Hoe het begon…

Al van in 2009 hadden de broers Matthieu en Didier Verlee het idee om een loopclubje op te richten in Sinaai. Midden 2010 werden de eerste stappen ondernomen met de hulp van Werner Heymans. De officiële opstart was op 1 januari 2011. Matthieu ging aan de slag als voorzitter, Werner werd ondervoorzitter en Didier secretaris. Al snel kregen zij het gezelschap van Frank Provost, Wim Duerinck en Peggy Veldeman (die Werner na een tijdje heeft opgevolgd als ondervoorzitter). Wat later kwam Veronik Maes bij het bestuur.

In de loop van de jaren hebben Peggy Veldeman, Werner Heymans (nog steeds actief binnen de club als begeleider) en Veronik Maes het bestuur verlaten. Werner Heymans is door de club wel benoemd tot ere-ondervoorzitter.

In 2014 kreeg het bestuur versterking van Katja Raets en Erwin Vervaet.

Begin 2015 besloot Matthieu Verlee om zijn ontslag in te dienen als voorzitter van de club en hij werd opgevolgd door Frank Provost die tot dan actief was als ondervoorzitter. Matthieu Verlee zelf besloot om ondervoorzitter van de club te blijven.

Midden 2015 besloot Wim Duerinck het bestuur te verlaten. Door de combinatie van een druk privé- en beroepsleven kon hij de taken van een bestuurslid niet meer uitvoeren zoals hij het wou. Het bestuur ging op zoek naar opvolging en vond die in Ilse Smet. Begin 2017 werd het bestuur nog verder uitgebreid met de doelstelling om vooral de externe communicatie te verbeteren en Bart Maes werd daarom bij het bestuur gehaald.

Erwin Vervaet verliet het bestuur midden 2017, de club heeft veel aan hem te danken, een niet te onderschatten steunpilaar. Na het vertrek van Erwin besloten we Wim Kellens aan te stellen. Wim is jong, gedreven én onderlegd in IT!

In 2019 besliste Ilse Smet om het bestuur na vier mooie jaren te verlaten.

In 2020 breidde het bestuur opnieuw uit met de komst van Jurgen De Bruyne. Jurgen is al sinds 2012 lid van RTS en kent de club door en door. Hij is al heel wat jaren begeleider van de groepen 3B en 4, wat een perfecte aanvulling is bij het huidige team. 

Begin 2023 namen we afscheid van Frank Provost als voorzitter. Hij stond maar liefst 8 jaar aan het roer van onze mooie sportclub. Als dank voor al zijn inzet werd hij gekroond tot erevoorzitter van de club. Frank werd vervangen door Katja Raets als voorzitter. Het bestuur staat pal achter haar aanstelling :-), met haar 9 jaar ervaring binnen het bestuur komt dit helemaal goed.

Midden 2023 gaf Matthieu Verlee zijn ontslag als ondervoorzitter. Hij werd voor de derde keer papa en wil meer tijd bij het gezin doorbrengen. Matthieu is medeoprichter van de club, waardoor hij maar liefst 13 jaar in het bestuur zetelde. Heel wat verwezenlijkingen zijn dan ook aan hem te danken.

Wim Kellens nam de fakkel over als ondervoorzitter, een beslissing die door het voltallige bestuur werd gesteund. Na 6 jaar binnen het bestuur kent Wim het reilen en zeilen van de clubwerking door en door.