Ongeval

Een ongeval, wat nu?

Een ongeval tijdens het sporten is helaas soms snel gebeurd.

Gelukkig ben je als lid van RTS goed verzekerd dankzij de sportverzekering van Ethias bij Sporta Team.

Je bent verzekerd tijdens alle sportieve en niet-sportieve clubactiviteiten maar ook daarbuiten tijdens individuele sportbeoefening.

Na een ongeval moet de aandacht vooral naar herstel kunnen gaan. Een tijdige én correcte aangifte zorgt er dan voor dat je je over de administratieve kant verder geen zorgen hoeft te maken.

Hieronder vind je een overzicht van de aangifte procedure:

 1. Stel zo snel mogelijk het bestuur op de hoogte van jouw sportongeval.
 2. Vul het aangifteformulier zo volledig mogelijk in.
 3. Laat de arts die de blessure behandelt een medisch attest opmaken of laat het geneeskundig getuigschrift invullen.
 4. Bezorg zo snel mogelijk het aangifteformulier aan de verzekeringsverantwoordelijke van jouw club: uiterlijk binnen de 5 dagen na het ongeval.
 5. De clubverantwoordelijke van jouw club dient de ongevalsaangifte online in.
 6. De verzekeringsconsulent van Sporta Team kijkt de gegevens na en keurt de aangifte goed of neemt contact met je op wanneer er nog gegevens nodig zijn.
 7. Zowel de clubverantwoordelijke als jijzelf (het slachtoffer) ontvangen een brief per mail of per post met het dossiernummer en de verdere stappen.
 8. De clubverantwoordelijke voegt het medisch attest toe aan het online dossier of je verstuurt dit zelf naar de contactgegevens die in de mail staan met vermelding van het dossiernummer.
 9. Je gaat met de rekeningen van dokter, apotheker, kinesist, ziekenhuis, … naar het ziekenfonds. Dat betaalt al een deel van de kosten terug en maakt een verschilstaat op (kwijtschrift geneeskundige verstrekkingen).
 10. Vervolgens stuur je de stavingsstukken en verschilstaten van het ziekenfonds naar Ethias (met vermelding van het dossiernummer en rekeningnummer).
 11. Ethias betaalt de behandelingskosten rechtstreeks aan het slachtoffer terug.

Toch iets niet helemaal duidelijjk? Katja is binnen de club aanspreekpunt voor verzekeringsvragen en volgt de ongevalsaangiftes op. Spreek haar gerust aan op de training of stuur een mail naar katja@runningteamsinaai.be

Uiteraard kan je ook bij de andere bestuursleden terecht.