Duurloop trainingen

Duurlopen voorjaar 2018

RTS richt voor (aspirant) lange afstandslopers in het voorjaar weer enkele duurlopen in met als doel een “fond” te leggen zodat de lopers gemakkelijker lange afstanden kunnen lopen en daardoor betere tijden realiseren bij bijvoorbeeld de 10 Miles, halve en hele marathons. De 10 Miles te Antwerpen is meestal het hoofddoel voor heel wat lopers, dit jaar zal deze doorgaan op zondag 22 april. Twee weken voor die 10 Miles wordt de laatste duurloop gepland. Natuurlijk mogen we onze eigen 10 Miles niet vergeten: de Bokkenloop gaat door op zaterdag 19 mei !

Duurlopen worden best gelopen in je loopcomfortzone. Je loopt dan in je extensieve zone waar vooral vetstoffen worden aan- gesproken. Gedurende de loop moet je in staat kunnen zijn om moppen en zelfs je levensverhaal te vertellen. Daarom wordt er ook gelopen in 4 groepen, een groepje extra ten opzichte van vorige duurlopen in het voorjaar.

Wij zorgen voor een aangenaam loopparcours met respectievelijke loopduur en –snelheid, sightseeing en bevoorrading.

We verzamelen tweewekelijks op zondag om 10 uur aan de sporthal van Sinaai (uitgezonderd op zondag 8 april, dan starten we te Stekene). De duurlopen die wij plannen zijn reeds weergegeven in onze loopkalender, maar ook hierna: