Verslagen leden

17/09 Steendorp

Door Sylvie C.:

“Vandaag deelgenomen aan een mooie landelijke trail te steendorp, Briqville run. Zware maar heel toffe omloop. Ik heb de 10 km gelopen in 45 min. Hierdoor behaalde ik de 3 de plaats en mocht ik mee het podium op. Gedurende de wedstrijd kon ik rekenen op de aanmoedigingen van Yves Pierssens en mijn mama.”

Door Gino V.B.:

“Verslag van een “klein loopje” te Steendorp. Vandaag 17 september 2017 was voor mijzelf een dag in het rood aangevinkt op de kalender. Mijn eerste halve marathon en dan nog de Briqville Classic Run, een semi-trail, met redelijk wat hoogtemeters in het parcours. Een schitterend, om duimen en vingers van af te likken, rondje van 7 km bracht ons via de Roomkouter naar de gelaagputten te Steendorp, het jaagpad langs de Schelde, het Fort van Steendorp en terug naar de start –en aankomstzone. Dit rondje werd 3 keer afgelegd en met een extra lusje klopte de afstand tot 21,2 km. Door de regenachtige dagen waren er toch drassige plekken op het parcours wat een extra pigment aan deze semi-trail gaf. Het parcours had ik gevisualiseerd door trainingen de weken voordien dus een voorbereid man stond aan de start omstreeks 11u00. Voor dag en dauw werd een stevig ontbijt opgenomen en de benen en het mannetje moesten de rest doen.
Een 60 tal deelnemers stond bij prachtig weer opgesteld aan de startboog. De schepen vuurde de deelnemers af en het avontuur kon beginnen. Indelen en doseren, samen met een goede ademhaling en bevoorrading waren de basis ingrediënten die de afloop van deze wedstrijd zouden bepalen. Ik startte goed en was direct mee in de kop van de wedstrijd. Zoals wel vaker werd in de eerste kilometers het kaf van het koren gescheiden en ik merkte direct dat ik in goede doen was en in de top 10 liep. De tactiek van het lopen die ik voor ogen had kon ik perfect uitvoeren maar ik zat wel snel in “isolement” met een loper een paar 100 meter voor mij. In mijn cocon liep ik verder en de goede klassering was bereikt mits de man met de hamer niet in the game kwam. Alweer een hindernis overwonnen en na 1u34’43’’ klokte ik als 8 ste af. Omdat de afstand iets langer was bereikte ik meeeeer dan mijn doelstelling. Zeker als je weet dat er ongeveer 200 hoogtemeters in het spel waren en de tegenstand toch wel sterk was. Met een medaille, een biertje (waar ik voor paste) en enkele hebbedingetjes werd er vandaag alweer geschiedenis geschreven in mijn nog prille loopcarrière.
Toch ben ik de mensen rond mij enorm dankbaar die me zijn blijven steunen. Soms train ik als een machine maar wie me goed kent weet dat ik doelen en trainingen nodig heb om beter te worden. Geen andere RTS’ers gezien vandaag maar die konden natuurlijk nog kiezen voor een 5 of 10 km run. Happy Sundays dixit mezelf.”

16/09 Lochristi

Door Bart M.:

“Ik heb deze namiddag deelgenomen aan de kasseitjes jogging in Lochristi. Het was een kleine maar gezellige loop dat best nog lastig was door een aantal onverharde stroken en door het vele draaien en keren. Ik finishte uiteindelijk als 3de op de 5K. Jammer genoeg viel de podiumceremonie letterlijk in het water en moest de kermistent nog soelaas bieden.”

09/09 Ossenisse + Klein-Sinaai

Ossenisse door Gino V.B.:

“Op zaterdag 9 september 2017 stond de eerste wedstrijd voor het Stichting Sport Promotie Zeeuw-Vlaanderen op het programma met de Ossenkoploos in Ossenisse. Ossenisse, een piepklien dorpje met minder dan 300 inwoners, ligt pal aan de Schelde en maakt deel uit van de gemeente Hulst. Zoals in alle SSP wedstrijden van het criterium konden de lopers kiezen uit een korte, midden of lange afstand (6-8-12 km afgerond). In Zeeuws-Vlaanderen is het steeds gezellig en natuurlijk konden Claudia Paelinck, Nonah Verlee, Matthieu Verlee en Gino Van Broeck niet ontbreken namens Running Team Sinaai.
Alsof het een godsgeschenk was (of hadden de organisatoren een paar kaarsen laten branden) trok de hemel open na de stortbuien in de voormiddag en klaarde het volledig op met zonneschijn bij tussenpozen. Omstreeks 15.00 uur werd het startschot gegeven door “den Bellenman” van Hulst (zonder bel) en konden de lopers/joggers losgehen. Nonah koos de korte afstand, Matyhieu en Claudia de midden afstand en Gino de lange afstand.
Zeeuws-Vlaanderen betekent wind en vlakke polders waar het vaak op karakter lopen is. Ikzelf (Gino) koos dus voor een egaal tempo op de lange afstand. Al snel merkte ik dat ik een stel goede benen uit de kast had meegebracht en dat loonde ook. Op het 4 kilometer lange stuk rechttoe rechtaan langs het water stond er enorm veel wind en bleek het lopen in isolement geen cadeautje. Ik merkte dat de lopers voor mij niet wegliepen, integendeel ik naderde met kleine stukjes. Bij het keerpunt kreeg ik een loper die zich overzet had te pakken en in de laatste kilometer beende ik nog een loper bij. Een schitterende 6 de plaats was voor mij weggelegd. Met een tijd onder de 47’ was ik zeer tevreden.
Op de middenafstand besloot Mathieu “the bodyguard” bij Claudia te blijven om de overwinning bij de dames proberen te behalen. Echter lukt het net niet. Claudia had 200 meter achterstand op de winnares maar werd toch knap 2 de. Nonah, de dochter van Mathieu liep haar eerste wedstrijd over 5,7 km. Ze behaalde een mooi resultaat en was helemaal gebeten door de wedstrijdmicrobe.
De prijsuitreiking liet op zich duren. Iedereen voelde zich “kiplekker” en ging niet met lege handen naar huis, een tombolaprijs of een blond biertje, zelfs een zak aardappelen kon gewonnen worden. Een bitterbal of frikandel werd vriendelijk aangeboden maar werd wijselijk overgeslagen. Een middagje op Zeeuwse bodem was weer geslaagd te noemen. RTS liet zich opmerken. Hopelijk volgende wedstrijd meer RTS’ers op het appel!”

Klein-Sinaai door Joakim V.G.:

“Vanavond een sterke RTS bezetting op de Ambi Run in Klein-Sinaai. Op de 5 km werd Joakim 2e, Melissa Van Eetvelt 3e (1e dame), Sylvie Claessens 4e (2e dame) en Ronny Smet 6e. Op de 10 km werd de overwinning meegenomen door Didier Verlee, Gino Van Eetvelt sloot de top 5 op af. Stuk voor stuk toppers en fiere RTSers! Bedankt supporters Betty & Etienne en Claudia voor de aanmoedigingen!”

03/09 Ballonloop Sint-Niklaas

Door Ilse S.:

“Gisteren was het de 5de editie van de ballonloop in Sint-Niklaas. Op de 2 afstanden samen 31 RTS’s, wat een mooie opkomst !
Op de 5km Didier Verlee 17.23 (5de), Joakim Van Gasse 18.52, Melissa Van Eetvelt 19.56(3de dame), Evy Poppe 25.38, Claudia Paelinck 25.38, Isabelle Goossens 28.09, Dokie Maes28.10,Evelyne Devos 29.26, Annemik Maes 30.30, Nancy Buys 30.34, Liesbet Dullaert 31.00, Edith Van den Berghe 33.53, Sara van den Bossche 33.57, Carla Rogiers 33.58!
Op de 10 km Didier Velee 37.43 , Gino Van Broeck 38.09, Bart Maes 40.38,Peter Van Hoey 41.39, Sylvie Claessens 45.20, Kris Verhelst 47.34, Ronny Smet 47.26, Koen Penneman 48.08, Geert Vantienen 50.52, Nicole Kindt 50.58, Steven Laureys 51.09, Senne Schelfhoutt 51.12,Nathalie De vylder 54.15, Eric Smet 54.40, Bart van Giel 55.43, Maxime Varewyck 56.32, Els Bauwens 58.26, Els De Vylder 1.02.18!
RTS was mooi in beeld! Allen een dikke proficiat met jullie prestatie!”

Een deel van de aanwezige RTS’ers

27/08 Kruibeke

Door Gino V.B.:

“Kruibeekse Polderloop. Warme weersomstandigheden op een prachtig parcours in het natuurgebied doorheen de polder. Na goede warm-up sterk kunnen lopen en een 4e plaats behaald op de 12 km! Zeer tevreden met een tijd van 48’38” op 11,6 km! Gaat steeds beter.”

Door Ronny Smet:

“Gisteren was er de polderloop in Kruibeke. Rts was goed vertegenwoordig. Gino V.E., Gino V.B. en ik liepen de 12 km. Wat de 6 km betreft, liepen Melissa V.E. (gewonnen door haar), Koen P., vrouw Evelyne D. en dochter Charlotte mee. Zoon Emiel had de 1 km gelopen en gewonnen! Er was maar 1 spelbreker en dat was de warmte! Het was afzien.”

26/08 Geraardsbergen

 

 

 

 

 

Door Didier V.:

“Vandaag namen Kris Verhelst, David Verhelst, Matthieu Verlee en ikzelf deel aan de MannekenPis Trail te Geraardsbergen. De start was aan het Provinciaal Domein De Gavers. Kris en Matthieu liepen de “8 km” (in werkelijkheid bijna 9 km en eigenlijk een “jogging” 😉 ), David en ikzelf de “15 km” (in werkelijkheid 16,5 km, een trail). Er waren ook nog andere afstanden: 25, 35 en 50 km, maar daar waren we net niet genoeg voor getraind. Een volgende keer misschien?
Bij de 9 km (118 deelnemers) was het parcours licht golvend, maar bleven de kuitenbijters uit. Bij de 15 km stond er ons wel wat moois te wachten: een passage langs de Boelaremeersen (knap natuurgebied), de stijle Muur, de Bosberg en de Hazendans. David en ikzelf vertrokken om 10 uur, Kris en Matthieu om 10.30 uur. David had zich voorgenomen om na ongeveer 1u30min binnen te zijn, mijn doel was een top 10 plaats. De start was erg snel waardoor ik besloot om de kopgroep niet te volgen (ik kon ook simpelweg niet mee), wat wel maakte dat ik alleen tussen 2 groepjes zat, vervelend. In de Boelaremeersen werd het al meer een man tegen man situatie, waarbij de kopgroep dus wat uiteenspatte. Langs de flanken van de Muur heel even gestapt om de benen niet te doen ontploffen. Ondertussen voelde ik wel de hete adem van een loper achter me, maar ook voor me vielen er slachtoffers. De plaats die ik de eerste kilometers had kon ik behouden: een 6e. In de laatste kilometers nog 1 iemand opgeraapt, maar deed mezelf door even verkeerd te lopen nog bijna de das om. Resultaat: 5e plaats na 1u12min, tevreden!
David finishte in zijn gehoopte 1u30min en kwam binnen als 40e.
Kris finishte op de jogging knap als 7e na 45min en Matthieu als 11e na 48min (46 deelnemers). Was trouwens een gezellig uitje, bedankt David Verhelst, de chauffeur van dienst!”

25/08 Zele

Door Jo V.:

“Vlaschaardfeesten te Zele: persoonlijk resultaat scherper gesteld. 31ste van de 80 en dat aan 10.3km/u.”

20/08 Sint-Niklaas Steratlon

Door Joakim V.G.:

“Steratlon vandaag, ideaal weer en ook een aantal RTSers op en rond De Ster. Iedereen kwam aan de start van de Medium Triatlon, 500m zwemmen, 24 km fietsen en 5 km lopen. We zagen in willekeurige volgorde Nathalie De Vylder, Koen Penneman, Evelyne Devos, Charlotte Penneman, Pascal Cotton, Michiel Van Gasse, Melissa Van Eetvelt en Joakim Van Gasse. Iedereen behaalde mooi de finish binnen zijn of haar kunnen. Langs de kant werden we aangemoedigd door Didier Verlee, Werner Heymans, Gino Van Eetvelt, familie/vrienden en een aantal oud RTSers. Bedankt iedereen voor deze unieke ervaring!”

19/08 Overmere

Door Jo V.:

“Enige RTS-er op de Smouterie jogging te Overmere, naar mijn normen goed gelopen, 9.7 gemiddeld, veel ambetante kassei!”

19/08 Sombeke

Door Joakim V.G.:

“Schandpaalloop, geweldige naam en een gekende jogging bij RTS. We gingen in Sombeke 7 RTSers van start en 2 kids op een vernieuwd parcours over 2,5 km voor de 5 of 10km. We zagen aan de 5 km Didier Verlee 4e worden, Joakim Van Gasse en Emiel Penneman top 10, Melissa Van Eetvelt werd de eerste dame en Charlotte sloot het podium met een 3e plaats. Op de 5 km zagen we ook nog Koen Penneman, Evelyne Devos en Sally De Bruyne. Daphne Truyens werd mooi 3e dame op de 10km. Mooie aanwezigheid, ook van onzr supporters Betty Van Mele en Gino Van Eetvelt!”

Door Koen P.:

“Prima prestaties van onze dames:
Melissa Van Eetvelt: winnares 5km
Charlotte Penneman: 3de plaats en jongste vrouwelijke podiumplaats 5km
Daphne Truyens: 3de plaats 10km
Ereplaats heren: Didier Verlee: 4de plaats 5km
Overige RTS-deelnemers: Evelyne Devos, Joakim Van Gasse, Emiel en Koen Penneman, Sally De Bruyne.
Supporters: Betty Van Mele en echtgenoot en Gino Van Eetvelt!”

18/08 Moerbeke

Door Joakim V.G.:

“Vrijdagavond was er de Moerhofloop in Moerbeke. 4 RTSers aan de start voor de 5 of 12km doorheen de polders. Melissa Van Eetvelt ging op de 5km voor een goede training, toch slaagde ze er toch in om 2e vrouw te worden. Joakim Van Gasse liep top 10 bij de heren. Danny Van Damme en Ronny Smet gingen voor de langere afstand en ronden dit in iets meer dan een uurtje. De Wolven, die lopen nog door de polders!”

15/08 Zomergem

Door Gino V.B.:

“Op dinsdag 15 augustus 2017 stond “Zomergem run” op het programma ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Er kon gekozen worden voor 5, 10, 20 of 30 km. De autorit richting “Zomergem” verliep op zijn minst gezegd “Zomers”. Een actieve storing zorgde voor liters hemelwater en de fantastische (vooral filmmuziek) beats van Hans Zimmer pasten perfect in het plaatje om mij te motiveren richting Meetjesland.
Via de alom gekende kanalen zou het om 10u30 bij de start droog worden en gelukkig werd het ook droog. Hoopvol en benieuwd naar mijn eerste wedstrijd op de 20 kilometer. Na een korte opwarming stonden de lopers klaar aan de sporthal. De grote omloop van 10 km stond voor mijzelf 2 keer op het programma. Door het centrum van Zomergem ging het via landwegen richting Schipdonkkanaal, waar enkele ellenlange stroken langs het water het struikelblok vormden voor deze wedstrijd. Weinig bochtenwerk, gewoon rechtdoor ofte straight forward.
Ik startte iets rustiger dan anders. De rugnummers waren lukraak uitgedeeld dus ik wist totaal niet welke positie er voor mij was weggelegd. De eerste kilometers liepen vrij vlot maar ik merkte toch al gauw dat ik niet de beste benen uit de kast meegebracht had. De vochtige omstandigheden en het wind loze parcours maakten het er niet makkelijker op. Een vaak eenzame tocht tegen de natuurwetten en de wetten van mijn lichaam. De eerste ronde verliep vlot en de doorkomsttijd was op schema.
Ik raapte enkele 30 kilometerlopers op maar ze bleven gewoon in mijn spoor lopen. Overnemen zat er voor hen niet in blijkbaar en ik maalde de kilometers zonder verpinken af. Naar het einde toe moest ik toch een beetje temporiseren daar het beste ervan af was. Moegestreden maar een beetje met een dubbel gevoel haalde in de finish in 1 uur 28 minuten. De AA drink en de Moeder Maria spekjes bij de aankomst kregen we in ruil voor de rugnummer.
Vandaag had ik op een beter gevoel gehoopt maar blijkbaar zorgde de ademhaling en de lichte stress toch voor minder presteren. Er was ook weinig zuurstof in de lucht daar en bij elke inspanning stond het zweet je op het voorhoofd. Gelukkig werd ik wel nog 7 de op de 20 kilometer! Alweer een top 10 notering en dit op 73 lopers. Een goede les voor de volgende keer maar een perfect match tussen het fysieke en mentale vinden kan beter. Op de lange(re) afstand is indelen en gematigd tempo lopen heel belangrijk. Maar zoals altijd “Why do we fall? Because it helps us to come back stronger than before”. Aldus sprach een gemotiveerde RTS’er.”

11/08 Kemzeke

Door Didier V.:

“Heel wat RTS-leden waren afgezakt naar Kemzeke voor de jaarlijks weerkerende Kemelrun. Er stond een 5 en 10 km op het programma. De uitslagen op de 5 km (93 deelnemers): ikzelf werd 5e, Gino V.B. 11e, Melissa V.E. 18e (3e vrouw), Joakim V.G. 19e, Sylvie C. 22e, Koen P. 31e, Nathalie D.V. 51e, Lauranne V.B. 55e en Evelyne D. 71e. De uitslagen op de 10 km (114 deelnemers): Stefaan V.B. 22e, Danny V.D. 42e, Joakim V.G. 50e en Ronny Smet 63e.”

Voor de start

05/08 Lokeren

Door Ilse S.:

“Zaterdag 5 augustus was RTS goed zichtbaar op de optiek Sonck Streetrace te Lokeren. Er waren 2 afstanden. Op de 5 km deden Sylvie Claessens 20.49, Geert Vantienen 23.50, Lauranne Van Bogaert 28.04, Els Bauwens 28.52 en Jo Verbraeken 29.47 mee . Op de 10 km Stefaan Van Bogaert 42.12, Gino Van Eetvelt 46.49, Erwin Vervaet 46.51, Frank Provost 47.35, Ronny Smet 48.00, Heidi Van de Velde 48.33 en Eric Smet 55.17 mee! Dikke proficiat aan allen!”

01/08 Groede

Door Joakim V.G.:

“Zomerloopjes, ze blijven in trek! Ook in Groede waren er weer een hele hoop dinsdagavond. Parcours was alles bepalend, zoals de omroeper zei, tis links links links links en aankomen of ronde 2/3. Geweldig toch dat ze dit vooraf het parcours meegeven en zo geschiede ook. Goede negatieve training maakte Joakim ervan, met een gemiddelde van 15 km/u. In loopkledij naar huis rijden, of dat was toch de bedoeling om naar huis te gaan. Vanwege een zwaar ongeluk naast de weg in Hoek (Terneuzen) de eerste hulp geboden. Zoveel leed zien doet iets met je, gelukkig kon iedereen het nog navertellen, auto was wel klaar voor de schroothoop.”

29/07 Zele

Door Ronny S.:

“In Zele (Heikant) klonk om 15 uur het startschot van de cava loop. De 216 deelnemers konden uit verschillende afstanden. 1 ronde was 2,8 km, zo heb ik er 3 gelopen. Geen andere rts’er te bespeuren.”

28/07 Overslag

Door Didier V.:

“De pannenkoekenloop te Overslag (afgelopen vrijdagavond) is net als onze RTS Bokkenloop een vaste waarde geworden op de joggingkalender van onze streek. Meedoen doe je uiteraard voor de lekkere pannenkoek na de finish, maar ook voor het mooie parcours en de knappe organisatie van Tillit (SMSbox RunningTeam). Op de korte afstand (4,5 km) deed Melissa Van Eetvelt opnieuw een gooi naar het podium en dat lukte! Ze werd knap 10e in het totaalklassement (81 deelnemers) en 2e vrouw. Op de middenafstand (9 km) stonden zowel Gino Van Eetvelt, Danny Van Damme, Joakim Van Gasse, Sylvie Claessens als ikzelf aan de start. Ik werd 3e, Joakim 14e, Sylvie 26e (2e vrouw en dus ook op het podium!), Gino 28e en Danny 29e. Het was een regenachtige avond en het wachten op de podia duurde lang, maar toch hebben we ons opnieuw geamuseerd!”

25/07 Retranchement

Door Joakim V.G.:

“Dinsdagavond was het weer een zomerloopje, daar waar het vorig jaar nog met 30 graden heel zwoel en drukkend was, kon het contrast niet groter. Retranchement (Cadsandria), het overblijfsel van een versterking tussen 2 forten, was het ideale parcours voor een mooie wedstrijd. Joakim VG nam deel aan de korte afstand, dit jaar was het miezeren bij 19 graden met af en toe een zon die kwam piepen. Aan supporters geen gebrek, ook vanuit het verre Sinaai was Werner en Mevr. Heymans afgezakt om RTS over de meet te roepen, zeker enorm geapprecieerd! De wedstrijd zelf ging mooi van de ene helling/dijk naar de andere, pittig elke maal opnieuw naar boven te hollen. Met wind op kop was het toch nog stevig op de tanden bijten en wellicht daarom ook dat daar niemand overnam. Joakim kwam uiteindelijk als 7e binnen met een mooi gemiddelde van 15 km/u. Gezien het parcours en sterke bezetting, zeker blij met de uitslag!”

21/07 Grembergen

Door Gino V.B.:

“Fête nationale of Nationale feestdag in België staat gelijk met 21 juli 2017 en dus de jaarlijkse loopwedstrijden te Grembergen maakten vandaag hun opwachting. Stralend weer vandaag met 25 graden en een loden zon en een beetje wind. Een mooi uitgetekend parcours van 8,3 km langsheen grindwegen en dijken in de natuur. Gelukkig was er veel schaduw wat de vaak lange rechte stukken iets beter doenbaar maakten.
Deze wedstrijd ingericht door AC Denderland kon natuurlijk rekenen op de verschillende afstanden op een aantal toplopers die voorlopig niet bij te benen zijn. Goed first things first en bij de inschrijving gekozen (gezien mijn uithoudingsvermogen en dieseltank) voor de langste afstand van 2 ronden of 16,6 kilometer. Na een warm up en de gebruikelijke muziekbeats in de oren klaar voor de start om 15u30. Twee afstanden (8,3 en 16,6) aan het vertrek dus vooraan postgevat om zeker een goede start te nemen voor de moraal.
Een speaker kondigde met een flauwe muziekinstallatie de start aan en op gevoel de start genomen (lees volg de meute). Een kanonstart van mezelf en de benen vielen goed mee. Aan een hoog tempo verder gelopen om voeling met de top 10 te behouden. Na 5 km rekte alles wat en automatisch was het weer een afvalrace en vergaloppeerden veel lopers zich die ik stuk voor stuk inhaalde. Na de eerste ronde was de doorkomsttijd mooi te noemen. In de tweede ronde ging ik verder op mijn elan en kon een constant tempo aanhouden. Aan een wedstrijdpace van 14 a 14,5 km/u kon ik zelf nog een 5 tal lopers inhalen in de slotronde. Nogmaals werd bewezen dat het langere werk beter binnen mijn mogelijkheden valt en dit stemt me tevreden.
Om geen plaatsen meer te verliezen versnelde ik naar het einde een beetje en bij de finish klokte de tijd 1 uur 9 minuten en 50 seconden aan. Een knappe 14 de plaats. Hartslag en gevoel was super en niet met lege handen naar huis… Nuja dat was weer een fles drank van een plaatselijke bierbrouwer en sponsor. Wat wel opviel aan de uitslag is dat ik gezien mijn leeftijd en een Afrikaanse medeloper buiten beschouwing gelaten de jonge was met mijn 35 lentes. Dat biedt toch perspectief.
Besloot na de wedstrijd nog even langs het voetbalterrein los te lopen en die fles drank had ik even opzij gezet. Na enkele rondjes kwam ik terug en merkte ik jammer genoeg dat de fles verdwenen was. Zou ze zelf niet opgedronken hebben maar toch hoe de mensen achter de rug dingen van je afsnoepen.
Ronny Smet liep de 8,3 km namens RTS. Hij weerde zich kranig en werd 43 ste op meer dan 100 lopers. Een mooie dag wat toch wel aangeeft dat de trainingen met RTS hun nut bewijzen. Na mijn wielercarrière is er toch nog looptoekomst voor mij weggelegd.
Om af te sluiten met een leuze van Tomorrowland (beats voor en na de wedstrijd om me op te peppen): “Yesterday is history, Today is a gift and Tomorrow is mystery”. Voila point final.”

Door Ronny Smet:

“De 37ste dender – en schelde jogging is daarnet gelopen in Grembergen door 2 rts’ers. Gino Van Broeck de 16,6 km,en ikzelf de 8,3km in 40 min. Pittige hellingen en een felle zon maakten het niet makkelijk. We gingen weer niet met lege handen naar huis: grote fles bier/peperkoek en een banaan. Op naar de volgende wedstrijd!”

18/07 Cadzand Bad

Door Joakim V.G.:

“Dinsdagavond was een prachtige avond voor een loopje aan de kust. Cadzand Bad was het startpunt van de 2e zomerloop, ideaal om er weer een goede training van te maken. We vertrokken op de dijk, recht de duinen in, om van een opwarming te spreken. Op een autovrijparcours ging het verder om onderdijk terug te keren en via het een lus terug naar de startplaats te lopen. De jonkies waren net iets sneller in de sprint, uiteindelijk werd Joakim 6e. Tevreden van het loopje ging het richting de BBQ, wat beter om een zalige avond af te sluiten? Nu een paar dagen looprust! ”

15/07 Houffalize

Door Liesbeth J.V.P.:

“Night trail Houffalize 8 K, 150 Hm, leuke ervaring!”

14/07 Assenede

Door Melissa V.E.:

“Vrijdagavond trokken we onze loopschoenen nogmaals aan en reden we richting Assenede. Met de Nieuwburg kermis, meer als een tent op een akker was het niet. Misschien daarom dat ze het kiekenloop noemen. Er was keuze tussen 4 verschillende afstanden. Joakim en Melissa namen deel aan de 3,8 km, 1 rondje langs de landelijke betonbanen van Nieuwburg. En de start kwam als een complete verrassing. Joakim was bij de pinken en nam een vlotte start. Met een aantal metgezellen vormden we een mooie loopgroep. Het tempo lag tussen de 14 en 15 per uur. Nog een laatste versnelling, waarna ik als 1e dame eindigde. We gingen naar huis met een mooi aandenken, 2 koude kiekens!”

11/07 IJzendijke

Door Gino V.B.:

“Na enkele trainingsweken met RTS en solo toch met een onzeker gevoel richting Zeeuws-Vlaanderen getrokken daar ik niet wist hoe het lichaam ging reageren na de “een tandje bij” (of stapje bij) looptrainingen. In de heenrit vanaf Terneuzen noodweer en echt een stortvloed aan hemelwater en dit zag er zeer somber uit en de onzekerheid nam toe… Gelukkig was er licht aan de tunnel en begon de zon de schijnen bij het aankomen in “Petit Paris” of beter gekend als Ijzendijke. Een klein stadje in de gemeente Sluis waar ze ongetwijfeld goed konden koken me dunkt.
Goed dit ter inleiding maar natuurlijk was de opdracht simpel te noemen. Er was keuze uit 3,2 – 6,4 of 9,6 km bij de eerste zomerloop van een criterium te Zeeuws-Vlaanderen. Ik koos bewust voor de langste afstand daar dit mij, als diesel, beter uitkomt en de verplaatsing vanuit Temse moest niet voor niets zijn geweest. Na een warm-up werd het startschot om 19u30 gegeven van de wedstrijd. Een gezamenlijke start dus de positie inschatten was gokken en dus afwachten was de boodschap.
Ik besloot vooraan te starten en direct een stevig tempo te ontwikkelen aan een hoge hartslag om mee te zijn met de korte afstandslopers. Dit tempo kon ik lekker aanhouden en zat mee in de kop die niet bij te benen waren, maar daar was ik me van bewust. Na de eerste ronde (3,2 km)vielen een heel deel lopers al af dus dit gaf moraal. Ik besloot op mijn elan verder te gaan en na ronde twee kwam ik door als 3 de bij de 6,4 km. Goed aan het lopen dus en had misschien toch beter voor de middenafstand gekozen. Praat tegen de vaak natuurlijk maar toch dit biedt perspectief.
De posities op de lange afstand lagen in de slotronde zo goed als vast mits een inzinking van lopers voor mij. Ik haalde uiteindelijk de 10 de plaats binnen met een tijd van 38’10” wat een “dikke” tijd was voor mijn doen. Supertevreden en trainen met RTS loont! #topteam
Op de korte afstand was er nog een RTS-er aanwezig, namelijk Joakim Van Gasse. Hij liep de korte afstand en behaalde een mooie 9 de plaats.
Wat een midweekuitstapje al niet kan doen met een loper! De moraal en conditie zit snor (ook al heb ik er geen).”

09/07 Sint-Niklaas

Door Joakim V.G.:

“Vandaag voor het eerst een pistemeeting meegedaan op Ac Waasland Atletiekclub. Sprinten is niet zo mijn ding, snel starten daarentegen… Vandaag op de 2 km toch 3e mogen worden, snelheid zit in stijgende lijn, met een mooi 16,4 km/u gemiddeld. Gezien de warmte en zon niet te zot vertrokken, mooi tempo gevonden en goed ingedeeld. Melissa deed de 2 km bij de dames en mocht als eerste over de finish komen met een gemiddelde snelheid van 15,3 km/u. Ook zij had haar wedstrijd goed ingedeeld om het groepje van 4 stelselmatig uit te dunnen. Trots op mijn Mel!”

04/07 Watervliet

Door Joakim V.G.:

“Vanavond was er de 23e Superprestige 2e manche in Watervliet, een organisatie van bevriende Krekenlopers. 3 afstanden en zeer veel deelnemers om een tochtje te lopen in de glooiende polders, over de dijken en tussen de velden. RTS was vertegenwoordigd in het fluo geel voor de verandering, Joakim liep de 9 km en met 39 min alvast geen slechte training voor een dinsdagavond. Naar huis gingen we allen met een grote fles trapist en een brood 😂. Op naar de volgende wedstrijd!”

02/07 Zele

Door Joakim V.G.:

“Vandaag de Bryan Roosenboom loop in Zele. Zon, wind en regen waren van de party om een mooie wedstrijd van te maken doorheen de winkelstraat. De rondjes waren iets korter waardoor de eindafstand niet klopte. We zagen 3 RTSers onze kleuren verdedigen! Op de 5 km zagen we Joakim Van Gasse en Melissa Van Eetvelt een mooi loopkoppel vormen, Melissa mocht als 3e dame de finish bereiken. Ronny Smet had tot Beervelde nodig om in Zele te raken, afslag Lokeren is namelijk dicht voor werken. Daarom voor hem geen 5, maar 10 km vandaag. Met een mooie tijd en prijs was iedereen weer heel tevreden. We danken zeker de supporters Gino Van Eetvelt en Francesco Degroote met partners voor de aanmoedigen!”

30/06 Vinderhoute

Door Francesco D.:

“Trappistenloop in Vinderhoute gelopen, voor de wedstrijdnaam alleen al kon ik niet ontbreken. Enige rts-er, gewonnen op de langste afstand (12,8 km in 44min58) en vooral de eerste keer sinds zeer lang met een goed gevoel.”

Geef een reactie