Groepsindeling

Grosso modo onderscheiden we 5 loopgroepen én 1 wandelgroep bij Running Team Sinaai. Elke groep heeft één of meerdere begeleiders. Bij een tekort aan begeleiders kan het zijn dat groepen samengevoegd worden, dit wordt bij de start van de training meegedeeld.

GROEP F – Wandelgroep

Sinds april 2022 is er ook op maandag en woensdag een wandelgroep bij RTS. Hiermee willen we enerzijds geblesseerde lopers betrokken houden bij de club, anderzijds kan het een perfecte opstap zijn naar (opnieuw) meer bewegen en eventueel een loopgroep. Er wordt gemiddeld 5 km gewandeld op 1 uur tijd.

GROEP E

De ideale instap voor de starters. Groep E heeft de ambitie om een afstand van ongeveer 5 tot 7 km zonder stoppen uit te lopen aan een snelheid van ongeveer 7,5 à 8 km/uur. In beweging blijven primeert in deze groep.

GROEP D

Het mag al iets meer en verder zijn. Groep D loopt meestal richting 7,5 à 9 km ver aan een snelheid van zo’n 8,5 à 9 km/uur. Ideaal voor degene die meer willen, maar zonder echt tot het uiterste te gaan. Het moet nog plezant blijven.

GROEP C

Groep C gaat nog wat verder naar een afstand van 8,5 à 10 km en een snelheid van gemiddeld zo’n 9 à 10 km/uur. Ze pikken soms een jogging wedstrijd mee en vallen daar absoluut niet uit de toon.

GROEP B

Deze groep is haalbaar voor iedereen die volhoudt en die beetje bij beetje hun niveau opkrikt. Ze vormen de modale groep bij jogging wedstrijden. Sommigen wagen zich al eens aan een 10 Miles of zelfs Halve marathon. Groep B loopt ongeveer 1 uur aan 10 à 11 km/uur.

GROEP A

Dit zijn de uitslovers. Groep A loopt gemiddeld 11 à 12 km/uur, en op woensdag vaak nog wat meer. Ze willen graag hun grenzen verleggen en trainen vaak in functie van komende wedstrijden.

Trainingsmomenten

Algemeen sporten we op maandag- en woensdagavond, met start om 19.30 uur aan sportcentrum Ter Beke. Hier wordt soms van afgeweken. De trainingskalender is te vinden in de rechterbalk op onze website bij “Snel naar…” (beetje naar beneden scrollen op je smartphone).