Verslagen leden

12/11 Kasterlee

Door Bart M.:

“Vandaag stond de (halve) marathon van Kasterlee op het programma. Heidi Van de Velde en ikzelf waren present voor de halve en Didier Verlee voor de volledige. De regen vooraf had het parcours omgetoverd tot een modderbad en dat in combinatie met enkele pittige hellingen, maakten het heel zwaar. Het gevoel was ondanks een allesbehalve ideale voorbereiding redelijk goed en ik finishte in 1:35u. Heidi van de velde kwam heel sterk binnen op 1:50u. Een heel dikke chapeau en veel respect voor Didier die op dit parcours de volledige marathon liep!”

11/11 Heikant

Door Didier V.:

“2 RTS’ers pakten vandaag de bloemen in Heikant! Proficiat Michiel Van Gasse (op de 3 km) en Gino Van Broeck (op de 5 km)! Ook Joakim Van Gasse, Jo Verbraeken (beiden voor de 5 km) en Ronny Smet (voor de 12,2 km) waren aanwezig, ook zij liepen een erg verdienstelijke wedstrijd! Goed bezig!”

04/11 Axel

Door Gino V.B.:

“Dames en heren, appelen en peren een aankondiging als een ander maar niks is minder waar. Op zaterdag 4 november 2017 stond namelijk de “Appelloop” in het Nederlandse Axel (NL) in de agenda. Ondanks de midweekwedstrijd (1 november) kwamen toch nog een mooi aantal RTS’ers zich inschrijving in de kantine van voetbalclub Axel. Een mooie accommodatie met een vernieuwde kantine, ruime parkeergelegenheid, goede bereikbaarheid en een mogelijk tot douchen achteraf. Op voorhand zou dit wel eens deugd kunnen doen daar de weergoden, na een zeer zonnige ochtendperiode, de donkere wolken deden samenkomen met miezerige regen tot gevolg. De avond leek al snel te vallen maar toch was het startuur zoals gebruikelijk 15 uur.
Iedere loper maakt natuurlijk een individuele keuze naar afstand en eigen kunnen. De recuperatie, motivatie, vorm van de dag, en andere kwaaltjes motiveerden de keuze om voor de middenafstand (7,9 km)(Matthieu Verlee, Claudia Paelinck, Joakim Van Gasse en Ronny Smette gaan. Uitzondering hierop vormden Gino Van Broeck en Danny Van Damme met de lange afstand (14,6 km) en Nonah Verlee met de korte afstand (5,9 km). De temperatuur van 13°C en het gemiezer (lees verfrissing) zorgden voor ideale loopomstandigheden. “Lekker” zoals ze in Nederland zouden zeggen, of is dit nu België daar de mix qua lopers weer aanwezig was.
Nonah liep haar wekelijkse wedstrijdje op de korte afstand en deed dit voortreffelijk. Ondanks haar zeer jeugdige leeftijd wist ze een pak vrouwen achter zich te laten. De omloop langs de “streekberoemde” watertoren en het gekende motorcrossparcours in de groene long van Axel, waar ook de golfclub gelegen is, was mooi te noemen en diende 1 of keer overwonnen te worden. De organiserende club Road Running Axel had de pijlen perfect geplaatst en de organisatie was zoals steeds in orde. Op de middenafstand liep Joakim naar een verdienstelijke 7 de plaats. De andere RTS’ers volgden in het pak. Een flauwe plezante, of was het nu heirkracht, had ervoor gezorgd dat de computer even een panne had gekend en het was voor de organisatie puzzelen om de juiste uitslag bijeen te krijgen. Met verenigde krachten lukte het toch waarvoor dank.
Op de lange afstand stond een sterk deelnemersveld aan de start (79 deelnemers). Het niveau was hoog en dat bleek want na enkele kilometers lag het startveld compleet uit elkaar. Door de mix van lopers was het moeilijk posities inschatten. Gino had na woensdag beslist om afwachtend (lees niet minder snel) te starten om zo te kijken hoe de benen reageerden op de inspanningen. Na de eerste ronde (waarin hij in een groepje liep met enkele gekende lopers) zat hij in de tweede ronde zoals wel vaker “geisoleerd”. De woorden consolideren en volhouden weerklonken en zo geschiedde. Een 7 de plaats bleek vandaag het hoogst haalbare. Als je weet dat de top 6 een gemiddelde snelheid van 15,5 km/u of meer lieten optekenen moet er geen tekeningetje gemaakt worden. Uiterst tevreden kon hij dus terugblikken op een goede wedstrijd aan 15,2 km/u gemiddeld wat onverhoopt goed was. Danny finishte net in de top 30. Ook hij hield er een mooie pace op na.
De RTS’ers toonden zich vandaag weer van hun sportiefste kant. Na de gebruikelijke après-running keerden we met een kilo appelen terug huiswaarts, want daarvoor deden we het toch… niet? Want zoals het spreekwoord zegt “An apple a day, keeps the doctor away”. Thanks for reading. Till next week.”

01/11 Berlare

Door Didier V.:

“Op 1 november stond de “Mooiste Halve” op het programma van heel wat RTS’ers. Omdat ikzelf pacer was voor de 1u40′ op de halve maakte ik uiteraard wat extra reclame binnen RTS om mee te doen aan deze mooie wedstrijd. Er stonden naast de halve nog 2 andere wedstrijden op het menu: een 6 en 12 km. Aan de 6 km deden 4 RTS’ers mee op een totaal van 451 deelnemers: Michiel V.G. werd erg knap 10e, Els B. 111e, Lauranne V.B. 178e en Evelyne D. 231e. Aan de 12 km deden 2 RTS-leden mee op een totaal van 386 deelnemers: Sylvie C. werd mooi 29e en hiermee 3e dame, alweer een podiumplaats voor haar! Een beetje later werd Heidi V.d.V. ook knap 71e en Evy P. 147e. Onze vrouwen doen het goed! Op de halve hadden we de meeste RTS’ers, namelijk 11 op een totaal van 747 deelnemers. Gino V.B. bewees nogmaals dat hij goed op dreef is en werd 32e (tijd: 1u25’52”), Stefaan V.B. 128e (en vol in voorbereiding op zijn “Hel van Kasterlee”), Joakim V.G. 167e, Yves P. 186e, ikzelf 201e (1u41′ -> op eigen klok 1u40’50”, een domper dat het 200m verder was dan 21,1 km), Gino V.E. 222e, Erwin V. 256e, Ronny Smet 266e, Jurgen M. 370e, Koen P. 467e en Nicole K. 571e (enige vrouw van RTS op de halve). Een leuke namiddag werd het, ook tof dat er enkele RTS-leden met gezin kwamen supporteren! Bedankt!”

29/10 Brussel

Door Melissa V.E.:

“Na de KAVVV cross Schoten gisteren, vandaag een volledig ander parcours op de Trail de Bruxelles doorheen het Foret De Soignes ofwel Zonienwoud. We kozen voor de 13 km als training en behaalden de finish in 59 min, blij verrast dat ik als 6e dame kon eindigen. Het was een mooie trail met een afwisselend parcours op een fantastische locatie. Zeker voor herhaling vatbaar!”

28/10 Sluiskil

Door Gino V.B.:

“Het laatste oktoberweekend bracht de lopers op zaterdag 28 oktober 2017 samen voor de 16 de Memorial Piet Spruit te Sluiskil. Sluiskil, een klein dorpjes in de hoofdgemeente ofte beter gekende “capital of Zeeuws-Vlaanderen” Terneuzen, is minder bekend maar ligt op een boogscheut van de grens en Sas van Gent/Westdorpe/Zelzate. Aan de westkant van het kanaal Gent-Terneuzen, waardoor een deel van Sluiskil letterlijk in het kanaal is gevallen, was op de organisatie niks aan te merken.
Een mooi rondje van pak hem beet 5 kilometer met als afsluiter een rondje losgehen langsheen sportpark “D’n Dolse Diek”. De thuisbasis van Amateur voetbalclub VV Sluiskil waar het kloppende hart van deze wedstrijd zich bevond. Tot zover een beetje achtergrond om het geheel aan te kleden.

De 3 de SSP-criterium wedstrijd van het seizoen bracht heel wat Belgen op de been (zoals gewoonlijk) en natuurlijk ook een ruim aantal RTS’ers. Maar liefst 7 RTS’ers verdedigden met fierheid de clubkleuren vandaag. Je zou zeggen dat er hoogspanning in de lucht hing daar de prestaties vandaag toch wel super te noemen waren. Een strakke wind en af en toe een beetje muggepis, lees gemiezer, bij een magere 12° vormden het grijze decor voor deze loopwedstrijd.
Ladies first as they say. Op de 5 km (1 rondje) was Sylvie Claessens wel in zeer goede doen. Ze veroverde op grinta en doorzettingsvermogen de overwinning met een knaltijd. De snelle blonde hinde van Sinaai nam de bloementuil mee naar het Waasland. Ook Nonah Verlee liep haar wedstrijdje naar e

igen kunnen.
Mannen, makkers, maatjes juist de mannen niet vergeten. Op de 15 km (3 rondjes) stonden Didier Verleer, Gino Van Broeck, Ronny Smet en Danny Van Damme aan de start. Ronny en Danny liepen gezamelijk op tempo en als training deze wedstrijd. Didier en Gino streden vooraan mee en de overwinning blee

k ook vandaag veel te hoog gegrepen. Daarachter bleek het er wel spannend aan toe te gaan. Uiteindelijke speelden Didier en Gino stuivertje wissel en de laatste podiumplaats was voor RTS weggelegd. Didier werd knap 3 de kort daarachter gevolgd door Gino die 4 de werd. 38 lopers tekenden present vandaag. Ook Matthieu Verlee en Claudia Paelinck liepen hun we

 

dstrijd over de 10 km. Alweer een prestatie om met trots op terug te blikken.
Na de wedstrijd verbroederden de RTS’ers in de gezellige kantine. Een mooi en uniek aandenken aan deze loop zullen we kunnen smaken. Een zakje spruiten (voor wie het lust) zal deze week geserveerd worden in menig Belgisch gezin. Ook een tombola waar iedereen prijs had werkte deze prachtorganisatie in de hand. Kortom een gesmaakte namiddag daar bij onze Noorderburen.
Until for there… Woensdag de real deal met de 6 km of 12 km op en rond het Donkmeer te Berlare. Voor de addicts is er de halve marathon. Dat wordt een keileuke dag !!!”

21/10 Keerbergen, Beveren en Nieuw-Namen

Keerbergen door Bart M.:

“Ik ben deze middag naar Keerbergen getrokken om er mee te doen aan de heimolenjogging. Het was een mooi maar pittig parcours met elke ronde enkele stroken finse piste en een passage door het bos. Ik finishte als 13de in 1:08u en kon dus tevreden terugkeren naar het waasland.”

Beveren door Claudia P.:

“Ik en Nancy zijn gisteren een uurtje gaan lopen tijdens de kaarsenceremonie op de levensloop in Beveren. Alle lichten gingen uit en het woord hoop lichtte op. Het blijft een unieke en droevige ervaring tegelijkertijd. Ook ex rts lid Christel stond er weer met haar team waar we konden genieten van een lekker stukje taart.”

Nieuw-Namen door Gino V.B.:

“Ondertussen kruipen we stilaan naar de maand november en gisteren op zaterdag 21 oktober 2017 stond de Hulsterloo loop te Nieuw-Namen op de runners agenda. Aan de grensstreek nabij Kieldrecht ligt dit kleine dorpje waar de plaatselijke instanties jaarlijks een loopwedstrijd organiseren. Een voetbalkantine als inschrijflocatie en een aantal bereidwillige medewerkers en wat seingevers en alles komt in orde. Volgens een oeroud en ijzersterk principe van noteren en chronometreren worden de uitslagen minutieus achteraf in de database verwerkt. Een pluim voor Stichting Sport Promotie Zeeuws-Vlaanderen.
Op deze tweede criterium loop voor het SSP-klassement tekenden Sylvie Claessens, Matthieu Verlee, Nonah Verlee, Didier Verlee en Gino Van Broeck namens Running Team Sinaai present. Er kon gekozen worden uit 2, 4, 7,4 en 12,5 km als afstanden. Voor, tijdens en na de wedstrijd bleef het gelukkig droog bij een 17 tal graden wat ideaal loopweer op papier leek te zijn met een afwisseling van zon en wolken. Op de omloop, die praktisch volledig door een polderlandschap cirkelde, bleek de grootste tegenstander de bijna “stormachtige” wind te zijn. Blijkbaar hield de 5 Beaufort (40-50 km/u) weinige lopers thuis en stonden een pak enthousiastelingen klaar aan de kunstmatig aangelegde start/finish strook. Peloton vorming zou niet mogelijk zijn en het zou een strijd man gegen man worden.
Op de 12,5 km namen Didier en Gino deel namens RTS. Beiden kenden een goede start en meteen werd het kaf van het spreekwoordelijke koren gescheiden. Het was voor de meesten een solo slim vandaag wat het er des te eerlijker op maakte. De op papier sterkste loper won de wedstrijd met een geruststellende voorsprong. Gino kende een begenadigde dag en zag de podiumkandidaten bijna de hele wedstrijd voor zich uitlopen. Hij strandde in de vlakke polder op een knappe 4 de plaats. Didier, die er vanuit Heikant al een mooie opwarming had opzitten, werd iets later 6 de. Het bleek een extra lastige editie spicy gekruid door de waaiende wind. Toch knap van onze mannen.
Op de 7,5 km werd Sylvie 2 de dame. Matthieu maakt een er mooie training van (uitslag niet gekend). Toch weer knap van deze RTS’ers die de Nieuw-Namense lucht toch een beetje rood deden kleuren. Nonah, de dochter van Matthieu, nam de 4 km voor haar rekening. Ook zij heeft de smaak duidelijk te pakken.
Kortom: alweer een leuke namiddag daar in Zeeuws-Vlaanderen. Een aantal knappe ereplaatsen brachten RTS op de kaart. De kweekvijver om en rond Sinaai blijkt over talent te beschikken. De après run bestond nog uit een gratis tombola. Echter kenden we hier minder succes en werden we met een zak frisse lucht naar huis gestuurd. Part of life…”

15/10 Molenhoek

Door Joakim V.G.:

“Zondag stond de Molehoekse Makkie in de agenda. Schitterend weer, maar toch wel een heel zwaar parcours, er stond namelijk heel wat klim en daalwerk op het programma. Melissa koos voor 5 km doorheen deze bewonderenswaardige natuur, Joakim deed de 10 km. Een aanrader om op je loopkalender toe te voegen, ook al was het geen makkie!”

08/10 Beveren en Sint-Niklaas

Beveren door Joakim V.G.:

“Vandaag een cross meegepikt in Beveren. Aan de 3,6 km stonden 2 RTSers aan de start. Joakim liep een mooie traning op het pittige parcours van draaien en keren. Melissa Van Eetvelt wist na de laatste heuveltjes beslag te leggen op de 3e plaats. Waarempel was ook Danny Van Damme in zwart RTS-truitje te zien voor de 6 km. De podia viel letterlijk in de regen. Leuke organisatie van bevriende lopers!”

Sint-Niklaas door Evy V.D.K.:

“Run for our lives, kidsrun.
Koud, nat, zand, modder,… maar vooral veel plezier!”

07/10 Clinge

Door Gino V.B.:

“De maand oktober was aan zijn eerste weekend toe. Op de eerste zaterdag stond de “CLINGSE BOSLOOP” op het programma. Een mooie bosloop door de Clingse/Klingse bossen met de Hulsterse Atletiekvereniging als organisator. Het bosrijke parcours was voor bijna de volle 100 % onverhard te noemen. Bosgrond, modder, bladeren, takken, mul zand en een venijnige strakke westenwind zorgden voor een prachtige omloop die letterlijk flirtte met de landsgrenzen, en misschien ook met die van de deelnemende lopers. Er was keuze uit 3 km (1 ronde) en 7,5 km (2 ronden en 1 halve). Het kortere werk maar daarom niet minder zwaar te noemen.
Natuurlijk was RTS van de partij met Joakim Van Gasse, Ronny Smet en ikzelf nl. Gino Van Broeck. Joakim koos voor een sprinttraining (dixit himself) en werd mooi 4 de. Ronny en Gino kozen voor de langere afstand. Aangezien het een wedstrijd in de voormiddag betrof waren de lopers natuurlijk al vroeg uit de veren voor de nodige koolhydraten, vezels en energiebronnen aan te spreken.
Op de 7,5 km stonden een aantal kanonnen aan de start. Een tactische start vandaag en al snel zonderden 5 lopers zich lichtjes af. Gino zag het gebeuren en besloot niet op de uitnodiging in te gaan omdat het nu eenmaal de sterksten waren. Lopen is jezelf kennen en uiteraard jezelf kunnen inschatten. Een redelijk lastige wedstrijd daar in de Clingse bossen en de plaatsen lagen vrij snel vast. Gino kwam uiteindelijk als 6 de over de finish. De noemer “best of the rest” kon vandaag wel gebruikt worden en soms moet je daar vrede mee nemen. Met een dikke 15 per uur gemiddeld en 29’37” als tijd kon Gino tevreden terugblikken op deze wedstrijd. Een aantal wekelijkse pijntjes waren overwonnen en de zoveelste ereplaats werd behaald. Lopen in Zeeuws-Vlaanderen geeft toch altijd weer een kick en boost voor het vertrouwen.
Ronny Smet, vorige week nog onfortuinlijk op de duurloop, kon de wedstrijdmicrobe niet laten en finishte in 36’15” en was heel tevreden. De voetblessure was verleden tijd en het gevoel werkte motiverend. Met een medaille als aandenken en een zak “pepernoten” (de Sint is blijkbaar steeds vroeger in het land) keerden we terug richting La Belgique. The boys did it again!!! #RTS De reporter GVB vanuit Kapellebrug.”

01/10 De Klinge

Door Evelyne D.:

“Vandaag trokken we met het hele gezin naar De Klinge om deel te nemen aan de Klingse boscross. Aan de start spotten we nog 2 RTS’ers: Sabrina Van den Bergen en Sylvie Claessens.
Onze jongste zoon Emiel mocht starten en liep bij de 10-jarigen gemakkelijk naar de eerste plaats. Ook onze dochter Charlotte kwam bij de jeugdloop (-18 jarigen) als derde aan en mocht als eerste dame het podium op.
Sabrina en ikzelf liepen de 5 km jogging in +/- halfuur (exacte tijd nog niet gekend). Sylvie en Koen gingen voor de “prestatie”loop van 10 km. Sylvie deed daar 43’20” over en was daarmee derde vrouw. Koen deed er iets langer over: 47’50”, een erg betere prestatie dan 35 jaar geleden toen hij er als lagere schoolstudent ooit meedeed aan deze boscross.”

30/09 Aflossing Walo

Door Gino V.B.:

“Zaterdag 30 september 2017 stond de WALO aflossing op het programma en natuurlijk was RTS van de partij!!! Na regen komt zonneschijn hadden ze op recreatieoord De Ster te Sint-Niklaas gedacht maar de start omstreeks 15.00 uur viel nog deels in het water. 5 atleten in principe gaven het beste van zichzelf op 2500 meter rond de put… Gino Van Broeck Bart Maes Gino Van Eetvelt en Michiel Van Gasse waren de 4 musketiers die het moesten doen. De concurrentie was niet min te noemen… Gino VB startte en finishte dus moest twee keer aan de bak… Michiel Gino VE en Bart zorgden ervoor dat de aflossing vlot verliep… Zeer tevreden en voldaan eindigden we op een 11 de plaats… op een zucht “letterlijk” van een top 10 notering. De tijden:
Gino VB 8’51”
Michiel 9’04”
Gino VE 10’43”
Bart 9’17”
Gino VB 2 8’54”
Totaal 46’49”
Joakim Van Gasse, Melissa Van Eetvelt en Danny Van Damle ook nog gezien maar zij liepen in de clubkleuren van WALO.
Thanks guys! Toffe experience!”

24/09 Daknam

Door Erwin Vancauwenberghe:

“Deze ochtend deelgenomen samen met Sylvie Claessens aan de recreatieve Daknamse bosrun. Dit is een jogging(4 of 8 km) zonder tijdsopname en podium in een prachtig bosrijke omgeving.Maar wat een opkomst van joggers,tussen 150 a 200 werd verteld. We kozen voor de 4 km als training en besloten er een lap op te geven. Na een snelle start waren we vlotjes weg en kwamen samen als eerste aan. Aan de truitjes te zien waren we mijn inziens de enige RTSsers. Als ik iemand vergeten melden ben mijn excuses al.”

23/09 Tongerlo en Klein-Sinaai

Tongerlo door Claudia P.:

“Ik, Francesco en Wim liepen één van de 7 aflossingsmarathons voor run to walk again in Tongerlo. We moesten starten om 11u en hadden 4u tijd om binnen te komen. Na 3u08 bereikten we de finish. We werden hiermee 8e van de 35.”

Klein-Sinaai door Matthieu V.:

“Vandaag deelgenomen aan de Tom Van Hooste loop in Klein-Sinaai. Het was bloedheet (mss lichtjes overdreven). Op de 5km en enkele honderden meters stonden buiten mijzelf ook nog ons RTS lid van het jaar 2016 Erwin De Waele en Jo Verbraeken aan de start. Op de 11km waren er ook 4 RTS leden opgedaagd, Gino Van Eetvelt, Erwin Vervaet, Bart Maes en Danny Van Damme (niet in RTS outfit, foei ;-)). Iedereen heeft dat geweldig goed gedaan. Speciale vermelding voor Erwin De Waele die terug was na lange blessure en meteen knap heeft gelopen en bovendien ook nog de hoofdprijs pakte bij de tombola en Jo Verbraeken die meteen ook een nieuw persoonlijk record liep op de 5km, knap Jo. Ook bedankt aan de aanwezige supporters (geen, buiten de vrouw van Jo die haar werk had om voor zoveel mannen tegelijk te supporteren). Jammer trouwens van de magere opkomst op deze wedstrijd, het zit daar goed in elkaar. Slechts 28 deelnemers op de 5km en ongeveer het dubbele op de 11.”

21/09 Cervia

Door Nicole K.:

“Een night run in Cervia gelopen, de start was om 20:00, afstand 10K. Denk dat er 1000 deelnemers waren. Prachtige loop, deels over het strand en binnenstad van Cervia. Was 2 dagen voor de Ironman van Italië, veel familieleden van triatleten en plaatselijke bevolking stonden aan de start. Tijd 51’26”.”

17/09 Steendorp

Door Sylvie C.:

“Vandaag deelgenomen aan een mooie landelijke trail te steendorp, Briqville run. Zware maar heel toffe omloop. Ik heb de 10 km gelopen in 45 min. Hierdoor behaalde ik de 3 de plaats en mocht ik mee het podium op. Gedurende de wedstrijd kon ik rekenen op de aanmoedigingen van Yves Pierssens en mijn mama.”

Door Gino V.B.:

“Verslag van een “klein loopje” te Steendorp. Vandaag 17 september 2017 was voor mijzelf een dag in het rood aangevinkt op de kalender. Mijn eerste halve marathon en dan nog de Briqville Classic Run, een semi-trail, met redelijk wat hoogtemeters in het parcours. Een schitterend, om duimen en vingers van af te likken, rondje van 7 km bracht ons via de Roomkouter naar de gelaagputten te Steendorp, het jaagpad langs de Schelde, het Fort van Steendorp en terug naar de start –en aankomstzone. Dit rondje werd 3 keer afgelegd en met een extra lusje klopte de afstand tot 21,2 km. Door de regenachtige dagen waren er toch drassige plekken op het parcours wat een extra pigment aan deze semi-trail gaf. Het parcours had ik gevisualiseerd door trainingen de weken voordien dus een voorbereid man stond aan de start omstreeks 11u00. Voor dag en dauw werd een stevig ontbijt opgenomen en de benen en het mannetje moesten de rest doen.
Een 60 tal deelnemers stond bij prachtig weer opgesteld aan de startboog. De schepen vuurde de deelnemers af en het avontuur kon beginnen. Indelen en doseren, samen met een goede ademhaling en bevoorrading waren de basis ingrediënten die de afloop van deze wedstrijd zouden bepalen. Ik startte goed en was direct mee in de kop van de wedstrijd. Zoals wel vaker werd in de eerste kilometers het kaf van het koren gescheiden en ik merkte direct dat ik in goede doen was en in de top 10 liep. De tactiek van het lopen die ik voor ogen had kon ik perfect uitvoeren maar ik zat wel snel in “isolement” met een loper een paar 100 meter voor mij. In mijn cocon liep ik verder en de goede klassering was bereikt mits de man met de hamer niet in the game kwam. Alweer een hindernis overwonnen en na 1u34’43’’ klokte ik als 8 ste af. Omdat de afstand iets langer was bereikte ik meeeeer dan mijn doelstelling. Zeker als je weet dat er ongeveer 200 hoogtemeters in het spel waren en de tegenstand toch wel sterk was. Met een medaille, een biertje (waar ik voor paste) en enkele hebbedingetjes werd er vandaag alweer geschiedenis geschreven in mijn nog prille loopcarrière.
Toch ben ik de mensen rond mij enorm dankbaar die me zijn blijven steunen. Soms train ik als een machine maar wie me goed kent weet dat ik doelen en trainingen nodig heb om beter te worden. Geen andere RTS’ers gezien vandaag maar die konden natuurlijk nog kiezen voor een 5 of 10 km run. Happy Sundays dixit mezelf.”

16/09 Lochristi

Door Bart M.:

“Ik heb deze namiddag deelgenomen aan de kasseitjes jogging in Lochristi. Het was een kleine maar gezellige loop dat best nog lastig was door een aantal onverharde stroken en door het vele draaien en keren. Ik finishte uiteindelijk als 3de op de 5K. Jammer genoeg viel de podiumceremonie letterlijk in het water en moest de kermistent nog soelaas bieden.”

09/09 Ossenisse + Klein-Sinaai

Ossenisse door Gino V.B.:

“Op zaterdag 9 september 2017 stond de eerste wedstrijd voor het Stichting Sport Promotie Zeeuw-Vlaanderen op het programma met de Ossenkoploos in Ossenisse. Ossenisse, een piepklien dorpje met minder dan 300 inwoners, ligt pal aan de Schelde en maakt deel uit van de gemeente Hulst. Zoals in alle SSP wedstrijden van het criterium konden de lopers kiezen uit een korte, midden of lange afstand (6-8-12 km afgerond). In Zeeuws-Vlaanderen is het steeds gezellig en natuurlijk konden Claudia Paelinck, Nonah Verlee, Matthieu Verlee en Gino Van Broeck niet ontbreken namens Running Team Sinaai.
Alsof het een godsgeschenk was (of hadden de organisatoren een paar kaarsen laten branden) trok de hemel open na de stortbuien in de voormiddag en klaarde het volledig op met zonneschijn bij tussenpozen. Omstreeks 15.00 uur werd het startschot gegeven door “den Bellenman” van Hulst (zonder bel) en konden de lopers/joggers losgehen. Nonah koos de korte afstand, Matyhieu en Claudia de midden afstand en Gino de lange afstand.
Zeeuws-Vlaanderen betekent wind en vlakke polders waar het vaak op karakter lopen is. Ikzelf (Gino) koos dus voor een egaal tempo op de lange afstand. Al snel merkte ik dat ik een stel goede benen uit de kast had meegebracht en dat loonde ook. Op het 4 kilometer lange stuk rechttoe rechtaan langs het water stond er enorm veel wind en bleek het lopen in isolement geen cadeautje. Ik merkte dat de lopers voor mij niet wegliepen, integendeel ik naderde met kleine stukjes. Bij het keerpunt kreeg ik een loper die zich overzet had te pakken en in de laatste kilometer beende ik nog een loper bij. Een schitterende 6 de plaats was voor mij weggelegd. Met een tijd onder de 47’ was ik zeer tevreden.
Op de middenafstand besloot Mathieu “the bodyguard” bij Claudia te blijven om de overwinning bij de dames proberen te behalen. Echter lukt het net niet. Claudia had 200 meter achterstand op de winnares maar werd toch knap 2 de. Nonah, de dochter van Mathieu liep haar eerste wedstrijd over 5,7 km. Ze behaalde een mooi resultaat en was helemaal gebeten door de wedstrijdmicrobe.
De prijsuitreiking liet op zich duren. Iedereen voelde zich “kiplekker” en ging niet met lege handen naar huis, een tombolaprijs of een blond biertje, zelfs een zak aardappelen kon gewonnen worden. Een bitterbal of frikandel werd vriendelijk aangeboden maar werd wijselijk overgeslagen. Een middagje op Zeeuwse bodem was weer geslaagd te noemen. RTS liet zich opmerken. Hopelijk volgende wedstrijd meer RTS’ers op het appel!”

Klein-Sinaai door Joakim V.G.:

“Vanavond een sterke RTS bezetting op de Ambi Run in Klein-Sinaai. Op de 5 km werd Joakim 2e, Melissa Van Eetvelt 3e (1e dame), Sylvie Claessens 4e (2e dame) en Ronny Smet 6e. Op de 10 km werd de overwinning meegenomen door Didier Verlee, Gino Van Eetvelt sloot de top 5 op af. Stuk voor stuk toppers en fiere RTSers! Bedankt supporters Betty & Etienne en Claudia voor de aanmoedigingen!”

03/09 Ballonloop Sint-Niklaas

Door Ilse S.:

“Gisteren was het de 5de editie van de ballonloop in Sint-Niklaas. Op de 2 afstanden samen 31 RTS’s, wat een mooie opkomst !
Op de 5km Didier Verlee 17.23 (5de), Joakim Van Gasse 18.52, Melissa Van Eetvelt 19.56(3de dame), Evy Poppe 25.38, Claudia Paelinck 25.38, Isabelle Goossens 28.09, Dokie Maes28.10,Evelyne Devos 29.26, Annemik Maes 30.30, Nancy Buys 30.34, Liesbet Dullaert 31.00, Edith Van den Berghe 33.53, Sara van den Bossche 33.57, Carla Rogiers 33.58!
Op de 10 km Didier Velee 37.43 , Gino Van Broeck 38.09, Bart Maes 40.38,Peter Van Hoey 41.39, Sylvie Claessens 45.20, Kris Verhelst 47.34, Ronny Smet 47.26, Koen Penneman 48.08, Geert Vantienen 50.52, Nicole Kindt 50.58, Steven Laureys 51.09, Senne Schelfhoutt 51.12,Nathalie De vylder 54.15, Eric Smet 54.40, Bart van Giel 55.43, Maxime Varewyck 56.32, Els Bauwens 58.26, Els De Vylder 1.02.18!
RTS was mooi in beeld! Allen een dikke proficiat met jullie prestatie!”

Een deel van de aanwezige RTS’ers

27/08 Kruibeke

Door Gino V.B.:

“Kruibeekse Polderloop. Warme weersomstandigheden op een prachtig parcours in het natuurgebied doorheen de polder. Na goede warm-up sterk kunnen lopen en een 4e plaats behaald op de 12 km! Zeer tevreden met een tijd van 48’38” op 11,6 km! Gaat steeds beter.”

Door Ronny Smet:

“Gisteren was er de polderloop in Kruibeke. Rts was goed vertegenwoordig. Gino V.E., Gino V.B. en ik liepen de 12 km. Wat de 6 km betreft, liepen Melissa V.E. (gewonnen door haar), Koen P., vrouw Evelyne D. en dochter Charlotte mee. Zoon Emiel had de 1 km gelopen en gewonnen! Er was maar 1 spelbreker en dat was de warmte! Het was afzien.”

26/08 Geraardsbergen

 

 

 

 

 

Door Didier V.:

“Vandaag namen Kris Verhelst, David Verhelst, Matthieu Verlee en ikzelf deel aan de MannekenPis Trail te Geraardsbergen. De start was aan het Provinciaal Domein De Gavers. Kris en Matthieu liepen de “8 km” (in werkelijkheid bijna 9 km en eigenlijk een “jogging” 😉 ), David en ikzelf de “15 km” (in werkelijkheid 16,5 km, een trail). Er waren ook nog andere afstanden: 25, 35 en 50 km, maar daar waren we net niet genoeg voor getraind. Een volgende keer misschien?
Bij de 9 km (118 deelnemers) was het parcours licht golvend, maar bleven de kuitenbijters uit. Bij de 15 km stond er ons wel wat moois te wachten: een passage langs de Boelaremeersen (knap natuurgebied), de stijle Muur, de Bosberg en de Hazendans. David en ikzelf vertrokken om 10 uur, Kris en Matthieu om 10.30 uur. David had zich voorgenomen om na ongeveer 1u30min binnen te zijn, mijn doel was een top 10 plaats. De start was erg snel waardoor ik besloot om de kopgroep niet te volgen (ik kon ook simpelweg niet mee), wat wel maakte dat ik alleen tussen 2 groepjes zat, vervelend. In de Boelaremeersen werd het al meer een man tegen man situatie, waarbij de kopgroep dus wat uiteenspatte. Langs de flanken van de Muur heel even gestapt om de benen niet te doen ontploffen. Ondertussen voelde ik wel de hete adem van een loper achter me, maar ook voor me vielen er slachtoffers. De plaats die ik de eerste kilometers had kon ik behouden: een 6e. In de laatste kilometers nog 1 iemand opgeraapt, maar deed mezelf door even verkeerd te lopen nog bijna de das om. Resultaat: 5e plaats na 1u12min, tevreden!
David finishte in zijn gehoopte 1u30min en kwam binnen als 40e.
Kris finishte op de jogging knap als 7e na 45min en Matthieu als 11e na 48min (46 deelnemers). Was trouwens een gezellig uitje, bedankt David Verhelst, de chauffeur van dienst!”

25/08 Zele

Door Jo V.:

“Vlaschaardfeesten te Zele: persoonlijk resultaat scherper gesteld. 31ste van de 80 en dat aan 10.3km/u.”

20/08 Sint-Niklaas Steratlon

Door Joakim V.G.:

“Steratlon vandaag, ideaal weer en ook een aantal RTSers op en rond De Ster. Iedereen kwam aan de start van de Medium Triatlon, 500m zwemmen, 24 km fietsen en 5 km lopen. We zagen in willekeurige volgorde Nathalie De Vylder, Koen Penneman, Evelyne Devos, Charlotte Penneman, Pascal Cotton, Michiel Van Gasse, Melissa Van Eetvelt en Joakim Van Gasse. Iedereen behaalde mooi de finish binnen zijn of haar kunnen. Langs de kant werden we aangemoedigd door Didier Verlee, Werner Heymans, Gino Van Eetvelt, familie/vrienden en een aantal oud RTSers. Bedankt iedereen voor deze unieke ervaring!”

19/08 Overmere

Door Jo V.:

“Enige RTS-er op de Smouterie jogging te Overmere, naar mijn normen goed gelopen, 9.7 gemiddeld, veel ambetante kassei!”

19/08 Sombeke

Door Joakim V.G.:

“Schandpaalloop, geweldige naam en een gekende jogging bij RTS. We gingen in Sombeke 7 RTSers van start en 2 kids op een vernieuwd parcours over 2,5 km voor de 5 of 10km. We zagen aan de 5 km Didier Verlee 4e worden, Joakim Van Gasse en Emiel Penneman top 10, Melissa Van Eetvelt werd de eerste dame en Charlotte sloot het podium met een 3e plaats. Op de 5 km zagen we ook nog Koen Penneman, Evelyne Devos en Sally De Bruyne. Daphne Truyens werd mooi 3e dame op de 10km. Mooie aanwezigheid, ook van onzr supporters Betty Van Mele en Gino Van Eetvelt!”

Door Koen P.:

“Prima prestaties van onze dames:
Melissa Van Eetvelt: winnares 5km
Charlotte Penneman: 3de plaats en jongste vrouwelijke podiumplaats 5km
Daphne Truyens: 3de plaats 10km
Ereplaats heren: Didier Verlee: 4de plaats 5km
Overige RTS-deelnemers: Evelyne Devos, Joakim Van Gasse, Emiel en Koen Penneman, Sally De Bruyne.
Supporters: Betty Van Mele en echtgenoot en Gino Van Eetvelt!”

18/08 Moerbeke

Door Joakim V.G.:

“Vrijdagavond was er de Moerhofloop in Moerbeke. 4 RTSers aan de start voor de 5 of 12km doorheen de polders. Melissa Van Eetvelt ging op de 5km voor een goede training, toch slaagde ze er toch in om 2e vrouw te worden. Joakim Van Gasse liep top 10 bij de heren. Danny Van Damme en Ronny Smet gingen voor de langere afstand en ronden dit in iets meer dan een uurtje. De Wolven, die lopen nog door de polders!”

15/08 Zomergem

Door Gino V.B.:

“Op dinsdag 15 augustus 2017 stond “Zomergem run” op het programma ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Er kon gekozen worden voor 5, 10, 20 of 30 km. De autorit richting “Zomergem” verliep op zijn minst gezegd “Zomers”. Een actieve storing zorgde voor liters hemelwater en de fantastische (vooral filmmuziek) beats van Hans Zimmer pasten perfect in het plaatje om mij te motiveren richting Meetjesland.
Via de alom gekende kanalen zou het om 10u30 bij de start droog worden en gelukkig werd het ook droog. Hoopvol en benieuwd naar mijn eerste wedstrijd op de 20 kilometer. Na een korte opwarming stonden de lopers klaar aan de sporthal. De grote omloop van 10 km stond voor mijzelf 2 keer op het programma. Door het centrum van Zomergem ging het via landwegen richting Schipdonkkanaal, waar enkele ellenlange stroken langs het water het struikelblok vormden voor deze wedstrijd. Weinig bochtenwerk, gewoon rechtdoor ofte straight forward.
Ik startte iets rustiger dan anders. De rugnummers waren lukraak uitgedeeld dus ik wist totaal niet welke positie er voor mij was weggelegd. De eerste kilometers liepen vrij vlot maar ik merkte toch al gauw dat ik niet de beste benen uit de kast meegebracht had. De vochtige omstandigheden en het wind loze parcours maakten het er niet makkelijker op. Een vaak eenzame tocht tegen de natuurwetten en de wetten van mijn lichaam. De eerste ronde verliep vlot en de doorkomsttijd was op schema.
Ik raapte enkele 30 kilometerlopers op maar ze bleven gewoon in mijn spoor lopen. Overnemen zat er voor hen niet in blijkbaar en ik maalde de kilometers zonder verpinken af. Naar het einde toe moest ik toch een beetje temporiseren daar het beste ervan af was. Moegestreden maar een beetje met een dubbel gevoel haalde in de finish in 1 uur 28 minuten. De AA drink en de Moeder Maria spekjes bij de aankomst kregen we in ruil voor de rugnummer.
Vandaag had ik op een beter gevoel gehoopt maar blijkbaar zorgde de ademhaling en de lichte stress toch voor minder presteren. Er was ook weinig zuurstof in de lucht daar en bij elke inspanning stond het zweet je op het voorhoofd. Gelukkig werd ik wel nog 7 de op de 20 kilometer! Alweer een top 10 notering en dit op 73 lopers. Een goede les voor de volgende keer maar een perfect match tussen het fysieke en mentale vinden kan beter. Op de lange(re) afstand is indelen en gematigd tempo lopen heel belangrijk. Maar zoals altijd “Why do we fall? Because it helps us to come back stronger than before”. Aldus sprach een gemotiveerde RTS’er.”

11/08 Kemzeke

Door Didier V.:

“Heel wat RTS-leden waren afgezakt naar Kemzeke voor de jaarlijks weerkerende Kemelrun. Er stond een 5 en 10 km op het programma. De uitslagen op de 5 km (93 deelnemers): ikzelf werd 5e, Gino V.B. 11e, Melissa V.E. 18e (3e vrouw), Joakim V.G. 19e, Sylvie C. 22e, Koen P. 31e, Nathalie D.V. 51e, Lauranne V.B. 55e en Evelyne D. 71e. De uitslagen op de 10 km (114 deelnemers): Stefaan V.B. 22e, Danny V.D. 42e, Joakim V.G. 50e en Ronny Smet 63e.”

Voor de start

05/08 Lokeren

Door Ilse S.:

“Zaterdag 5 augustus was RTS goed zichtbaar op de optiek Sonck Streetrace te Lokeren. Er waren 2 afstanden. Op de 5 km deden Sylvie Claessens 20.49, Geert Vantienen 23.50, Lauranne Van Bogaert 28.04, Els Bauwens 28.52 en Jo Verbraeken 29.47 mee . Op de 10 km Stefaan Van Bogaert 42.12, Gino Van Eetvelt 46.49, Erwin Vervaet 46.51, Frank Provost 47.35, Ronny Smet 48.00, Heidi Van de Velde 48.33 en Eric Smet 55.17 mee! Dikke proficiat aan allen!”

01/08 Groede

Door Joakim V.G.:

“Zomerloopjes, ze blijven in trek! Ook in Groede waren er weer een hele hoop dinsdagavond. Parcours was alles bepalend, zoals de omroeper zei, tis links links links links en aankomen of ronde 2/3. Geweldig toch dat ze dit vooraf het parcours meegeven en zo geschiede ook. Goede negatieve training maakte Joakim ervan, met een gemiddelde van 15 km/u. In loopkledij naar huis rijden, of dat was toch de bedoeling om naar huis te gaan. Vanwege een zwaar ongeluk naast de weg in Hoek (Terneuzen) de eerste hulp geboden. Zoveel leed zien doet iets met je, gelukkig kon iedereen het nog navertellen, auto was wel klaar voor de schroothoop.”

29/07 Zele

Door Ronny S.:

“In Zele (Heikant) klonk om 15 uur het startschot van de cava loop. De 216 deelnemers konden uit verschillende afstanden. 1 ronde was 2,8 km, zo heb ik er 3 gelopen. Geen andere rts’er te bespeuren.”

28/07 Overslag

Door Didier V.:

“De pannenkoekenloop te Overslag (afgelopen vrijdagavond) is net als onze RTS Bokkenloop een vaste waarde geworden op de joggingkalender van onze streek. Meedoen doe je uiteraard voor de lekkere pannenkoek na de finish, maar ook voor het mooie parcours en de knappe organisatie van Tillit (SMSbox RunningTeam). Op de korte afstand (4,5 km) deed Melissa Van Eetvelt opnieuw een gooi naar het podium en dat lukte! Ze werd knap 10e in het totaalklassement (81 deelnemers) en 2e vrouw. Op de middenafstand (9 km) stonden zowel Gino Van Eetvelt, Danny Van Damme, Joakim Van Gasse, Sylvie Claessens als ikzelf aan de start. Ik werd 3e, Joakim 14e, Sylvie 26e (2e vrouw en dus ook op het podium!), Gino 28e en Danny 29e. Het was een regenachtige avond en het wachten op de podia duurde lang, maar toch hebben we ons opnieuw geamuseerd!”

25/07 Retranchement

Door Joakim V.G.:

“Dinsdagavond was het weer een zomerloopje, daar waar het vorig jaar nog met 30 graden heel zwoel en drukkend was, kon het contrast niet groter. Retranchement (Cadsandria), het overblijfsel van een versterking tussen 2 forten, was het ideale parcours voor een mooie wedstrijd. Joakim VG nam deel aan de korte afstand, dit jaar was het miezeren bij 19 graden met af en toe een zon die kwam piepen. Aan supporters geen gebrek, ook vanuit het verre Sinaai was Werner en Mevr. Heymans afgezakt om RTS over de meet te roepen, zeker enorm geapprecieerd! De wedstrijd zelf ging mooi van de ene helling/dijk naar de andere, pittig elke maal opnieuw naar boven te hollen. Met wind op kop was het toch nog stevig op de tanden bijten en wellicht daarom ook dat daar niemand overnam. Joakim kwam uiteindelijk als 7e binnen met een mooi gemiddelde van 15 km/u. Gezien het parcours en sterke bezetting, zeker blij met de uitslag!”

21/07 Grembergen

Door Gino V.B.:

“Fête nationale of Nationale feestdag in België staat gelijk met 21 juli 2017 en dus de jaarlijkse loopwedstrijden te Grembergen maakten vandaag hun opwachting. Stralend weer vandaag met 25 graden en een loden zon en een beetje wind. Een mooi uitgetekend parcours van 8,3 km langsheen grindwegen en dijken in de natuur. Gelukkig was er veel schaduw wat de vaak lange rechte stukken iets beter doenbaar maakten.
Deze wedstrijd ingericht door AC Denderland kon natuurlijk rekenen op de verschillende afstanden op een aantal toplopers die voorlopig niet bij te benen zijn. Goed first things first en bij de inschrijving gekozen (gezien mijn uithoudingsvermogen en dieseltank) voor de langste afstand van 2 ronden of 16,6 kilometer. Na een warm up en de gebruikelijke muziekbeats in de oren klaar voor de start om 15u30. Twee afstanden (8,3 en 16,6) aan het vertrek dus vooraan postgevat om zeker een goede start te nemen voor de moraal.
Een speaker kondigde met een flauwe muziekinstallatie de start aan en op gevoel de start genomen (lees volg de meute). Een kanonstart van mezelf en de benen vielen goed mee. Aan een hoog tempo verder gelopen om voeling met de top 10 te behouden. Na 5 km rekte alles wat en automatisch was het weer een afvalrace en vergaloppeerden veel lopers zich die ik stuk voor stuk inhaalde. Na de eerste ronde was de doorkomsttijd mooi te noemen. In de tweede ronde ging ik verder op mijn elan en kon een constant tempo aanhouden. Aan een wedstrijdpace van 14 a 14,5 km/u kon ik zelf nog een 5 tal lopers inhalen in de slotronde. Nogmaals werd bewezen dat het langere werk beter binnen mijn mogelijkheden valt en dit stemt me tevreden.
Om geen plaatsen meer te verliezen versnelde ik naar het einde een beetje en bij de finish klokte de tijd 1 uur 9 minuten en 50 seconden aan. Een knappe 14 de plaats. Hartslag en gevoel was super en niet met lege handen naar huis… Nuja dat was weer een fles drank van een plaatselijke bierbrouwer en sponsor. Wat wel opviel aan de uitslag is dat ik gezien mijn leeftijd en een Afrikaanse medeloper buiten beschouwing gelaten de jonge was met mijn 35 lentes. Dat biedt toch perspectief.
Besloot na de wedstrijd nog even langs het voetbalterrein los te lopen en die fles drank had ik even opzij gezet. Na enkele rondjes kwam ik terug en merkte ik jammer genoeg dat de fles verdwenen was. Zou ze zelf niet opgedronken hebben maar toch hoe de mensen achter de rug dingen van je afsnoepen.
Ronny Smet liep de 8,3 km namens RTS. Hij weerde zich kranig en werd 43 ste op meer dan 100 lopers. Een mooie dag wat toch wel aangeeft dat de trainingen met RTS hun nut bewijzen. Na mijn wielercarrière is er toch nog looptoekomst voor mij weggelegd.
Om af te sluiten met een leuze van Tomorrowland (beats voor en na de wedstrijd om me op te peppen): “Yesterday is history, Today is a gift and Tomorrow is mystery”. Voila point final.”

Door Ronny Smet:

“De 37ste dender – en schelde jogging is daarnet gelopen in Grembergen door 2 rts’ers. Gino Van Broeck de 16,6 km,en ikzelf de 8,3km in 40 min. Pittige hellingen en een felle zon maakten het niet makkelijk. We gingen weer niet met lege handen naar huis: grote fles bier/peperkoek en een banaan. Op naar de volgende wedstrijd!”

18/07 Cadzand Bad

Door Joakim V.G.:

“Dinsdagavond was een prachtige avond voor een loopje aan de kust. Cadzand Bad was het startpunt van de 2e zomerloop, ideaal om er weer een goede training van te maken. We vertrokken op de dijk, recht de duinen in, om van een opwarming te spreken. Op een autovrijparcours ging het verder om onderdijk terug te keren en via het een lus terug naar de startplaats te lopen. De jonkies waren net iets sneller in de sprint, uiteindelijk werd Joakim 6e. Tevreden van het loopje ging het richting de BBQ, wat beter om een zalige avond af te sluiten? Nu een paar dagen looprust! ”

15/07 Houffalize

Door Liesbeth J.V.P.:

“Night trail Houffalize 8 K, 150 Hm, leuke ervaring!”

14/07 Assenede

Door Melissa V.E.:

“Vrijdagavond trokken we onze loopschoenen nogmaals aan en reden we richting Assenede. Met de Nieuwburg kermis, meer als een tent op een akker was het niet. Misschien daarom dat ze het kiekenloop noemen. Er was keuze tussen 4 verschillende afstanden. Joakim en Melissa namen deel aan de 3,8 km, 1 rondje langs de landelijke betonbanen van Nieuwburg. En de start kwam als een complete verrassing. Joakim was bij de pinken en nam een vlotte start. Met een aantal metgezellen vormden we een mooie loopgroep. Het tempo lag tussen de 14 en 15 per uur. Nog een laatste versnelling, waarna ik als 1e dame eindigde. We gingen naar huis met een mooi aandenken, 2 koude kiekens!”

11/07 IJzendijke

Door Gino V.B.:

“Na enkele trainingsweken met RTS en solo toch met een onzeker gevoel richting Zeeuws-Vlaanderen getrokken daar ik niet wist hoe het lichaam ging reageren na de “een tandje bij” (of stapje bij) looptrainingen. In de heenrit vanaf Terneuzen noodweer en echt een stortvloed aan hemelwater en dit zag er zeer somber uit en de onzekerheid nam toe… Gelukkig was er licht aan de tunnel en begon de zon de schijnen bij het aankomen in “Petit Paris” of beter gekend als Ijzendijke. Een klein stadje in de gemeente Sluis waar ze ongetwijfeld goed konden koken me dunkt.
Goed dit ter inleiding maar natuurlijk was de opdracht simpel te noemen. Er was keuze uit 3,2 – 6,4 of 9,6 km bij de eerste zomerloop van een criterium te Zeeuws-Vlaanderen. Ik koos bewust voor de langste afstand daar dit mij, als diesel, beter uitkomt en de verplaatsing vanuit Temse moest niet voor niets zijn geweest. Na een warm-up werd het startschot om 19u30 gegeven van de wedstrijd. Een gezamenlijke start dus de positie inschatten was gokken en dus afwachten was de boodschap.
Ik besloot vooraan te starten en direct een stevig tempo te ontwikkelen aan een hoge hartslag om mee te zijn met de korte afstandslopers. Dit tempo kon ik lekker aanhouden en zat mee in de kop die niet bij te benen waren, maar daar was ik me van bewust. Na de eerste ronde (3,2 km)vielen een heel deel lopers al af dus dit gaf moraal. Ik besloot op mijn elan verder te gaan en na ronde twee kwam ik door als 3 de bij de 6,4 km. Goed aan het lopen dus en had misschien toch beter voor de middenafstand gekozen. Praat tegen de vaak natuurlijk maar toch dit biedt perspectief.
De posities op de lange afstand lagen in de slotronde zo goed als vast mits een inzinking van lopers voor mij. Ik haalde uiteindelijk de 10 de plaats binnen met een tijd van 38’10” wat een “dikke” tijd was voor mijn doen. Supertevreden en trainen met RTS loont! #topteam
Op de korte afstand was er nog een RTS-er aanwezig, namelijk Joakim Van Gasse. Hij liep de korte afstand en behaalde een mooie 9 de plaats.
Wat een midweekuitstapje al niet kan doen met een loper! De moraal en conditie zit snor (ook al heb ik er geen).”

09/07 Sint-Niklaas

Door Joakim V.G.:

“Vandaag voor het eerst een pistemeeting meegedaan op Ac Waasland Atletiekclub. Sprinten is niet zo mijn ding, snel starten daarentegen… Vandaag op de 2 km toch 3e mogen worden, snelheid zit in stijgende lijn, met een mooi 16,4 km/u gemiddeld. Gezien de warmte en zon niet te zot vertrokken, mooi tempo gevonden en goed ingedeeld. Melissa deed de 2 km bij de dames en mocht als eerste over de finish komen met een gemiddelde snelheid van 15,3 km/u. Ook zij had haar wedstrijd goed ingedeeld om het groepje van 4 stelselmatig uit te dunnen. Trots op mijn Mel!”

04/07 Watervliet

Door Joakim V.G.:

“Vanavond was er de 23e Superprestige 2e manche in Watervliet, een organisatie van bevriende Krekenlopers. 3 afstanden en zeer veel deelnemers om een tochtje te lopen in de glooiende polders, over de dijken en tussen de velden. RTS was vertegenwoordigd in het fluo geel voor de verandering, Joakim liep de 9 km en met 39 min alvast geen slechte training voor een dinsdagavond. Naar huis gingen we allen met een grote fles trapist en een brood 😂. Op naar de volgende wedstrijd!”

02/07 Zele

Door Joakim V.G.:

“Vandaag de Bryan Roosenboom loop in Zele. Zon, wind en regen waren van de party om een mooie wedstrijd van te maken doorheen de winkelstraat. De rondjes waren iets korter waardoor de eindafstand niet klopte. We zagen 3 RTSers onze kleuren verdedigen! Op de 5 km zagen we Joakim Van Gasse en Melissa Van Eetvelt een mooi loopkoppel vormen, Melissa mocht als 3e dame de finish bereiken. Ronny Smet had tot Beervelde nodig om in Zele te raken, afslag Lokeren is namelijk dicht voor werken. Daarom voor hem geen 5, maar 10 km vandaag. Met een mooie tijd en prijs was iedereen weer heel tevreden. We danken zeker de supporters Gino Van Eetvelt en Francesco Degroote met partners voor de aanmoedigen!”

30/06 Vinderhoute

Door Francesco D.:

“Trappistenloop in Vinderhoute gelopen, voor de wedstrijdnaam alleen al kon ik niet ontbreken. Enige rts-er, gewonnen op de langste afstand (12,8 km in 44min58) en vooral de eerste keer sinds zeer lang met een goed gevoel.”

Geef een reactie