Verslagen leden

27/10 Sluiskil

Door Gino V.B.:

“Naar het einde van oktober toe snakken de kinderen naar de herfstvakantie en dit wil zeggen dat de maand november om de hoek loert. To start things off was er op zaterdag 27 oktober 2018 traditiegetrouw de Piet Spruit Memorial in het Nederlandse Sluiskil. Dit kleine dorpje met een sterk havenkarakter lijkt wel een enclave van hoofdgemeente Terneuzen. Met een slordige 2.000 inwoners leeft het dorp niet echt op van deze loopwedstrijd die al voor de 17 de keer werd verlopen. In Zeeuws-Vlaanderen is de naam “Piet Spruit” een begrip maar de Belgen staan er met een vervreemde blik naar te kijken.
De headquarters van deze 3 de manche van het SSP Zeeuws-Vlaanderen klassement was gelegen op “Den Dolsen Diek”, heerlijke naam toch voor een klein voetbalcomplexje daar te Sluiskil. De organisatie was in handen van de gelijknamige Piet Spruit Lopers, grappig toch, en ze hadden alweer een ander parcours uit hun hoge hoed getoverd. Ditmaal was de afstand wel exact 5 km per rondje. Een superlange passage langs het Kanaal Gent-Terneuzen “rechttoe-rechtaan” werd in de slotkilometer gevarieerd door een bochtige wijkpassage waar je even aandachtig diende te zijn. And 1 and 2 and 3 laps, dat was de keuze voor vandaag. Altijd toch een pluim voor de meestal (hoog op leeftijd) zijnde vrijwilligers, seingevers en dergelijke om telkens hun weekenddagen daaraan te willen opofferen.
Maar we dromen weg en het was uiteraard tijd om en ik citeer: “Ik heb m’n stoute stoute stoute stoute schoenen aan. Zie me hakken, zie me tjappen, kijk kijk kijk me gaan. Ik geen appel, ik geen kiwi Ik wil gaan met die, ik wil gaan met die Ik wil gaan met die banaan”. Lyrisch wordt je er van en vandaag 4 RTS’ers op het inschrijfformulier met name Claudia Paelinck, Joakim Van Gasse , Gino Van Eetvelt en Gino Van Broeck.
De fijne regendruppels maakten omstreeks de klok van 15.00 uur plaats voor de zon bij een frisse maar loopvriendelijke 10 graden en een zuchtje wind. De weduwe van Mr. Spruit gaf het startschot en dat moet de winnaar op de 5 km geweten hebben. Een gabbertje (met cap achterstevoren op hoofd) startte als een speer en Gino, die de korte afstand koos, volgde in zijn spoor. Het kaf was meteen van het koren geschift maar de 2 de plaats bleek het hoogst haalbare. Wederom een podiumplaats voor de man uit Temse. Hallucinante snelheden worden bereikt maar de oppergaai zou de kers zijn…
De overige 3 RTS’ers kozen voor de 10 km. Joakim werd daarin 5 de (officiële uitslag nog niet bekend). Gino Van Eetvelde finishte mooi in zijn vooropgestelde tempo. Claudia die met een vervelende “op en af” blessure sukkelt deed haar werk en na 2 maanden zonder wedstrijd was dit toch even doorbijten.
De winnaars op de diverse afstanden werden in de bloemetjes gezet maar er was ditmaal geen podium voorzien, helaas pindakaas. Iedere deelnemer ontving een mooie tombolaprijs en last but not least uiteraard de zak overheerlijke (laat ik even in het midden) spruiten en dit uit handen van een wel erg sympathieke dame.
Een leuke namiddag en fraaie prestaties. Up tot the Donkmeer… More hammertime to come dixit the reporter.”

20/10 Nieuw-Namen

Door Gino V.B.:

“Op zaterdag 20 oktober 2018 stond de Hulsterloo o o o o o o o loop op de agenda te Nieuw-Namen. U telt het goed 7 “oh’s” zoals het 7 Nations Army liedje van de White Stripes. Kwestie van er een klein beetje animo in te brengen in dit grensdorpje waar menig Belg om fiscale redenen zijn toevlucht heeft gezocht. Ieder jaar opnieuw strijkt het Stichting Sport Promotie criterium, kortweg SSP, hier neder in de voetbalkantine van de plaatselijke voetbalamateur vereniging V.V. Hulsterloo.
Het contrast met vorige week in Eindhoven is groot maar de rust van dit soort wedstrijden waarin een hoog “fun-gehalte” centraal staat mag ook gezegd worden. Als ik eraan terugdenk begin ik weer te watertanden. Maar de organisatie had geld ingezet op goede weersomstandigheden en dat loonde. Werkelijk idealiter loopweer werd het zo rond de klok van 15.00 uur. Beacoup de soleil, 15 graden en een wind die uit zwakte niet wist welke kant te kiezen (aka warme luchtballonweer).
De keuze was er uit 4, 7,4 en 12,5 km dwars door de prachtige polder lopen. De RTS opkomst was 4 eenheden sterk. Met de usual suspects Joakim Van Gasse en Michiel Van Gasse, Gino Van Broeck en niewkomer Wim de Roos 4 sterke lopers die vandaag voor dito prestaties zouden zorgen. De rode brigade is coming…
Een 150 tal tweebeners stonden opgesteld en het was 3-2-1 aftellen naar de start. Michiel koos voor de 4 km en das natuurlijk volle gas en niet teveel nadenken. Hij won er de wedstrijd alvast proficiat. Wim en Joakim kozen voor de middenafstand. Wim had al weken, naar eigen zeggen, deze afstand in gedachten en wou er eens een serieuze patat op geven en deed dat ook. Hij werd knap 2 de na een ongenaakbare Dirk Brynaert (lees geen schande). Deze wedstrijd bleek, een schot in De Roos, want talent heeft Wimpie wel. Joakim eindigde mooi 4 de.
Op de lange afstand was Gino de vertegenwoordiger. Het blijft een leuk weerzien met de andere lopers, het respect en de vriendschap tijdens de wedstrijd (u leest het goed), zijn echt wel een mooi gegeven. Je dwingt het af maar toch lopen blijft een pure passie. Over naar de wedstrijd, het bleek een polderduel mano a mano te worden en indelen bleek van cruciaal belang te zijn. Liam De Mey won de wedstrijd met ruime voorsprong. Voor de plaatste 2,3 en 4 bleef alles speelbaar. Uiteindelijk legde Gino beslag op een kartonnen 4 de plaats waar hij heel tevreden mee was.
Een levensles naar de toekomst toe om te inspireren: “Maybe not today, maybe not tomorrow but some day “. Dan vallen de puzzelstukjes ineen en dan heb je dat gevoel.
Een geslaagde namiddag daar juist over de border line. Soms hoeft een verslag niet langer te zijn dan nodig. Mooie prestaties en up to he next.”

14/10 Eindhoven

Door Gino V.B.:

“Halve Marathon Eindhoven: a memorable day where history was made… XXXL-report
Zondag 14 oktober 2018 waar denkt u dan aan? De (verplichte) stemplicht misschien of toch iets anders. Het plan marathon werd in 2 geknipt en het doel was de Halve Marathon in het Nederlandse Eindhoven die pas in de namiddag geprogrammeerd stond. Even de harde schijf demonteren en geen 2 de marathon in 2018 dan maar. Maar trainen voor 21,1 km volle gas open is niet niks, want without training no results.
Een najaarsdoel wordt meestal hoger ingeschat aangezien de omgevings-en trainingstemperaturen vaak gunstiger zijn dan in het voorjaar. Maar aan wilde uitspraken doe ik niet meer mee. The day the earth stood still theoriëen en dergelijke zijn wijlen Armand Pien al lang voorbij gegaan. Een gemotiveerd man met een doel is er twee of drie waard, u hoort het we raken verstrikt in oppeppende gezegdes maar een mens moet iets doen om sportief te blijven.
In de voorbereiding verliep alles perfect en de benen voelden super aan. De trainingen werden mooi afgewerkt en na een relatieve rustweek was ik in optima forma klaar voor het grote moment in Eindhoven. Nederland ligt me nauw aan het hart en s morgens vroeg ontwaakte ik van een verkwikkende nachtrust. First things first want de plicht roept. De hoek om en dat stemlokaal binnen en die bolletjes maar kleuren. Als een “clockwork orange”, ja want we gingen toch naar Holland, de Leeuw niet in zijn hempie laten staan en klaarmaken.
Een zonnige oktoberdag werd het, en warm heel warm, tot vervelens toe maar ja laat de zon in je hart dan maar. De autorit samen met mama en broer verliep vlot. De “on board” thermometer zat goed in de lift en bij het overschrijden van de grens wees de teller reeds 25 graden aan. Even was er een kink in de kabel aan knooppunt “De Hogt” waar de chauffeur van dienst even de weg kwijt was. No stress want ruim op tijd, even terugkeren en voor we het wisten verscheen het imposante PSV-voetbalstadion al op de voorgrond. In 1 van de vele parkeergarages de auto “koel” gezet en de eindbestemming was bereikt. Omstreeks het middaguur was de winnaar van de marathon al bekend. De Keniaan Elisha Kipchichri Rotich kon na 2u07’32” het zegegebaar maken. Hij liet maar liefst 6 landgenoten achter zich. De zwarte hardlopende parels (lees respect) zijn toch belangrijk voor een uitstraling naar buitenaf toe.
Dit event was aan editie 35 toe en dat merkte je direct. In Nederlands Brabant they called it #onzetrots en terecht iets om fier op te zijn. Wat een imposante organisatie was dit, daar kunnen er velen een puntje aan zuigen. Ze zien het daar skyhigh, met enkele grote flatgebouwen, maar met de glimlach mogen ze dit event op één of andere bucketlist zetten. Ik als klein manneken was enorm onder de indruk maar dit gaf me voor de start al een enorme boost van vertrouwen. Dit werd “bangelijk” en “awesome” want daarvoor had ik me toch ingeschreven niet???
Het leek daar een echte “Bijenkorf”, met 3.000 marathonlopers en ruim 7.000 halve marathonlopers natuurlijk niet te verwonderen, maar dat was toevallig de naam van de parkeergarage en het winkelcentrum.
De lichtstad (Philips) had vandaag geen licht nodig daar de zon het gehele weekend overuren maakte. Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan bliezen de troepen verzamelen en de 9 startvakken (op basis van tijd) kleurden vol. In mijn startvak A (snelste lopers) kreeg ik plots een déja vu momentje. Naast mij stonden enkele Eritreeërs en nog enkele kleurlingen, deze morgen in het stemhok had ik ook al vele “verkleurde” Belgen gezien me dunkt. Maar goed volledig ontspannen in een internationaal deelnemersveld, het is eens wat anders dan dat rond de kerktoren lopen. Als “rookie” had ik immers niks te verliezen, alleen maar te winnen vandaag. Met beide voeten op de grond te verstaan.
De opdracht was duidelijk: 21,1 km genieten met een hoog “smile” gehalte en natuurlijk zo hard mogelijk gaan. Na elke kilometer (tot op de mm correct) stond een aftelbord met een motiverende slogan, de overvloedige bevoorrading en de volledig verkeersvrije route was puur “go with the flow”. Om de halve kilometer zweepte een bandje, dj of plaatselijke vedette de lopers op met beats, beats and beats echt mijn ding. Ik was op voorhand al fan.
We dwalen ver af maar dit hoort bij het daguitstap dat je maakt (want zo was het toch). Omstreeks 13.30 uur was het moment aangebroken en werd het startschot gegeven. Garmin check en loslaten die handel maar. Een start recht toe, recht aan en voor je het wist liep je veel te hard. Gas terugdraaien en een goed egaal tempo zoeken dan. In deze omstandigheden moet je met verstand lopen en voldoende eten en drinken. In de wedstrijd was het constant flirten met de 15 per uur grens maar met het oog naar het aantal kilometers dat komt. Een bochtarm parcours en een massa volk zorgden echt wel voor kippenvel. Halverwege de wedstrijd kreeg ik het even “Hollands benauwd” maar ik zette door en kilometer na kilometer werd het gevoel beter. Een beetje “insane” maar een superdiesel lijkt het wel en nooit panikeren werpt vruchten af. Een gevaar waren de “zakken zand” op het parcours. Een flauwe uitdrukking voor de marathonlopers die zichzelf overschat of de afstand onderschat hadden. Allemaal diep respect voor de deelnemers in dit extreem weer (voor zo’n zware inspanning).
Ik verbaasde mezelf en kon mooi vlak blijven lopen zonder een echt moeilijk moment. Op kilometer 15 besloot ik te verdapperen en dacht ik nu volle gallet en uithalen wat er nog inzat. Ik ruikte de aankomst en als Ajax-fan gaf de passage aan het PSV stadion (hol van de leeuw) een extra boost. De imposante passage aan de markt en de winkelstraat met massa’s volk leek een soort van tunnel waar je geen pijn of tegenstand meer voelde. De laatste kilometer de gloire was daar en zou de doelstelling dan toch nog mogelijk zijn??? In de laatste kilometers begon ik erin te geloven en wat voelde het dan super om in 1u25’ binnen te lopen. De officiële tijd was dan wel 1u25’54” maar dat deerde me niet, het is het “psychische” dat telt. Een persoonlijk (warmte) record rijker en een enorme energy opstoot dat ik dit bij zo’n weersomstandigheden kon verwezenlijken.
Een mooie 64 ste plaats op 7.113 lopers om precies te zijn en dan nog een 10 de stek in mijn leeftijdscategorie. Daarvoor had ik direct willen tekenen. Geen woorden voor. Tranen van geluk zaten er niet in door het vele vochtverlies maar The Terminator did it. De aankomstzone was goed afgebakend, ze dachten waarschijnlijk dat we Cagefighters waren, en het duurde lang alvorens ik de familie kon omhelzen. Want zonder steun van hen en mijn entourage (familie en vrienden) is dit niet mogelijk.
Als aandenken naar huis met een mooie medaille en een startnummer om in te kaderen van een gedenkwaardige dag die ik niet snel zal vergeten. Voor zo’n momenten wordt je loper… eerlijk gezegd had ik dit 2 jaar geleden niet durven dromen. Kippenvel !
Een echte loop met een hoog “Hammertime” gehalte waar ik mijn fierheid op terugblik. Maar rust (in het hoofd) en de toppers rond mij bij RTS zijn van goudwaarde. Geen woorden maar daden, maar stof genoeg om over na te kaarten.
Zo een kleine inkijk in een dagje Eindhoven (en niet om te winkelen).
Bedankt vrienden van Running Team Sinaai !!!
#superteam”

07/10 De Klinge

Door Gino V.B.:

“There is no “C” without a “K”, net zoals in Calvin Klein, nee die toer gaan we niet opgaan maar het was een binnen “kopper”. Vandaag zondag 07 oktober 2018 part two of “hossen in de bossen” met de Klingse Boscross in België. Om 16.00 uur had je de keuze uit 2,5 – 5 – 7,5 – 10 km wat overeen stemde met 1,2,3 of 4 rondjes.
De omloop was een blauwdruk van die van gisteren met een kleine U-lus voor het massaal opgekomen publiek te begroeten. Aan RTS-ers en dito supporters geen gebrek, ja zelfs de mascotte was aanwezig.
De RTS-ers kozen allemaal voor de 10 km run for prestige en boekten weer mooie resultaten. Blond geweld ja dat telt, Sylvie Claessens, blonk haar palmares op met een overwinning bij de dames masters. Michiel Van Gasse werd mooi 3 de bij de senoiren. Voorts op het appel Joakim Van Gasse, Gino Van Eetvelt en Ronny Smet. Proficiat aan iedereen want lopen in het bos het blijft een houthakkers-stiel en een unieke locatie.
Bij de podiumuitreiking sloeg het noodlot toe. Du jamais vu een beetje want plots was de organisatie de uitslag kwijtgeraakt. Via strootje trek werden de juiste podiumkandidaten dan toch nog aangeduid. Na een gezellige apres back home. Ook bedankt aan de aanwezige supporters.”

06/10 Clinge

Door Gino V.B.:

“Ochtendstond heeft goud en brons in de mond… Een zonnige zaterdag begin oktober, een prachtig decor en een leuk “chill” wedstrijdje. Meer heeft een mens niet nodig om gelukkig te worden en het weekend goed af te trappen. De Clingse Bosloop, jaja met een “C” van “Champion”, de tegenhanger van de bosloop in De Klinge die morgen op de menukaart staat.
Another episode of “The Thermometer” qua klimaatopwarming te België-Nederland: de ene week vriezen je handen eraf, de andere week is het kletsnat en vandaag leek het wel zomer… khad weerman moeten worden. Lekker weer en voor een spotprijs van 3 euro inschrijven maar en de keuze uit 3 of 7,5 km hossen door de bossen. Volledig offroad over dennenappels, eikels en andere boomwortels dwars door de groene long op het grensgebied. Een moeilijk en tricky parcours waar het podium lopen altijd moeilijk is.
Three of a kind leden aanwezig van RTS met de brothers Van Gasse en die andere gekke Belg uit Temse Gino Van Broeck. Na een ontspannende massage en sauna in het beautycenter Najade (oh you wish) waar de inschrijving plaatsvond werd het startschot om 10.15 uur (3 km) en 10.45 uur (7,5 km) gegeven.
Michiel Van Gasse won de wedstrijd op de korte afstand en zijn broer Joakim Van Gasse eindigde 5 de (moet nog bevestigd worden). Mooi resultaat alweer.
Op de 7,5 km prestatieloop zoals ze het omgedoopt hebben was Sander Post op post en de verwachte en terechte winnaar. Gino Van Broeck testte er een laatste keer zijn benen in de richting van Eindhoven (NL-Halve Marathon) en werd er knap 3 de.
Beide RTS-heren konden blinken op het podium verzorgd door de organiserende Atletiekvereniging uit Hulst. Iedereen een stuk (ongezonde) chocolade moeten ze gedacht hebben. Een drankje al was het maar kraantjeswater (was welkom geweest) hadden ze blijkbaar over het hoofd gezien. Maar toch bedankt voor deze mooie “groene” loop.
Succes aan de RTS’ers morgen in De Klinge met een “K”.
#RTS”

30/09 Sint-Pauwels

Door Michiel V.G.:

“Vandaag even de beentjes gestrekt op de Jogging Sint-Pauwels. Danny Van Damme nam de 11 km voor zijn rekening. Ik kwam als 1ste over de meet bij de 5 km.”

18/09 Steendorp

Door Gino V.B.:

“Om de muur open te breken naar dit verslag toe beginnen we met de eerste steenlegging met luid applaus en de gebruikelijke ceremonie protocolaire. De 11 de manche van het RTS-criterium kondigde zich episch, avontuurlijk en aantrekkelijk aan met een ware trailrun op de menukaart. WTF??? Jaja het dorpje Steendorp, aan de boorden van de Schelde, de naam zegt je niks maar deze deelgemeente van Temse heeft heel wat geheimen prijs te geven en biedt een prachtig stukje natuurgebied en herinneringen aan de tijd van toen. Om het geheel nostalgisch te maken werd dit event en francais “Briqville Run” genoemd. Ver hoef je niet te zoeken maar de 3 de editie toonde zich aan als een bevestiging van de eerste en tweede editie van dit mooie event.
In het kader van de “Kleineige” Feesten, het wordt altijd maar leuker, kon men naast de diverse loopafstanden een leuke familiedag voor jong en oud beleven. Workshops, rondleidingen, Fair Trade standjes, drank- en eetgelegenheid,… kortom voor elk wat wils.
Er werd zelfs een touwtrekwedstrijd gehouden ook al is me dat ontgaan tijdens het lopen. Enkele kranige paracommando’s waanden zich in ‘14-’18 en zorgden voor animo op en rond de Roomkouter. Dit natuurgebied vormde the place to be op zondag 16 september 2018 waar enkele (air) hostessen je verwelkomden met een grondplannetje zodat niemand verloren liep alhoewel… hadden ze dat op voorhand maar geweten (to be continued)…
Dit groen stukje Vlaanderen bood alles om een schitterend parcours uit te tekenen. Een Finse piste was al aanwezig. Het duik- en klimwerk in de Gelaagputten van Steendorp vormde deel 1 van het parcours. De kleine treinsporen deden ons terugdenken aan de noeste (en vuile) arbeid die werd verricht in de tijd dat de bakstenenfabriek nog bestond. De site is nog steeds aanwezig maar ligt er verlaten en als een kleine ruïne bij. Wegens politieke en juridische redenen ligt de “herinrichting” stil en is het een doorn in het oog geworden voor de dorpsbewoners. Via een kleine strook asfalt doken de lopers het donkere bos in richting het beruchte “Fort van Steendorp”. Een mooi en romantisch wandelgebied waar je de hond (of beer) eens kunt loslaten. If you can be Batman, than always be Batman. Dit Fort herbergt heel wat soorten vleermuizen die er hun winterslaap komen doorbrengen. A scary movie maar voor ongetrainde atleten was dit hoogtemeterrijk parcours een echte thriller. Maar bij RTS niet anders dan bikkels en stoere meiden dus don’t panic.
De Briqville Classic was een initiatief van Sport Up vzw in samenwerking met de gemeente Temse. Ruime bevoorrading, goede organisatie, mooie prijzen, een gepersonaliseerde medaille kortom dit event heeft alles om een blijvertje op de kalender te worden. Echter liep het bij de start van de Halve Marathon echter grondig mis. Om 11.00 uur op een zondagmorgen was de belangrijkste seingever even niet goed bij de les en liep bijna iedereen de verkeerde kant op. De paniek sloeg toe en de herstart werd gegeven om 11.45 uur. Heel wat lopers hadden al “volle petrol” gegeven toen ze na 5 km te horen kregen dat ze verkeerd aan het lopen waren. Een jammerlijk foutje maar een menselijke fout is nu eenmaal niet uit te sluiten. Piet Audenaert verdedigde de rode RTS kleuren en na 21,1 km (hij had er op papier al 26 gelopen) klokte hij desondanks nog af op 1u40 min en werd hij mooi 9 de. Toch was hij zeer tevreden en komt hij in 2019 terug.
Na een aantal snoepjesruns voor de kids (Charlotte Van Bogaert) was het de beurt aan de 5 km en 10 km. Door de latere start van de halve marathon werd de start van beide afstanden een 10-tal minuutjes verschoven. Maar dat deerde de lopers niet want met een prachtige nazomerdag met zo’n 23 graden was dit mooi meegenomen #kleurkepakken
1 of 2 rondjes tjiktsjak vollenbak en zien waar het schip strand. Op de 5 kilometer kwam Michiel Van Gasse knap als 3 de over de finish en hiermee was de eerste podiumplaats van de namiddag een feit. Brother Joakim Van Gasse nam de laatste top 10 plaats voor zijn rekening. Claudia Paelinck buffelde naar een 62 ste plaats en ook Erwin De Waele werd mooi 74 ste. Respect voor hen omdat dit parcours niet van de poes was of van de poes is. Begrijpen wie kan…
The last event of the sunny afternoon was de 10 km. 120 hoogtemeters, drijfzand, klauterpartijen, drinken en nog eens drinken en zien dat de motor niet oververhit geraakt. De wedstrijd goed indelen is van belang maar u belang is het RTS belang. Met de 8 moedige RTS’ers stonden ze aan de start. Samengeteld maakten we de som en kwam ik uit op 14 aanwezige RTS lopers. Natuurlijk waren er nog RTS’ers aanwezig als support. Zoals de legendarisch “wijlen” Johan Cruyff” zei: “Ieder nadeel heb se voordeel” moeten de lopers dat ook gedacht hebben (noot: rugnummer 14 bij Ajax). Een zware wedstrijd maakt je nu eenmaal sterker.
Mooie prestaties van de RTS’ers op de 10 km. De wedstrijd viel onder de noemer “recreatief” dus meer dan 9,2 km gaf de Garmin of stappenteller dan ook niet aan maar dat was gezien de zwaarte van de wedstrijd more than enough. De plaatsen 1 en 2 waren voor gewone amateuristische lopers onhaalbaar en buitenaards op dit parcours. Gino strandde op de 4 de plaats op een kleine halve minuut van het (op termijn haalbare) podium??? We zullen het niet weten maar hij toonde zich tevreden gezien de tegenstand en het parcours. De meest ondankbare plaats maar het een plaats geven is ook een kunst. Een nederlaag maakt je sterker.
New kid on the block Wim de Roos werd knap 6 de. Sylvie Claessens won de wedstrijd bij de vrouwen en finishte zeer knap 10 de algemeen. Verder nog enkele RTS boys in de uitslag Stefaan Van Bogaert (13 de), Gino Van Eetvelt (25 ste), Ronny Smet (38 ste). Heidi Van de Velde (41 ste) kaapte alweer een podium in de wacht met een 3 de plaats bij de vrouwen. Mighty Maxime Varewyck toonde zich sterk en werd mooi 56 ste. Iedere deelnemer verdiende respect en keerde met naturaprijzen naar huis. Brouwerij Van Goethem schenkte iedere deelnemer een “Cuvée de Briqville” en voor de winnaars was er zelfs een exemplaar van 1,5 liter. Zuipen, zuipen dat kan ik goed maar pas toch maar op met al die alcohol… because there ain’t no party like a RTS running party.
Weer een zeer geslaagde namiddag beleeft en met de glimlach richting huis. Een verslag van een gedenkwaardige dag. Omdat de back to school actie terug is begonnen nog een krachtuitspraak om af te sluiten “We don’t need no education, no dark sarcasm in het classroom, just another hammer for the brick in the wall”. #astemblief”

15/09 Antwerpen

Door Caroline V.D.B.:

“Gisteren meegedaan aan de night run van Antwerpen. Geen echte wedstrijd maar lopen voor fun. Ingeschreven voor de 6 km. De heenrit was op zich al een sportieve belevenis. Op de website stond “afstappen aan Deurne ruggeveld” helaas hebben we ons vergist en afgestapt aan ruggeveldlaan. Wat opleverde in een opwarming van 75 minuten aan wandelen. De wedstrijd was echt sfeervol met alle lichtjes. Hier en daar een streepje muziek zorgde voor een leuk looptempo. Leuk om eens mee te maken. In het donker niet veel bekende mensen gespot, dus geen idee of er nog Rts leden aanwezig waren. Voor 6 km in het pikkedonker toch blij met de 50 minuutjes die ik er over gedaan heb.”

15/09 Eksaarde

Door Katja R.:

“Jo Verbraeken en ikzelf stonden vandaag samen aan de start op de eerste editie van de Blauwbuiktrail in Eksaarde. Onderweg werd ik ook nog voorbijgelopen door Eric Smet. Het werd een pittige trail met veel animo onderweg. We liepen zelfs door een koeienstal 🙂 Mooie opkomst daar en goede organisatie.”

14/09 Vogelwaarde

Door Matthieu V.:

“Deze middag trokken we naar Vogelwaarde voor een loopje, met alweer 2 podia. Op de 4,4km werd Michiel Van Gasse 2 de man en werd Kim Gysel 2 de vrouw. Geweldig!!!!! Verder ook nog aanwezig waren ikzelf, Steve Dendooven (knappe tijd ook) en Danny Van Damme (terug op dreef). Het werd een fijne namiddag!”

09/10 TRVA, Ossenisse en Klein-Sinaai

TRVA door Matthieu V.:

“Daarnet samen met Erwin Vervaet de Trail run van de Vlaamse Ardennen gelopen. 22 km met ongeveer 700 hoogtemeters. Het was een heel zware wedstrijd maar wel een heel mooie ook. Erwin vond de omgeving zelfs zo mooi dat hij wat aarde heeft meegenomen onderweg. 😀😊
Uitslag weten we nog niet, volgens mijn gps 2u05 min of gemiddeld 10.2per uur.”

Ossenisse en Klein-Sinaai door Gino V.B.:

“SUPER SATURDAY: D’Ossenkoppen en Ambi-Run
Je moet al een gesplitste persoonlijkheid hebben of het gewoon graag doen dat lopen om op dezelfde dag aan 2 loopwedstrijden deel te nemen. Op zaterdag 8 september 2018, alweer de cirkel voor mij persoonlijk gerond, kon men kiezen uit 2 loopwedstrijden in de buurt. Het Stichting Sport Promotie Zeeuws-Vlaanderen klassement kende haar openingsmanche in het tot de verbeelding sprekende Ossenisse. Eigenlijk een klein niemandsland waar het lustrum (5 de keer) gevierd werd van de Ossenkoppenloop. In Klein-Sinaai werd de 3 de Ambi-Run in de avond gehouden en ook daar was RTS van de partij. Want hier en daar krijgen we een sigaar maar het werd toch weer een prachtige loopdag voor de Red Squad uit Sinaai. Make a choice or run both with care.
Ossenisse: polder, wind, tot rust komen en lopers, lopers en nog eens lopers. Een blij weerzien met de Nederlandse (con)cullega’s was het en de gemoedelijke sfeer wat de strijd in de wedstrijd er niet minder op maakte. Nabij de Westerschelde werd een mooi parcours uitgestippeld. Er was traditiegetrouw een kidsrun en voor de grote mensen keuze uit 3 afstanden hetzij 5,7 – 7,9 – 11,8 km. Namens RTS geen lange afstandslopers vandaag. Toch tekenden we met 7+1 RTS leden present. Nathalie De Bie was namelijk supporter met dienst.
Iets voor 15.00 uur werd er gezongen voor de jarigen en was er een speech van de wethouder van de gemeente Hulst. Een kilootje meer of minder maakte niet uit voor de geblokte man want hij beloofde volgend jaar aan de start te staan. Politici een ras(paard) apart me dunkt. Aftellen geblazen maar en het startschot weerklonk en met een rotvaart werd er gestart. De snelle jongens Michiel en Gino waren goed mee en na 1 km vormde zich een kopgroep van 4 lopers. Er werd even tactisch gelopen en Andy Cocquyt (de favoriet???) versnelde een paar keer maar tot op de zeedijk bleven Michiel en Gino in zijn buurt. Het RTS rood domineerde en toen Michiel versnelde had Andy geen antwoord. Michiel Van Gasse snelde naar de overwinning en Gino werd 3 de. Bart Maes kwam wat “snelheid” opdoen en werd nog 5 de. Stark wark van de fasten your seatbelt-boys.
Kim Gysel beleefde haar “maiden”-wedstrijdrun en werd in een mooie tijd 18 de en 4 de dame. Dit onder de begeleiding van Matthieu Verlee (19 de). Een fit to 5’er die doorstroomt naar de hoofdkern van RTS dat zien we dan ook graag gebeuren!!! Well done.
Op de 7,9 km werd Joakim Van Gasse 5 de. Hij kreeg onderweg een kleine onverharde passage te verwerken en bij Boerderij Ondersteboven stuwden de bonkende beats de lopers richting finish. Claudia Paelinck, last but not least, kende een naar haar zeggen “landing in Normandië” gevoel en had slechte benen. Desalniettemin werd ze 8 ste dame, toch respect voor dat buffelwerk.
Iedereen voelde zich “kiplekker” naar huis gaan met een speciaal brouwsel van de plaatselijke bierbrouwerij. Maar liefst 217 lopers en een geweldig succes. Forza SSP!!!
Als reporter van dienst dan na de wedstrijd nog afgezakt richting Klein-Sinaai voor de Ambi-run. Een “just for fun” wedstrijd. Geen tijdsregistratie dus niks om je zorgen over te maken gewoon de keuze uit 5 of 10 km. Een mooie organisatie daar wel met kleine rondjes en onderweg loeiharde muziek. De nostalgische “retro beats” waren alomtegenwoordig. Een kleinschalig deelnemers veld wel en geen hazen of grote groepen om uit de wind te zitten. Sportcomité Het Vliegend Wiel verdiende wel een pluim.
Voor RTS brachten we 6 leden in stelling. The brothers gonna work it out want ook hier waren Joakim en Michiel van de partij. Het werd een mooi duel waarin Joakim aan het langste eind trok op de 5 km. Die hard runner Sylvie Claessens boekte haar zoveelste overwinning. Toch was het lastig om snelheid te behouden en de kast leeg te maken. Well done!!!
Co-sponsor en diëtist Didier Verlee werd mooi 2 de op de 10 km. Heidi “scissorlegs” Van de Velde bulkte van het zelfvertrouwen en haspelde de 10 km af als eerste dame. Margo Noppe legde samen met haar zoontje de 5 km af. Schitterende resultaten en allen op het podium. Supporters van dienst ikzelf, Stefaan Van Bogaert en (hongerige op zoek naar frietjes) kids, Gino Van Eetvelt en Melissa Van Eetvelt.
Alweer een mooie zaterdag en dito prestaties van de RTS leden.
Done with a touch of retro aspect.
#topteamontour
#sportersbelevenmeer”

25/08 Axel en Geraardsbergen

Axel door Melissa V.E.:

“Vandaag mocht er nog eens een patat op gegeven worden tijdens de Potato Run in Axel. Michiel ging al snel aan de haal om na 2,6km de overwinning binnen te halen. Joakim ging voor een rondje extra en kwam op de 5,2 km als 2e over de streep. De 2 RTS’ers mochten nadien hun podiumprijs in ontvangst nemen op het hoofdpodium van het Potato Festival.”

Geraardsbergen door

22/08 Beveren

Door Joakim V.G.:

“Woensdag was er de 5 mijl in Beveren. Op en rond de Beverse feesten werd de loop over 1 mijl of 5 X 1 mijl georganiseerd, toertjes maken dus. Michiel maakten hem snel uit de voeten en wist als 2e de finish te bereiken op de mijl. Ik deed er iets langer over om de 5 mijl uit te lopen en mocht als 25e van 234 deelnemers aankomen na 32 min. Goede training alvast.”

17/08 Moerbeke

Door Didier V.:

“Nog eens een loopwedstrijdje meegedaan als test in functie van de Mannekenpistrail van volgend weekend :-). Ik trok naar Moerbeke voor de Moerhofloop, georganiseerd door de plaatselijke loopclub. Andere aanwezige RTS’ers waren Joakim Van Gasse en Danny Van Damme. Joakim liep de korte afstand, namelijk 5 km (64 deelnemers). Danny en ikzelf deden de middenafstand en daarvoor moesten we 8,25 km lopen (69 deelnemers).

Een mooie organisatie was het met een pak deelnemers op een zonnige vrijdagavond :-).

Er was een deeltje onverhard op de middenafstand, 1/3e van het parcours volgens de organisatie, maar denk dat het minder was.

De start was snel, maar liet ik begaan. Halfweg haalde ik nummers 4 en 5 op en in de laatste rechte lijn nummer 3. Gevolg: we moesten blijven tot het podium. Vaarwel onze rustige vrijdagavond in de zetel :-P. Erg tevreden met de tijd van 31′, op naar volgend weekend!

Joakim werd knap 4e op de 5 km! Danny werd 17e op de 8,25 km.”

15/08 Zomergem

Door Gino V.B.:

“ZOMERGEM 20 KM: traingswedstrijd langs het winderige kanaalwater. Hartslaggewijs naar 1u26′ gelopen en mooi 8 ste geworden. The Terminator on tour. Met de rem oplopen is ook leuk. Lastig parcours daar maar km’s zijn in de benen.”

10/08 Bornem Dodentocht

Door Matthieu V.:

“Dodentocht 2018, een klein verslag: regen met bakken, zwaar, pijn, doorbijten, vrienden maken, merci aan alle supporters en helpers onderweg, krampen, Dixi, kzie geen steek, medaille, niet meer bewegen, ultraloop, voor 9u40 binnen, moeite met kleding wisselen, bij de eerste 120!”

10/08 Kemzeke

Door Gino V.B.:

” Things are changing and you better be ready for it because before you know it the sun will not shine every day. Een zin om even bij stil te staan na weken van extreme droogte en temperaturen. Meteoroloog ben ik nog niet maar de lopers hoorde je zeker vandaag niet klagen over de weersomstandigheden. De Kemzeekse Dorpsfeesten organiseerden al voor de 13 de keer (ongeluk of bijloof editie) op vrijdag 10 augustus 2018 de Kemelrun. Het atypische aan het wapenschild van de gemeente Kemzeke is dat er daadwerkelijk een “kameel” in afgebeeld staat. Een leuk wist-je-datje en een eervolle vermelding voor “het schip van de woestijn”.

Omdat het een avondwedstrijd betrof waren heel wat lopers van de partij. Deze sterk bezette loopwedstrijd is gekend en het niveau is jaarlijks erg hoog, om hier een top 5 plaats te lopen moet je over een goed stel benen beschikken. Er kon gekozen worden voor 2 afstanden: 5 km (19u30) en 10 km (20u00). De volledige uitslagen worden later online geplaatst maar dit vruchtbare verslag wou ik jullie toch niet onthouden.
Alweer een stopplaats voor het RTS-criterium (8 ste manche) en een mooi afvaardiging die de rode clubkleuren met volle glorie verdedigde.

Het parcours wil wel eens wisselen zoals de “ twists and turns” op de route. Enkele flinke U-turns of haarspeldbochten halen de snelheid er volledig uit en als je op de limiet wou lopen vandaag zijn dit wel pijnbrekers. Maar “no pain, no game” lopen is leuk en inschrijven maar althans dat dachten we. Simpel was het echter niet om een startnummer te bemachtigen want de wachtrij leek wel op een “panic room” omdat de inschrijvingskassa het tempo niet kon volgen.

Voor de wedstrijd van 5 km stonden de meeste RTS’ers aan het vertrek. Een zwaarbewolkte hemel (voorlopig nog droog) maar een temperatuur van 18 graden en een strakke zuidwestenwind waren de “elements of life” en de natuurlijke tegenstanders van de lopers. Wie geen gas geeft is gezien en de start was bangelijk hard te noemen. Joakim loodste zijn broer Michiel Van Gasse in de eerste kilometer en nam dan gas terug. Gino volgde in het spoor met nog een aantal lopers. Het looptempo was verschroeiend te noemen en de aanhouder zou winnen. De winnaar was blijkbaar op voorhand gekend, daar kon niemand tegen op. Voor de podium en ereplaatsen konden de RTS-boys wel aanspraak maken. Michiel eindigde knap 3 de (16’40”). Gino overtrof zichzelf met een tijd van 17’01” en werd 5 de. Beide lopers waren enorm tevreden en ikzelf zeker daar de 17 km/u grens quasi behaald werd. We kloppen aan de deur maar voorlopig krijgen we geen gehoor. Joakim Van Gasse behaalde een top 10 plaats. Bij de dames behaalde Sylvie Claessens de overwinning in 19’51”. Alweer sterk werk van het RTS-squad.

Verder op de afspraak voor de 5 km: Koen Penneman 23’30”, Claudia Paelinck 24’40”, Maxime Varewyck 25’07”, Nathalie De Bie 26’47”, Jo Verbraeken 27’08”, Erwin De Waele 28’15” en Caroline Van den Bussche 37’05”. Zoals eerder gezegd is de uitslag nog niet bekend. De technologie staat niet stil, maar als hij stil staat… ja wat dan.

Om 20u00 stonden de echte fanaten op het appel voor hun 10 km. Ondertussen kregen we wat malse regen over ons heen, een fenomeen dat zelden voorkomt, en werd het voor de lopers ietwat verfrissend. Piet Audenaert etaleerde zijn goede loopvorm met een tijd van 37’10”. Joakim deed nog eens mee maar zijn resultaat is nog onbekend. Ronny Smet (46’00”)en Gino Van Eetvelt (44’15”) waren van de partij net als Danny Van Damme (46’05”) uit Sinaai.

Uiteraard gingen we niet met lege handen naar huis. Voor de podiumkandidaten waren er waardebons en bloemen voorzien. Iedere deelnemer kreeg een flesje Kemelbier mee naar huis en een aantal gadgets van de gemeente Kemzeke. Deze werden uitgereikt door het Feestcomité in samenwerking met een Superhero-imitator. Een opgeblazen kerel als je het mij vraagt

Genoeg geknutseld aan het verslag me dunkt. Het was weer een mooie avond daar te Kemzeke. Natuurlijk was er aan de overkant van de Schelde nog een Dodentocht te beleven. Maar daar zullen jullie alvast wel alles al over hebben gehoord.

Bij onvolledigheden hoor ik het graag. Done with pleasure.”

04/08 Lokeren

Door Gino V.B.:

” OPTIEK SONCK STREETRACE: Hot in the City of Lokeren

Het begint toch een beetje saai te worden dat we tot vervelens toe over de hitte en de brandende soleil moeten beginnen maar een mens moet er gewoon gek voor zijn om met dit weer te lopen op een hot Saturday-afternoon. Maar aangezien het de 7 de manche van het RTS-criterium betrof was er toch weer wat Red Armada RTS volk op de been om de nabijgelegen loop in Lokeren mee te kleuren.

De Optiek Sonck Run (namesponsor) geld als het Belgisch Kampioenschap “STREETRACE” ja letterlijk vertaald stratenlopen duh. Om 15u15 verzamelde het crème de la crème van de Belgische looptop in Lokeren voor exact 10 km over 2 rondjes Lokerse Feesten. In de schaduw, waar het goed toeven was, van dit BK stond om 14u30 de 5 km “JOGGING”. Make a choice as they say, 5 km of 10 km, those were the options. De weersomstandigheden schrikken menig loper af maar er zijn er die er op “kicken”. De afkoelende wind in de namiddag (rond 16 uur) kwam helaas voor de lopers te laat en het karakter en de motivatie zouden “key points” worden op deze sterk bezette wedstrijden.

Een snelle omloop daar in Lokeren dwars door het centrum met redelijk wat support maar natuurlijk werd de grote volkstoeloop pas s avonds verwacht met de optredens ivm de Lokerse “10 daagse” Feesten. All sorts of music voor een breed publiek.

Het zenuwcentrum van het gebeuren vormde de bekende Atletiekpiste van AVLO Lokeren, de atletiekvereniging die instond voor de inrichting van deze wedstrijd. De opkomst was met bijna 500 lopers voor de 10 km en bijna 200 lopers voor de 5 km mooi te noemen. Als mijn brilglazen mij niet in de steek laten waren er toch 15 RTS’ers op de afspraak. Een 10 tal op de korte afstand en een handvol op de lange afstand. Natuurlijk waren vrienden en familie ook op de afspraak dus my apologies voor iemand over het hoofd te lopen (te lang in de zon gestaan).

Om 14u30 weerklonk een startschot van jewelste voor de 5 kilometer en “start your engines” want de gashendel (loopbenen) werden op de proef gesteld bij een verschroeiende start. Gezien de lengte van de race en rekening houdende met de doelstelling is het “do or die” om niet in de drukte verzeild te geraken. Het podium bij de heren bleek een brug te ver maar enkele top 10 plaatsen zaten er bewonderenswaardig wel in vandaag. The Thermometer wees dan wel 32 graden aan en het lichaam raakte oververhit (gelukkig was er voldoende afkoeling voorzien) toch stark wark van de RTS lopers. Ikzelf eindigde in 17’17” mooi 7 de en Michiel Van Gasse werd in 17’44” 8 ste. Joakim Van Gasse (die als een kanonskogel startte en toen gas terugnam) eindigde 12 de (18’45”). Onze vrouwelijke sterkhouder Sylvie Claessens eindigde 20 ste (19’46”). Hiermee was ze goed voor de 3 de plaats bij de dames. Gino en Sylvie haalden beiden de overwinning binnen (geen aparte prijs) bij de Masters (+35) toch even het vermelden waard.

Nog in actie op de 5 km: Ronny Smet (44 ste / 22’53”), Els Bauwens (58 ste / 24’22”), Claudia Paelinck (76 ste / 26’16”), Nathalie De Vylder (77 ste / 26’16”), Jo Verbraeken (92 ste / 28’00”) en Liesbeth Janssens-Van Pottelberge (108 ste / 29’32”) Vul aan indien nodig… Erwin De Waele tijd unknown?

10 km, een mytische afstand, en een doel op zich om een nieuw persoonlijk record neer te zetten. Geen 25 rondjes op de piste echter maar 2 ronden van 5 kilometer door een doorbakken stad zo snel mogelijk “met verstand” lopen. Ik zeg het er maar bij daar sommigen zichzelf tegenkwamen of de “man met de hamer” en er letterlijk bij neer gingen liggen. Veel beterschap langs deze weg!!!

Terwijl de podiumkandidaten bij een hallucinant gemiddelde van bijna 20 per uur de kilometers aflegden was het aan 5 dappere RTS’ers om elk op zijn/haar niveau heelhuids de finish te bereiken. Begrijp me niet verkeerd maar iedereen die aan de start stond verdient (zoals steeds) respect.

Een zeer hoog niveau vandaag op deze wedstrijd, en zeker geen pannenkoeken aan de start, maar ideaal loopweer was dit niet. Superlatieven schieten mij te kort en ik kan er uren over uitweiden hoe dit spektakelstuk me blijft fascineren… but one day when … you’ll never know … Lopen blijft een passie en zolang de blessures uitblijven is dit dankzij de familieclub RTS prachtig om beleven. Een helder ogenblik maar wel gemeend richting mijn clubgenoten!!!

Piet Audenaert zorgde voor een mooie tijd van 40’16” (109 de plaats). Paul DE Wael (44’26” / 169 ste) en Stefaan Van Bogaert of moeten we zeggen “Bo’ken” (46’27” / 199 ste) klokten eveneens een goede tijd neer. Respect voor hen en achteraf waren ze tevreden over hun tijd maar verlangden ze (net als velen) naar iets minder heet loopweer. Geduld is een mooie deugd. Maxime Varewyck (58’21” / 344 ste) en Tina Henri Audenaert (1u02’29” / 377 ste) toonden enorm veel karakter en zorgden voor “lady power” namens RTS. Mooie resultaten en een leuke namiddag beleefd te Lokeren.
Geen woorden maar daden zingen ze altijd en vandaag werd deze leuze kracht bijgezet. Ik zie dat het verslag weer lang genoeg wordt en dan verlaten mijn handen het klavier en zal ik het “geheel” maar online zetten.

Deze bloemlezing met plezier gemaakt vanwege mezelf, mijn doel bereikt voor vandaag. Thanks teammates and remember stick with Running Team Sinaai !!!

Up to the next level.”

28/07 Zele

Door Gino V.E.:

“Vanmiddag hebben Joakim en ik de cava- run in Zele gelopen. Daar ter plaatse was ook Ronny Smet aanwezig. Er stonden 122 deelnemers aan de start verdeeld over 4 afstanden.
Joakim liep de 5,4 km (20min13)en werd mooi 3e. Ikzelf liep de 8,4 (37 min30) en finishte als 5e. Ronny ging voor de langste afstand, 11,4 km( 52min 25)en werd daarmee 26e. Iedereen gijng naar huis met een lekker flesje cava en een natura-prijs. Ook bedankt aan de supporters Christa en Melissa.”

27/07 Overslag

Door Gino V.B.:

“VERSLAG PANNENKOEKENLOOP: PANCAKE POWER

Hoe bak je pannenkoeken en combineer je dat in een loopwedstrijd? That’s the question. Men neme de warmste dag van het jaar 2018, namelijk vrijdag 27 juli 2018, een stel “zotte” en fanatieke lopers, een partytent en een lokaal parcours en gaan met die banaan. History making moeten ze vandaag op de Overslagse feesten gedacht hebben. Voor de 8 ste Pannenkoekenloop daagden toch meer dan 100 lopers af, gezien de omstandigheden, meer dan voortreffelijk. Tzijn zotten die werken zingen ze altijd maar voor vandaag de loopschoenen aan te binden moest je toch heel wat karakter aan de band leggen.

Een mooi parcours daar van 4,5 km in de “Garden of Madness” (dixit TML) langsheen betonpaden op de Belgisch-Nederlandse grens. Vandaag meer dan ooit “hammertime” vermijden door de hitte en met gezond verstand het “melting point” uitstellen. Termen die tot de verbeelding spreken maar een gezonde dosis verstand en luisteren naar je lichaam is een must. Tot vervelens toe drinken, drinken en nog eens drinken.

Over naar de wedstrijd want als ik eraan terugdenk begin ik terug te zweten, wat je ook deed gisteren voor, na en tijdens het zweet was niet aan te slepen. De kidsrun werd afgelast en vervangen door een ludieke waterestafette. Om 19u30 kon je dan kiezen over 1,2 of 3 ronden saunalopen.

6 RTS tekenden vandaag present. Sylvie, Joakim, Paul, en ikzelf kozen voor de 9 km. Nieuwkomer bij RTS Wim de Roos had zin in deze wedstrijd en prefereerde de middenafstand. Piet “happy 40’er” verjaarde vandaag en dwong respect af met zijn keuze voor de langste afstand (13,5 km).

Enough talk over to the action of the day. Door de mindere opkomst was het, zoals altijd trouwens, nog meer een gevecht mano a mano. Ladies first en klasbak Sylvie won bij de dames 39’52”. De meest ondankbare plaats ging vandaag naar mezelf. Een zure 4 de plaats kon ik weer bijschrijven op mijn palmares. Soms vraagt een mens zich af met een tijd van 34’39” en gemiddeld 15,6 km per uur hoe hard je nog moet lopen om op een podium te belanden. Achteraf bekeken dik tevreden na de 3 de wedstrijd op 7 dagen tijd in dergelijke omstandigheden. Rookie Wim werd knap 6 de (37’18”), Joakim 8 ste (39’00”) en Paul 10 de (39’52”).

Op de langste afstand vierde Piet zijn birthday met een 3 de plaats. Hij klokte af in een tijd van 54’03”. Zijn vrouw Liesbeth moedigde alle RTS’ers aan, en haar man in het bijzonder, en zorgde voor enkele mooie foto’s.

Een gezellige après run met een pannenkoek, hoe kan het ook anders, en een ceremonie protocolaire voor de podiumbeesten. Een memorabele dag die alweer mooie prestaties opleverde. Een ding staat vast: er zitten duidelijk geen pannenkoeken bij RTS. Vandaag werd “The Thermometer” even de reporter van dienst.”

24/07 Groede

Door Gino V.B.:

“Zomerloop Groede (NL): Avondloop in lekker warm weer. 3 de plaats op de 3,3 km. Door de loopbarriere van 17 per uur gegaan met 11’31” (17,1). Enorm tevreden met de vorm tijdens de hittegolf. Maatje Sylvie Claessens werd sterk 2 de dame in 13’20” (14,8) klassewerk! Leuke avond gehad dan vergeet je al snel dat het een verre verplaatsing is.”

21/07 Grembergen

Door Gino V.B.:

” VERSLAG EN QUIZTIME: “Exhale the past, Inhale the future”

NOOT: Weer een extra pigment bij dit verslag gevoegd. Via Persoonlijk Bericht op FB-Messenger kun je meedingen naar die … prijs 😉

Just a year ago… “Fête nationale of Nationale feestdag” in België staat gelijk met 21 juli en dus de jaarlijkse loopwedstrijden te Grembergen maakten vandaag hun opwachting. Alsof het gisteren was uit heimwee het verslag van vorig jaar nog eens gelezen om te zien wat ik er nu ging van bakken.

Letterlijk bakken en braden dit keer met een thermometer die flirtte, echt wel flirten, met de magische 30 graden “man met de hamer” grens. Een verfrissende Noordenwind bracht enige afkoeling maar sinds de 10 miles van Waasmunster zijn we verwend geworden.

Tomorrowland is in het land en dat is een extra muziekboost om in de wedstrijd je grenzen op te zoeken. De prachtige podia en bonkende beats zijn een stimulans voor mezelf om in wedstrijd het karakter aan te spreken. Uzelf motiveren als je als enige RTS’er aan de start staat en weinig bekende lopers (daarom niet minder goede) ziet is een kunst am sich.

Op Tomorrowland werd een Zweedse artiest (dj) op prachtige wijze geëerd (overleed dit jaar). Wie was dit? Om het op zijn Zweeds te houden ben ik op zoek naar een DJ-koppel. De ene is de oprichter van het “DRUMCODE” label en hostte een stage onder die naam afgelopen vrijdag te Boom. Zijn vrouw trad er ook op… Wie zoeken wij… Zweten om 3 Zweden te vinden?

Een (ietwat) verouderde accommodatie en een speaker die geen grote indruk achter liet waren me bijgebleven en dit was anno 2018 niet verandert. Maar een mens is al blij dat er wedstrijden worden georganiseerd en hierbij dank aan AC Denderland voor deze verzorgde organisatie.

Vorig jaar nog voor 2 ronden van 8,3 km gekozen maar dit jaar als herstart (lees comeback) voor 1 rondje met verstand knallen gekozen. Een bekend parcours over jaagpaden met enkele pittige kuitenbijters bij die gezien de weersomstandigheden een extra struikelblok konden vormen.
Zonder enige druk en met twee benen aan de start er niet te fel ingevlogen en al gauw vormde zich een bus. Wagonnetje aanpikken en full gazz kijken waar er geld in de parkeermeter kon gestoken worden. De treinbestuurder ging fel tekeer en enkele lopers haakten vrij snel af. Bij deze temperaturen loop je met verstand en kun je een “toptijd” vergeten alhoewel er sommigen op kicken. Ik kon goed tempo vasthouden maar de gevreesde dijk deed zijn eer aan. De volle UV-index moest eraan geloven en uit de wind leek het wel op een tropische woestijnervaring. Hier zijn we weer maar op karakter doorgezet want “no pain, no game” as we speak.

De finish was snel in zicht en met een tijd van 31’57” op 8,3 km was ik blij als een kind. Een top 5 plaats was voor mij weggelegd. Met het melkzuur goed in de benen zag ik daar “klein Dannyken” die mij als een grote meneer wat drank aanbood. Een mooi gebaar wat ik wel kon smaken.
Als ik dan een flashback doe naar een jaar terug kan ik alleen maar tevreden terugkijken. De rode brigade RTS was vandaag weer in beeld. Hard work always pays off. Nagenieten.”

15/07 Houffalize

Door Piet A.:

“Scott Xtrails Houffalize – La Chouffe trail
Het tweede weekend van juli vinden in Houffalize steeds verschillende trails plaats.
Start is aan het vakantiecentrum Ol fosse d’outh langs de Ourthe.
Op zaterdag heeft Liesbeth Janssens-Van Pottelberge samen met zoon Brecht de nighttrail gelopen. Een pittig parcours van 8 K met 300 hoogtemeters(hm). Dit gecombineerd met donkere omstandigheden op oneffen en verraderlijk parcours maakt het extra moeilijk. Iedereen was dan ook voorzien met hoofdlamp wat deze trail tot een waarlijk lichtschouwspel maakt. Start werd gegeven om 22h15 , een kwartier na de 15K die twee identieke ronden liepen.
Samen gestart maakte Brecht het zijn mama niet makkelijk , hij zette competitief(zo vader zo zoon zeker) de achtervolging in op zijn neefje die ook meeliep en eindigde in 1h41s op pl 61. Liesbeth kwam een 12-tal minuutjes later aan op een verdienstelijke 115de pl.
Op zondag was dan de beurt aan mezelf voor de 20 K voor de La Chouffe Trail. Genoemd naar het plaatselijk gebrouwen kaboutertjesbier. De brouwerij is zeker een bezoekje waard, zeker als je het afsluit met enkele choufkes🍺🍺. By the way , not done de dagen voor de trail😉wel erna😋
De ochtend voelde koel aan maar al gauw steeg de temperatuur naar 25 gr en meer.
Een waasmunstere 10 miles BBQ run nog vers in het geheugen, brak het zweet+ angstzweet me uit om een gelijkaardige tijd als vorig jaar te lopen. 20 K met 720 hm is het equivalent van 25-26K vlak(80-100 hm = +1Km extra)
Start vond plaats om 13h30 toen 27 gr en stralende zon. De start was letterlijk en figuurlijk verschroeiend. Vooraan gestart werd ik de eerste 2km voorbij gesneld door 10-15 man, ik hield me in want zag dat we 12km/ h offroad bergop liepen. Te snel voor mij om vol te houden zonder verzuren.
Zoals bij vele wedstrijden van Sportevents they save the best for last. De zwaarste helling viel in de laatste 5 K. Het weer sloeg om en verkoelende onweerswolken gaven me een extra boost de laatste 4 km. De man met de hamer of team terminator😉 niet meer tegengekomen.
Leuk was het dan ook om verschillende snelle starters in te halen tijdens de laatste klimmen.
Ik eindigde als 25ste in een tijd van 1h48 , 10 min sneller als het jaar ervoor. Tijdig hydrateren met gelletje was een must om de motor draaiend te houden. De lopers die dit niet gedaan hadden , stonden al stretchend de krampen te verbijten.
Parcours was top en en rotsklimskills was geen vereiste zoals sommige RTS’ers zich huiverend zullen herinneren van de team trail in La Roche.
Dus een echte aanrader.
Nu tijd voor een Choufke , santé”

01/07 Zele

Door Melissa V.E.:

“Vandaag besliste Joakim Van Gasse last minute om deel te nemen aan de Bryan Roosenboom loop in Zele. De paatselijke 30 graden kregen hem niet klein. Hij liep 2 rondjes van 2,5 km, met heel wat keerpunten en bochten in. Hij klokte op net geen 5km af op 19 min en 19 sec. Mooi resultaat en fiere supporter/waterdrager. Top georganiseerd en chapeau aan alle lopers om verstandig te lopen met dit warme weer!”

30/06 Waasmunster

Door Gino V.B.:

“10 MILES WAASMUNSTER: ” And I miss you, like the deserts miss the rain”

De natuurloop bij uitstek is ongetwijfeld de mythische “10 Miles” van Waasmunster. Een begrip in de loopwereld en in het Waasland (en ver daarbuiten), georganiseerd door Atletiekvereninig Lokeren (AVLO). In het weekend van de Vierschaarfeesten werd op 30 juni 2018 deze wedstrijd voor de 10 de maal gelopen. Een main goal om met een goed gevoel de vakantiemaanden in te gaan. Slapeloze nachten (insomnia), Spartaanse trainingen, parcoursverkenningen, trainen in functie van een destination and time unknown.
De weersomstandigheden werden met argusogen gevolgd in de loop van de week en het beloofde warm, heel warm, tropisch warm te worden… Wie een doel vooropgesteld had was eraan voor de moeite. Door de woestijnachtige temperaturen (lopers zijn warmbloedigen) stond het verstandig aanpakken centraal . Natuurlijk zijn er altijd übermenschen die kicken bij deze temperaturen maar slechts 2 lopers slaagden erin onder het uur te lopen. Een huzarenstukje werd het voor de 635 deelnemers waaronder een aantal RTS’ers.

Natuurlijk konden met deze topwedstrijd weer punten verzameld worden voor het RTS-criterium. De 6 de manche pour le classement was er één voor de geschiedenisboeken en zal nog lang nazinderen.

Voor de 10 de editie hadden de organisatoren een specialleken in gedachten. Een passage langs de “De Clercq Mansion” zorgde ongeveer halfweg de wedstrijd voor een extra pigment aan deze wedstrijd. Traditiegetrouw start de 10 Miles in de Gentstraat en via een rondje “sightseeing” doorheen park Blauwendael worden de lopers de Waasmunsterse heide opgestuurd met een rondje Schietakker. Laat de benen vooral niet ontploffen want er volgt in the Forest nog meer lekkers. De droogte van de afgelopen weken had de zandgronden herschapen tot mulle (drijf)zandpassages. Een tropische 32 graden deed menig loper hallucineren en we waanden ons zo in de Sahara, juist ja tussen de kamelen, en een Fata Morgana zorgde voor de nodige verfrissing onderweg. Dit bleek geen illusie of verdwijntruc want menig bewoner had de tuinslang bovengehaald. Doortochten en nijdige klimmen langsheen de E 17, een slagveld om en rond het oud vliegveld en als top of the bill de voorlaatste kilometer bergop op de prairie (akker). De afdaling kon vanaf dan ingezet worden en de finish werd bereikt.

De hulpdiensten stonden paraat, de brandweer werd ingeschakeld, kortom stof genoeg om over na te kaarten na de wedstrijd. En stof happen dat werd het maar gelukkig reden er geen volgwagens mee… Een epische editie but stop talking bring the action and all eyes on us.
In het voorprogramma stonden een aantal kidsruns en de 7 km om klokslag 14u30 op de menukaart. De warmte en het begin van de vakantie zorgden voor een mindere publieke belangstelling (mijn mening) dan andere jaren. Natuurlijk zaten de terrassen (in de schaduw) afgeladen vol en was het WK voetbal in volle gang. De dag dat Cristiano niet langer luidkeels “Tsuuuuuuuuuuu” kon roepen en de Brazilianen “Messi ciao, Messi ciao” uitbrulden. In de ban van de voetbal maar het waren vandaag de lopers die de helden waren. Geen geklaag of gezaag van deze atleten over 16 km noeste arbeid en hopelijk comme on dit on français “le homme avec le marteau (hamer)” niet tegenkomen vandaag. Gezondheid primeerde toen de 635 lopers om 16.00 uur de start namen.

Een “Hitchcock” scenario is misplaatst maar toch RESPECT voor elkeen. Kan het niet genoeg benadrukken maar ongetraind aan zoiets beginnen is niet verantwoord. Elke RTS’er zal zijn eigen wedstrijdverhaal wel hebben en genoot zeker en vast van deze prachtomloop ook al was het afzien.
Door de verzengende hitte werden de zeilen bijgestuurd en werden in de wedstrijd direct de plannen gewijzigd.
Ikzelf genoot er met volle teugen van en had een superdag.

De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat ik bij deze temperaturen normaal door het ijs zak maar vandaag door de mentale kracht en het zelfvertrouwen slaagde ik erin een knaltijd van 1u06’29” te realiseren. Goed voor een knappe 24 ste plaats en fier als een tuinslang terug naar huis. Piet Audenaert 1u08’32” werd mooi 30 ste Erwin Vancauwenberghe45 ste (1u11’02’’). Verder Didier Verlee (61 ste / 1u12”49”), Bart Maes (81 ste / 1u15’51”), Peter Van Hoey (82 ste / 1u15’52”), Johan Braem (1u30’) en Tom Quintelier gaf op (reden niet bekend). Ook de 3 sterke dames verdienen een dikke kus en een pluim. Claudia Paelinck (368 ste / 1u36), Nathalie De Bie(415 de 1u40) en Els Bauwenss (450 ste / 1u42) bewijzen echte patsers te zijn en toonden de nodige girlpower.

De resultaten van de 7 km: Piet Kerre (12 de / 30’28”), Nathalie De Vylder (88 ste / 42’45”), Tina Audenaert (99 ste / 43’32”), Jo Verbraeken (128 ste / 47’12”), Maxime Varewyck (135 ste / 47’44”)en Erwin De Waele(161 ste / 49’50”).
Excuses als ik iemand vergeten ben. Hij of zij mag het steeds melden misschien heb ik door de warmte iemand over het hoofd gezien.

Er werden vandaag heel wat zouten en energie (Saltwater) verbruikt dus zeker de nodige energie terug binnenwerken op zondag. Het was alweer een fantastische dag en als klein clubje (nuja klein) hebben we onze Red Armada op de kaart gezet. Een speciale dank aan waterdrager Stefaan Van Bogaert die met de MTB een enorme dienst bewees. Bedankt ook aan alle RTS’ers langsheen het parcours die supporterden!!!

Nu even de batterijen terug opladen zodat we het tweede semester volgetankt kunnen beginnen met nieuwe doelen en things to look forward to, don’t stop me know…

Om dit verslag een extra cachet te geven heb ik er een aantal muziekfragmenten ingestoken. Niet letterlijk natuurlijk maar woorden en of zinnen die verwijzen naar een liedje of titel van een muziekgroep of band. Wie kan ze vinden??? Doe mee en stuur me via Facebook een persoonlijk bericht met de uitvoerders. Wie de meeste weet te vinden verdient een vermelding en eeuwige roem… Meedoen is de boodschap… the heat is on…”

17/06 Belsele

Door Gino V.B.:

” REYNAERTLOOP BELSELE, an unwritten fairy tale based on a true story

Sprookjes en dromen bestaan niet, althans dat wordt ons vaak gezegd, of we maken het de kinderen wijs… Van den Vos Reynaerde is zo’n epische dichtbundel over het dierenrijk en is bij menig mens bekend. Dit prachtig verhaal met in de hoofdrol de zoektocht naar een (sluwe) vos genaamd Reynaert. In het Waasland zijn er tal van dingen die naar dit epos verwijzen en er is zelfs een loopwedstrijd naar vernoemd, namelijk de Reynaertloop te Belsele die op zondag 17 juni 2018 in de agenda aangestipt stond.

In ons RTS criterium zitten we aan een handvol wedstrijden en dat wil zeggen dat deze 5de wedstrijd een thuiswedstrijd betrof.

In de backyard van Sinaai, meerbepaald in de wijk Kouter, werd al voor de 32 ste maal deze stratenloop georganiseerd. Een raar gegeven is dat het inschrijfgebeuren op een kleine 2 km van het lokale parcours is gelegen. Verloren lopen was dus wel degelijk mogelijk aangezien je al een kompas bij moest hebben daar de zon die dag niet thuisgaf. Een bewolkte dag, een vleugje wind en een thermometer die flirtte met de 20 graden grens. Dag en nacht verschil met de omstandigheden anno 2017, toen het bakken en braden was voor de lopers. Ideaal loopweer (volgens insiders) om een massa lopers aan te trekken. All-in RED moeten ze bij RTS gedacht hebben, uiteraard een goed idee, daar er een RTS punt te verdienen viel. Volledig in de ban van het WK voetbal in Rusland kleurde ook die zondag Duivels (RTS) rood met op maandag een overwinning tegen Panama in het voortuitzicht. En dan ga ik niet verder uitweiden over het nakende RTS Zomerfeest. Over naar de wedstrijd.

De start –en aankomstzone was gelegen in de Koutermolenstraat. Bekend terrein en namen als klokken Spoorwegwegel, Kleemstraat, Gouden Leeuwstraat, Kouterstraat om een rondje van een kleine 4 km te bekomen. Volgens menig GPS of smartwatch klopten de afstand niet geheel maar daar maalde niemand om. Ze konden dan toch een snelle tijd lopen.

De Reynaertloop zelf gaat over 3 ronden ofte 12 km. Heel wat lopers zie je een heel jaar lang niet (zijn ze geblesseerd= NOT) en plots als ze prijzengeld en naturaprijzen ruiken staan ze daar. Echte “Bounty Hunters” of aasgieren die hun kans ruiken. Uiteraard kon er ook voor 4 of 8 km gekozen worden maar eerlijk gezegd stond dat namens de organisatie een beetje (volledig onterecht) in de schaduw. Desalniettemin tekenden heel wat RTS-lopers en supporters present om hun Red Devils aan te moedigen. Tous ensemble en er een gezellige namiddag van maken als een echte vriendenclub.
Om 14u30 was het de beurt aan de korte afstanden (1 of 2 ronden). De allerkleinsten konden zich ook uitleven en gingen er vol voor op de 1 km. Erwin Vancauwenberghe VC (4 de) en Piet Kerre (7 de) boekten een mooie tijd en een top 10 notering. Sylvie Claessens sleepte de overwinning in de wacht op de 8 km. Heidi vervolledigde het podium op het derde schavotje. Alweer een sterk staaltje loopwerk en nogmaals het bewijs dat Sinaai wel degelijk looptalent heeft. Chapeau!!!

Om 15u30 stond dan “the main event” op het programma. Deze wedstrijd werd mede ingericht door Atletiekclub Waasland en heel wat ACW leden stonden aan de start. 7 RTS-heren en 1 iron lady durfden de confrontatie aan met al dat loopgeweld. Voor de eerste 20 plaatsen was er een prijs gereserveerd, maar eerlijk gezegd, moest je daar al een zeer zeer hoog niveau voor halen. Een beetje robotachtig maar toch slaagden 2 RTS leden erin deze top 20 te behalen, een prestatie op zich. Gino Van Broeck (16 de) en Piet Audenaert (17 de) liepen een dijk van een wedstrijd en waren eigenlijk de “best of the rest”. Toch sterk gedaan voor geen specifieke pistetraining of snelheidstraining te volgen op de baan. Claudia Paelinck behaalde een mooie top 10 plaats en toonde zich duidelijk geen pannekoek : knap gedaan!!! Echter was er voor de dames minder prijzengeld of naturagewin te bespeuren.

Verdere RTS leden die in actie kwamen:

4 km: Erwin De Daele 65e / Charlotte Van Bogaert 78e / Nancy Buys 94e

8 km: Erwin Vancauwenberghe 4e / Piet Kerre 7e / Sylvie Claessens 10e (1ste vrouw) / Heidi Van de Velde16e (3de vrouw) / Ivan Van De Vyver 17e / Koen Penneman 21e / Els Bauwens 22e / Martin Vandervelden 23e / Carla Van Osselaer 24e / Nicole Kindt 25e / Johan Braem 27e / Els De Vylder 38e / Maxime Vaerewyck 43e

12 km: Gino Van Broeck 16e / Piet Audenaert 17e / Stefaan Van Bogaert 27e / Gino Van Eetvelt 33e / Peter Van Hoey 39e / Tom Quintelier 40e / Ronny Smet 43e / Claudia Paelinck 10e

Deze loop bewees nog maar eens hoe het RTS-criterium toch de leden op gang helpt om aanwezig te zijn. Als loper, supporter of als wat dan ook,de kameraadschap en wederzijds respect voor elkaar is groots te noemen. Een verslag schrijven is dan ook een kleine moeite over deze schitterende dag. De reacties doen mij zeer veel deugd. Dus keep on liken die handel!!!

Sporters beleven meer en kunnen meer. YES WE CAN. Aldus de lopende reporter, alweer een dagje @ the office #hammertime”

Door Sylvie C.:

“Vandaag stond de Reynaertloop te Belsele op het menu. Lang getwijfeld welke afstand ik ging lopen omdat mijn heup wat moeilijk doet. Uiteindelijk voor de 8 km gekozen en gestart met geen super goed gevoel. Al snel mijn tweede adem gevonden en dat ging het vlotjes. Eerste dame in een tijd van 32’ 38. Wedstrijd geslaagd!
Bedankt aan alle supporters!”

Door Heidi V.D.V.:

“Vandaag liepen we de Reynaertloop. Charlotte liep de 4 km in 23.43, Ikzelf liep de 8 km (3de dame in 36.21). Stefaan liep de 12 km, de gekende snelle wedstrijd van Belsele… 27ste (mannen) in 49.33.”

10/06 Temse

Door Gino V.B.:

“Scheldejogging Temse een prachtig initiatief van de gemeente Temse. Kleuren van RTS met verve getoond. Op mijn trainingsparcours langs de boorden van de Schelde. 5 km. 1 km inlopen en dan een dikke 4 km losgehen. 2 de plaats behaald na een 18 jarige knaap van Atletiekclub Yellow Armada. Enorm tevreden!!! The Terminator is alive. 15’15” / 4,2 km /16,5 gem.”

09/06 Spa

Door Didier V.:

“Vandaag trokken we naar Spa om de 13 mijl trailrunning mee te doen. 650 hoogtemeters stonden ons te wachten. Erg tevreden met ons resultaat, Bart werd 10e in 1u43′, ik 6e in 1u39′. 150 deelnemers in totaal?”

03/06 Bornem

Door Tom Q.:

” Zondag 3 juni stond de great breweries marathon + 25 K op de loopkalender. Een zeer warme lentedag (25 °C) maar gelukkig geen tropische temperaturen. De eerste keer meer dan 20 km lopen dus ik had geen idee van een haalbaar tempo. Aangezien roze mijn kleur niet is (pacers voor 2u00) toch maar gekozen voor de blauwe vlagjes van 2u10. Een mooi parcours met af en toe onverharde wegen bracht ons langs de brouwerijen van Palm en Duvel. De bevoorrading om de 2,5 km was super georganiseerd. Water, sportdrank en op het einde ook nog bananen. Daar kon het dus niet aan liggen.

Zeer vlot meegelopen tot km 23 maar door een late sanitaire stop moest ik de pacers laten lopen. De finish aan de Duvel brouwerij zorgde voor wat extra motivatie de laatste km’s. Mijn thuis is waar m’n Duvel staat. Met 2u 9 min en 21 seconden haalde ik mijn doelstelling. Het smaakt in ieder geval naar meer (km’s en duvels)

Andere rts’ers aan de start (en aankomst ) waren Erwin Vanc en Bart M.”

30/05 Hoek

Door Gino V.B.:

” Geen woorden maar daden… Warme woensdagavond, ideaal voor de Hoeken eraf te lopen!!! Twee RTS’ers kraaiden beiden victorie!

BAM WINST in 2018!!! Gisteren midweekwedstrijd meegepikt in het Nederlandse Hoek (nabij Terneuzen). Warme woensdag maar een om niet snel te vergeten. Bochtige omloop en zweten tot en met maar… OVERWINNING Gino op de 8 km in 30’12” (bijna 16 km/u). Sylvie Claessens wint op de 4 km in 16’22” (bijna 15 km/u). Mooie trofee en super tevreden terug naar huis!”

19/05 Bokkenloop

Zie deze pagina.

13/05 Brugge en Melsele

Brugge door Els B.:

“Super leuke wedstrijd. Een wedstrijd met veel kasseien, maar met super mooie uitzichten in de stad Brugge.”

Melsele door Gino V.B.:

“Op Moederkesdag de Aarbeirun te Melsele meegedaan. Gewoon knallen: 5 km in 17’02” 2 de plaats. Super tevreden !!! Podium, medaille, aardbeien maar geen bloemen. Back in business. Voor de rest geen RTS’ers gezien daar in Aardbeiland. Ga het kort houden want de afstand was ook aan de korte kant. Van de ceremonie protocolaire geen foto’s, musschien later, maar wel de Aardbeiprinces mogen kussen. Ook al waren de eredames knapper.”

11/05 Wichelen

Door Gino V.B.:

“De 10 van Wichelen, een sterk bezette wedstrijd die niet liegt en niet mag onderschat worden dat staat vast na vrijdag 11 mei 2018. De dag na Hemelvaartsdag was het en 4 RTS’ers trokken vanuit Sinaai (en Temse) richting Wichelen voor een avondwedstrijd bij schitterende weersomstandigheden. Bijna windstil was het en de zon was van de partij bij een lekkere 18 graden. Ideaal loopweer zouden de atletiekkenners zeggen en zo geschiedde.

Voor “the Red Armada” traden aan: Sylvie Claessens (de sterke vrouw die haar spreekwoordelijke mannetje wel zou staan) samen met de mannen Erwin Vancauwenberghe, Gino en Paul De Wael. Geen andere RTS leden gezien maar die zullen ongetwijfeld aan het trainen zijn geweest voor de eigen Bokkenloop die aanstaande zaterdag 19 mei 2018 op de agenda met stip aangevinkt staat.
De omloop langs de Scheldedijk was mooi maar enkele venijnige knikjes en onverharde stroken zorgden voor de gekende addertjes onder of op het gras.

Over naar de wedstrijd. Omstreeks 20u30 (vrij laat) stonden een kleine 250 atleten klaar voor hun 10 km over 2 ronden. De zenuwen stonden strak gespannen en het gunschot verloste de lopers uit hun lijden. Het station van Wichelen was vlakbij dus was het zaak om een goede wagon (loper) te vinden om het gewenste tempo af te leggen.

Na de marathon was dit voor Gino de eerste wedstrijd. Gewoon knallen maar en de doorkomsttijd van 5 km beloofde veel goeds. Perfect op schema maar de laatste 2 kilometer moest hij door de gekende zijsteek het tempo minderen en zo ging een goede tijd verloren. De veer was gebroken en hij eindigde nog in 40’04’’. Gegokt en verloren en sterker terugkomen dan maar. Erwin liep een dijk van een wedstrijd en finishte in 39’50’’. Sterk werk. Paul De Wael verbaasde vriend en vijand en klokte af na 41’40’’ en was daarmee een van de weinige 60 plussers die meeliep.

Sylvie stond er alleen voor in haar 10 km wedstrijd. Ze liep voortreffelijk en toonde karakter en doorzettingsvermogen. 42’58’’ was een pracht van een eindtijd en hiermee eindigde knap als 4 de dame !!! Een bevestiging van de goede conditie. Zowel de eerste 7 mannen als vrouwen kregen een geldprijsje dus zodoende pikte Sylvie haar graantje mee.
Een mooie organisatie maar er werden geen douches of kleedkamers voorzien. Een klein minpuntje. Gelukkig keerden we tevreden terug en tegenslag of niet we geven ons niet zomaar gewonnen !!!

Aldus de rijdende reporter vanuit Wichelen. I’ll be back!”

06/05 Oudenaarde en Meetjesland

Meetjesland door Heidi V.d.V.:

“Omloop van het Meetjesland, 21k. 1:49:43”

Oudenaarde door Didier V.:

“Vandaag stonden we met 6 RTS’ers aan de start van de Vlaamse Ardennenloop, een loop welke een echte klassieker is geworden in onze loopclub. Jaar na jaar staan we er aan de start om het beste van onszelf te geven .

De temperaturen sloegen opnieuw (zie marathon ZVL) de pan uit (richting zo’n 25 graden en meer), gelukkig stond er een verfrissend windje en werd er regelmatig in het bos gelopen. De Koppenberg was één van de hellingen welke we moesten trotseren. Afzien gingen we dus sowieso doen?!

De deelnemers aan de 15 km: John MichaelRonny SmetErwin Vervaet en Matthieu Verlee. Zij liepen een hele tijd samen en liepen pas enkele kilometers voor het einde hun eigen tempo. John Michael werd 86e in 1u24′, Matthieu 91e in 1u25′, Ronny 92e in 1u25′ en Erwin 111e in 1u28′ (222 deelnemers in totaal). Knap gedaan! 

De deelnemers aan de 26 km: Peter Van Hoey en ikzelf. Peter ging er trainingsloopje van maken en vooral proberen genieten. Ik wou vooral gezond de finish halen, dus niet te snel starten en hartslag gelijk houden. Onze resultaten: ikzelf 10e in 1u59′ en Peter 44e in 2u22′ (137 deelnemers).

Op naar onze volgende trail?!”

22/04 Antwerpen en Damme

Antwerpen door Wim K.:

“Een verslagje van wat de heetste 10 miles ooit is geworden. Samen met enkele andere onverschrokken RTS’ers stond ik vrolijk aan de start (zie foto). “Loop rustig, drink voldoende, en denk niet aan je tijd” werd meermaals omgeroepen. Maar al die waarschuwingen bleken niet voldoende voor wat komen zou. Nooit heb ik zo afgezien tijdens een wedstrijd, nooit heb ik zo vaak gedacht “waar ben ik mee bezig”. Kilometer na kilometer ging het tempo naar beneden. Kilometer na kilometer zagen we meer lopers langs de kant, uitgeteld, uitgeput. Het draaide al lang niet meer om een goeie tijd, enkel nog die verdomde finish bereiken. En dat is gelukt! Net als de andere RTS’ers Erwin Vancauwenberghe, Peter Van Hoey, Stefaan Van Bogaert, Yves Pierssens en Heidi Van de Velde. Proficiat!”

Damme door Bart M.:

“Ik trok vandaag naar Damme voor de 1/2 marathon. Vooraf nog gehoopt op wat verfrissende regen maar met een blauwe hemel en een brandende zon moest ik het doen.
Het werd snel duidelijk dat ik geen goeie dag had en besloot dan maar het tempo eruit te halen en toch een beetje te proberen genieten van het Brugse ommeland. Uiteindelijke binnengekomen in 1:37u, teleurstellend maar met dit weer zat er niet meer in. Wel een mooi parcours een goede organisatie.”

21/04 Zeeuws-Vlaanderen

Door Didier V.:

“Zaterdag was er de marathon te Zeeuws-Vlaanderen, wat zowel lopers als een mooi aantal supporters van RTS op de been bracht. Aan de supporters: jullie steun deed meer dan deugd! Aantal deelnemende RTS’ers: 6, waarbij Gino Van Broeck zijn debuut maakte op de marathon. De andere RTS’ers hadden er dus al één of meerdere op de teller: Gino Van Eetvelt, Erwin Vervaet, Ronny Smet, Ronny Dhondt en Didier Verlee. Het werd niet zomaar een marathon, het werd door de warme temperaturen (richting 25 graden) een erg zware editie. Vroeg of laat ging het lichaam tijdens de marathon wel eens tegenwerken. Het werd een kwestie van voldoende drinken, gels naar binnen spelen en mentaal blijven doorbijten. De uitslagen (406 deelnemers):
Didier 20e (3u09′), Gino V.B. 56e (3u26′), Gino V.E. 98e (3u42′), Erwin 169e (3u59′), Ronny S. 219e (4u06′) en Ronny D. 272e (4u19′). Knap gedaan RTS’ers!”

Door Gino V.B.:

“De 10e Marathon Zeeuws-Vlaanderen beloofde een zware, zeer zware jubileumeditie te worden. De weersomstandigheden zijn onverminderd onvoorspelbaar en in de aanloop naar zaterdag 21 april 2018 onze regio getrakteerd door een zomers intermezzo. Ikzelf debuteerde op deze mytische afstand in loopomstandigheden waarin zo’n afstand het uiterste vergde van je krachten zeker gezien de temperaturen van 20-25 graden en verwaarloosbare wind.

Onder een stralende zon stonden zo’n dikke 400 lopers op de markt van Hulst opgesteld. Ik voelde me vrij ontspannen daar ik niks te verliezen had en ik ‘leergeld’ diende te betalen daar het mijn premiere was op deze afstand. Onder massale publieke belangstelling werd om 11.00 uur het startschot gegeven. Via de Hulsterse wallen (mooi Strava-segment) werd de stad via een privé terrein verlaten. Deze marathon loopt meestal over fietspaden en veel onverharde gedeeltes. Na 6 km konden de Clinge bossen voor wat verkoeling (not dus) zorgen. Maar de zandgronden leken meer op een woestijn waardoor het warmte gevoel werd versterkt. De oversteek ter hoogte van Kapellebrug bracht ons richting Steense bossen. Een mooi uitgetekend parcours was het wel maar gezien de kleinschaligheid van deze marathon was het toch ieder voor zich.

Op den Heikant maakten we een lusje en was er wel enige vorm van animo te vinden. Ondertussen waren we aan kilometer 15 gekomen. Ik kon een goed loopritme aanhouden maar door de warmte kon ik niet in mijn “confort zone” lopen. Alle lopers kregen het moeilijk en sommigen verlieten zelfs vroegtijdig de wedstrijd omdat ze een vooropgesteld schema niet konden volgen. Ik fixeerde mij op mijn hartslag en dat bleek de verstandigste beslissing om niet “total-loss” of onwel te worden.

De prachtige natuurpaden en schelpenpaden brachten ons richting de Axelse watertoren. Een verloren gelopen DJ bracht de sfeer erin en ik genoot met volle teugen. Langs de Axelse kreek (alweer onverhard) liepen we richting Schapenbout. Deze oplopende weg was goed voelbaar na bijna 30 km in de benen. Een paar asfaltstroken (gelukkig) brachten ons naar Magrette en Spui en daar lag het “Eiland van Meijer” te wachten, bijna 2 km door hobbelende graspaden. Hier kreeg ik het voor het eerst lastig maar dat was logisch na 35-36 km wedstrijd. Een laatste motivatiekreet bracht me richting Otheense kreek maar Terneuzen (finish) was dus al in zicht. De laaste 4 km was het beste eraf en kreeg ik pas echt last van de hitte. Op Spartaanse wijze kwam alles naar boven en uiteindelijk na 3 uur en 26 minuten bereikte ik de aankomst.

Een nooit te vergeten debuut op deze afstand waar ik met trots naar terugblik. Conditioneel, fysiek en mentaal was ik zeer sterk en ben ervan overtuigd dat in gunstigere (lees minder warme) omstandigheden er meer inzit. Maar dat is het mooie aan een marathon: dagen/weken/maanden leef je er naar en kijk je er naar uit en zo zie je maar dat alles die dag kan gebeuren.

Bedankt aan mijn begeleiders Sylvie en Erwin die me onderweg van drinken en eten hebben voorzien. Die Mrs. Spongebob bracht echt wel verfrissing om het lichaam af te koelen. Dit verslag is iets later dan voorzien daar ik het hoofd even leeg wou maken. Ik kan over deze memorabele dag een boek schrijven maar dit ga ik jullie besparen.

Bedankt ook aan de RTS-leden en bestuursleden om tijdens deze winter steeds mij op de trainingen aan te moedigen en dit had ik een jaar geleden nooit durven dromen om zover te staan!!!

Eén ding is zeker “The Terminator” komt terug en zal zeker niet opgeven. Mijn leuze blijft: “I’ll be back”

Ook proficiat aan Didier (3u09), Gino (3u42), Erwin (3u59) en Ronny (4u06) voor hun prestatie.

BEDANKT!”

14/04 Wachtebeke

Zie deze pagina.

07/04 Westdorpe

Door Matthieu V.:

“Verslag – Westdorpe – Warm – Laatste x dijk (te duur) – Bart Maes 2de 4,8km – Nonah Verlee 19de 4,8km – Joakim Van Gasse 4de 8,4km – Matthieu Verlee 15de 8,4km – Claudia Paelinck 28ste 8,4km – Danny Van Damme 15de 10,8km – 1ste vrouw Claudia – geen bloemen – omleiding – hup holland hup – ne pak koeken – slot SSP Criterium – tombola zonder prijs voor RTS – supporters (Nadia,Briek,Melissa) – flyeren Bokkenloop – einde verslag.”

31/03 Hulst

Door Gino V.B.:

” “Ik ben blij dat je hier bent, blij dat je hier bent” moeten ze vandaag in Hulst gedacht hebben voor de ultieme “testcase” voor de marathonmannen die binnen 3 weken het “piece de resistance” vormt. Hulst, een winkelparadijs, vormt namelijk de startplaats voor de 10de marathon van Zeeuws-Vlaanderen die dwars door de polders de lopers richting Terneuzen voert. Een mooi (eigenlijk schitterend) voorjaarsdoel samen met de Antwerpse marathon een dag later.
Om en rond de atletiekpiste van de Rooms-Katholieke Atletiekverening werd de start en aankomst gegeven voor een mooi aantal lopers. De laatste maartse zaterdag bracht de thermometer richting een aangename 13 graden met een mix van zon en wolken. Ideale loopomstandigheden voor de 3 – 7,1 – 12,8 of 25 km af te leggen. Een omloop van 12,5 km, een zuid westenwind, weinig beschutting langs het parcours loodste de lopers langsheen Terhole, Molenhoek, Scheldevaartshoek en Schuddebeurs om zo terug te lopen richting atypische atletiekpiste met slechts 4 loopbanen.

RTS is overal en overal is RTS dus een handvol (5) leden was op het appel vandaag. Didier en Gino (beiden marathon) kozen de 25 km. Bart verkoos de 12,8 km. Erwin wou nog eens gas geven op de 7,1 km. Last but not least was Sylvie als “lady in red” aanwezig voor de korte afstand namens de rode brigade van RTS. All-in red en vol enthousiasme werd om 14 uur de start gegeven.

Een sterk deelnemersveld en toplopers op de 25 km vandaag. Didier en Gino liepen in de eerste ronde gezamenlijk maar in de tweede ronde verloren ze elkaar uit het oog. Lopen is een harde stiel want bijna iedereen liep apart vandaag. Man gegen man was het in de polder. Gino werd 15 de met een tijd van 1u41’51’’. Didier werd 34 ste met een tijd van 1u52’44’’. Een mentale boost voor beide mannen.

Op de middenafstand werd Bart knap 5 de in 51’24’’. Op de korte afstand vervolledigde Erwin de top 5 in 27’52’’ zeer knap gelopen guys!!!

Sylvie kaapte ondanks een aantal weken met een minder gevoel rond te lopen met een tijd van 30’13’’ de overwinning bij de dames mee.

Een mooie loopdag daar in Zeeuws-Vlaanderen. Het nodige zelfvertrouwen is getankt voor de marathonmannen en de andere lopers. Nu stilaan afbouwen en hopen op een super of dieseldag op 21 april 2018.!!! Een verslag van mijzelf voor RTS… wachten duurt lang maar loont… o ja een zalig Pasen gewenst en laat je niet vangen morgen 01 april 2018.”

25/03 Zandvoort en Gent

Zandvoort door Paul D.W.:

“Na fietsen op Mallorca met schoonzoon Kevin was het zondag hardlopen (zoals men het in Nederland noemt) met de andere schoonzoon Ben in Zandvoort.

Dit is een massagebeurtenis met over de verschillende afstanden in totaal zo’n 12 000 deelnemers.

We kozen voor de 12 km en daar finishten 4109 lopers en loopsters. Met een 57ste plaats en een tijd van 52:22 was ik best tevreden, temeer daar het niet zo’n makkelijk parcours was.

We vertrokken voor 4 km op het racecircuit en dat gaat steeds op en af. Dan sloegen we af naar het strand, waar we 3 km door het zand mochten ploegen. We probeerden hier wel de waterlijn op te zoeken, maar dat lukte ook niet altijd omdat we voortdurend eerder gestarte deelnemers moesten voorbij lopen. Het moeilijkste stuk situeerde zich bij het verlaten van het strand en dat ging behoorlijk bergop en door het mulle zand. Eens dit voorbij volgde nog 4 km tegenwind naar de finish toe. Op naar de volgende.”

Gent door Els B.:

“Zondag morgen onder een stralende zon stonden we klaar aan start van de urbain trail Gent.
Het start schot werd gegeven. We vertrokken direct de helling af, naar het eerste gebouw: het kraakhuis, wat een klassieke en  moderne uitstraling heeft. Op naar het volgende gebouw, waar we onder weg veel trappen en kasseien tegen kwamen. Na verschillende gebouwen door gelopen te hebben kwamen we in de gezellige brouwerij gruut. Onderweg naar naar zwembad van eyck, kwamen we lopende witte – roze konijntjes tegen. Eens zwembad bereikt werd het even rusten geblazen, want het was aanschuiven om naast het mooie blauwe water te lopen. Onderweg heeft Veronique R. mij verschillende gezellige restaurantjes leren kennen. Na al dat babbelen en lopen begon het energiepijl een beetje te zakken. Tijd voor een banaan, energie was weer goed aangevuld, dus met volle snelheid gingen we naar het volgende gebouw kinepolis. Dan richting het theater, als we daar buiten kwamen mochten we beginnen klimmen richting t’ kuipke. We kwamen t’ kuipke binnen, waarna we vervolgen een spurtje trokken naar de finish. Uiteindelijk liepen we we 11.6 km, rond de 20 verdiepingen en 21 gebouwen doorkruist!”

24/03 La Roche-en-Ardenne

Door Didier V.:

” Tijd voor een verslag van onze Team Trail te La Roche-en-Ardenne.

Aan de start stonden 2 RTS-teams: het team Van Gasse met de broers Joakim Van Gasse en Michiel Van Gasse en het team RTS Flying Bullets met als teammakkers Bart Maes en ikzelf. Wij deden mee aan de 16 km (wat uiteindelijk 17 km bleek te zijn) met in totaal meer dan 700 hoogtemeters. Ook Piet Audenaert deed mee, zelfs aan de 27 km (meer dan 1100 hoogtemeters)! Hij liep met een niet RTS-‘er mee. Respect! Piet vertrok een half uurtje vroeger, om 10.30 uur, wij om 11 uur. Als supporter was Melissa Van Eetvelt mee, bedankt!

Met onze drinkrugzak volgeladen (de ene al voller dan de andere) vertrokken we om klokslag 11 uur. De start was al redelijk pittig met een kleine helling. Het team Van Gasse stormde er van door. Wij besloten wijselijk om wel wat gas te geven, maar een beetje met de rem op. Na de eerste helling werd het een stukje afdalen, waarna we na een tweetal km het team Van Gasse vervoegden. Wat volgde was een mooie eerste 4 à 6 km met een sterk golvend parcours, maar geen overdreven rotspartijen of andere onaardigheden. Na die 6 km was het wel andere koek. De Ourthe werd vanaf dan onze vriend, maar ook vijand. We liepen langs de rand van de Ourthe, maar moesten er ook wel eens door. Waarom? Omdat de rotsen nu eenmaal ons daartoe verplichtten (geen andere weg). Een gevolg van water doorkruisen is uiteraard natte schoenen -> geen pretje (een gevolg waren 2 serieuze bleinen). Een ander gevolg was dat we de grip verloren op de ondergrond, welke bestond uit boomwortels en rotsen. Wat ook resulteerde in enkele valpartijen, bij mij gebeurde het 1 keer (+ enkele schuivers), hoeveel keer het gebeurde bij Bart, kan hij beter navertellen. Jammer genoeg bleef het niet bij wat sukkelen vlak naast die Ourthe. We moesten ook, te veel naar ons goesting, naar boven (en eigenlijk ook naar beneden) klauteren, wat de snelheid uiteraard niet ten goede kwam. Ik had niet gedacht zo dicht bij iemand zijn poep te komen, wat de hellingsgraad van de hellingen weergeeft. Door al dat gedoe (of hoe moeten we het anders noemen?) waren Joakim en Michiel ons opnieuw voorbij. Na een 14-tal km waren we van het felle geklauter vanaf. Er kon opnieuw af en toe beetje “gelopen” worden. Na alweer een wandelpassage door een modderbad werd de ondergrond weer wat stabieler en besloten we opnieuw wat te joggen waar de rest voor wandelen koos. Dat bleek ons niet slecht uit te komen, want opeens zagen we de broers Van Gasse in de verte. Het kleine competitiebeest in ons zag hier een verleidelijk doel. Samen strijden voor een ereplaats werd het, waarbij Bart en ik net het voortouw namen. Een verschil van 5″ op 17 km afzien. Het kon niet mooier afgesloten worden!

Ons resultaat: 13e in een tijd van 2u06’14”, team Van Gasse werd 14e (2u06’19”). Er deden op de 17 km 161 teams mee. Nog belangrijk om mee te geven: Piet werd samen met zijn makker 11e op de 27 km (150 teams in totaal) in een tijd van 3u07’. Respect Piet!

Momenteel hebben we niet al te veel zin om ooit nog terug te komen naar La Roche, misschien wel voor de lekkere pannenkoek (of pizza) in het gezellige stadscentrum, maar om te lopen?! We hebben het even gehad met al die rotsen.

Bart, bedankt om mijn compagnon te zijn!”

18/03 Sluis en New York

Sluis door Gino V.B.:

“Half maart 25 ste Zwinstedenloop te Sluis in epische omstandigheden. 0 graden windkracht 5 en halve marathon voor ijsberen. Voelde me super vandaag met 1u25′ dik tevreden. Zware wedstrijd in the road to marathon. The Terminator is back!”

New York door Nathalie D.V.:

“Brooklyn, Prospect Park – zondag 18 maart 2018; een dag die ik niet snel zal vergeten.

08u15 – vertrek van de 2e wave van de Halve Marathon.
Na +/- 1,5 uur wachten in de koude, gaan we van start. Het is een zonnige maar koude dag; een gure wind, ong 0°C. Ik voel mijn handen en voeten niet meer bij het vertrek.

Het 1e zwaar stuk komt er bijna direct aan, de Manhattan bridge; +/- 2 km klimmen. Het zicht van op de brug is fenomenaal; de skyline van Manhattan in de ochtend. Ik zie al verschillende mensen stappen; mijn voeten doen nog steeds pijn van de koude maar denk niet aan stoppen. Het enthousiasme van de toeschouwers geeft een extra boost; slogans als “You’re doing great; You can do it; Respect” roepen ze ons toe. Pas na +/- 8km voelde ik mijn voeten terug als de mijne.

Eens de brug over en een stuk door China Town, lopen we langs de East River; eindelijk een stukje plat. Weerom, een prachtig uitzicht, de East rivier, de zon, lopen langs de Upper Manhattan buildings.

We vervolgen via Time Square om te eindigen in Central Park; hier weerom veel “vals plat”.

Bij het afhalen van mijn loop nr op vrijdag klonk het vooral “doseren” want er zijn veel hoogteverschillen; begin rustig en zie bij het opdraaien van Time Square hoe je u voelt; kom de man met hamer voordien niet tegen.

In Central Park voel ik me nog vrij goed, we hebben ondertussen 15 km afgelegd; nu moet ik de finish halen gaat er door mijn hoofd.

Ik kan naar het einde toe nog iets versnellen en ben gelukkig dat ik de finish heb gehaald, mijn tijd 2u13 ; vooral het beleven van deze dag was belangrijk, niet de tijd.

Ondanks het aantal deelnemers; +/- 22.500; was dit zeer goed georganiseerd; vele drankstops en bevoorrading onderweg; politie talrijk aanwezig met vele controles wat een veilig gevoel gaf.
Het is een unieke manier om “the Big Apple” te ontdekken.

Een aanrader! Nathalie”

10/03 Sas Van Gent

Door Matthieu V.:

“Vanmiddag Sas Van Gent – loop – regenweer – Danny Van Damme – Claudia Paelinck – Joakim Van Gasse – Bart Maes – Matthieu Verlee – 2 podiumplaatsen – stank – wind – banaan – shampoo – tombolaprijs – taart – sfeer – einde verslag.”

03/03 Vriendenmemorial Jean Van Eetvelt

Zie deze pagina.

25/02 Kluisbergen

Door Bart M.:

“Deze middag stond de enclusa trail in Kluisbergen op het programma. Opdracht: 15k en 500 hoogtemeters overwinnen met het prachtige kluisbos als decor. Mijn bedoeling was er een goede heuveltraining van te maken met het verdere voorjaar in het achterhoofd. Het parcours was best pittig, maar er waren gelukkig enkele stukken om te recuperen. Alles verliep perfect tot ik rond kilometer 12 een boomwortel te laat opmerkte. De bevroren grond van Kluisbergen was weinig vergevend, maar ik kon mijn tocht, ietwat gehavend, voorzetten. Ik kwam uiteindelijk binnen op 1:16u met een mooie training achter de rug. Zeker een aanrader!”

24/02 Axel

Door Didier V.:

” Daarnet de halve marathon van Axel gelopen :-). Nog aanwezige RTS’ers: Joakim Van Gasse, Ronny Smet, Danny Van Damme, Gino Van Eetvelt, Selena Temmerman en Erwin Vervaet.

Joakim maakte van deze wedstrijd een doel, meer specifiek: finishen onder de 1u30min. Dat lukte erg knap, 1u27min was zijn tijd! De rest van de RTS’ers liep vooral met de marathon van Zeeuws-Vlaanderen in het achterhoofd en zij gaven dus niet het volle pond vandaag.

Zelf liep ik de wedstrijd met een negatieve split of anders gezegd: steeds hoger in hartslag naar het einde toe. Een aanrader voor elke andere aanwezige loper die in voorbereiding is. Met een tijd van 1u40min erg tevreden! Op naar de Jean Van Eetvelt loop van volgende week.”

10/02 Axel

Door Gino V.B.:

” “We zijn nog niet aan de nieuwe patatten”, een alombekende zegswijze om een verslag medio februari mee te openen. Maar echter is dit louter een thematische uitdrukking om de Erpelkappersloop te verslaan. Erpel… what’s in the name? Deze trimloop, meetellende voor het SSP-criterium (11 de manche), heeft deze benaming gekregen omdat de inwoners van Axel de bijnaam “Erpelkapper” hebben. Ze worden zo genoemd omdat ze vroeger na de aardappeloogst met hun kapper (schoffel) het land op gingen, in de hoop nog wat achtergebleven aardapppelen (erpels) te vinden. Aldus sprach de filosoof in mij om dit verslag te openen.

Ondertussen zaterdag 10 februari 2018 en aanbeland in het Axelse hinterland om en rond de voetbalterreinen van de plaatselijke Voetbal Vereniging waar de inschrijving, start –en aankomstzone, douchegelegenheid en parking voorzien was. Het moet gezegd alles was like always dik oke. No further questions of toch? Traditiegetrouw waren er 3 afstanden uitgemeten waar de keuze uit gemaakt kon worden: 5,9 – 7,9 en 14,5 km om het af te leren. Een mooi en verkeersluw parcours waar enkele seingevers voor een veilige loop zorgden voor de 184 aanwezige lopers vandaag.
Het organiserend comité Road Running Team Axel had zeer gunstige weersomstandigheden meegekregen in dit carnavalesk weekend. Zon, zon, jaja een zonovergoten dag met temperaturen die opklommen naar waarden van 7 graden en een verfrissende wind uit zuidwestenlijke richting. Dit bracht een 6 tal RTS’ers aan de start. Sylvie Claessens, Nonah Verlee,Didier Verlee en Gino kozen voor de korte afstand. Matthieu Verlee of moeten we zeggen Matthieuw speelde samen met Joakim Van Gasse nog een rol in het klassement en werkten de midden afstand af. Het langere werk was voor een andere keer. Geen vertegenwoordigers voelden zich geroepen.

Fasten your seatbelts en weg waren de lopers. Een sterk bezette korte afstand (5,9 km) waar de podiumplaatsen, zij het voorlopig, te hoog gegrepen waren. Op een dag vindt je de benen van je leven en dan loop je de benen vanonder het lijf zonder het te voelen. Gino en Didier maakten er een mooi duel van. Gino trok aan het langste eind en werd afscheiden knap 4 de (21’30” / gem. 16,5 km/u ). Didier werd 6 de (22’07” / gem. 16 km/u). Sylvie toonde weer veel karakter en werd eerste dame en 12 de in totaal (24’16” / gem. 14,5 km/u). Nonah werd 10 de vrouw (37’10” / gem. 9,5 km/u). Niets dan tevredenheid in het RTS kamp met blije gezichten en schitterende resultaten. Step by step timmeren we aan de weg…

Op de middenafstand stond er geen maat op good old Peter Rottier. Joakim werd mooi 4 de (30’35” / gem. 15,5 km/u). Matthieu die aan een sterke reeks bezig is werd 15 de (35’05” / gem. 13,5 km/u).

Na een verkwikkende douche was het gezellig nakaarten in de kantine. Een gelegenheidstombola en dan moest het moment supreme nog komen. Jawel, iedere deelnemer groot of klein jong of oud, ging naar huis met een aantal kilo aardappelen. En ere wie ere toekomt maar de allombekende Willem Vermandere (toevallig of niet afgelopen vrijdag jarig) wist dit al langer en plantte ze in zijne grond… Till next time folks !!!”

04/02 Cadzand

Door Heidi V.d.V.:

“Stefaan en ik liepen deze voormiddag de halve marathon te Cadzand. Een grote massa lopers stond aan de start (1500 deelnemers). Prachtig loopweer was het, tegenwind, pittig parcours… Ongeveer 11 km asfalt, 5 km strand, 5 km onverhard duinenpad. Stefaan liep een mooie tijd 1u40’59”. Ikzelf finishte in 1u54’35”.”

27/01 Westdorpe

Door Gino V.B.:

“Any way the wind blows, like the wind, westenwind, westenwind… ja dat het een winderige dag ging worden was snel duidelijk bij de aankomst in het Zeeuwse Westdorpe. Alweer de 10 de wedstrijd in de strijd om het SSP criterium en natuurlijk lokte dit weer een mooi deelnemersveld. Op zaterdag 27 januari 2017 stond natuurlijk nog later die dag het “main event” de Nieuwjaarsreceptie op het programma. Toch een mooie opkomst vanwege RTS. Westdorpe, gelegen tussen Axel en Terneuzen is een lang dijkdorp met lintbebouwing. Een rustig dorpje waar de lopers voor “onrust” zouden kunnen zorgen, maar zoals gekend houden deze sporters het sportief.

Op de Eugene Vink Memorial in Westdorpe kon er gekozen worden tussen 3 afstanden: 4,8 km – 8,4 km – 14,5 km. Een polderloop waar een zotte opkomende wind vrij spel kreeg en de gevreesde dijk langs het kanaal Gent-Terneuzen de scherprechter zou worden tijdens de wedstrijd. Echt winterweer hebben we dit jaar nog niet gekend maar de wind en de grijze wolkenmassa waren wel een constante tijdens deze januarimaand. Waar blijft de zon…
Namens RTS op de korte afstand Nonah Verlee. Claudia Paelinck, Sylvie Claessens, Ronny Smet, Joakim Van Gasse en Matthieu Verlee liepen de middenafstand. Gino Van Broeck koos voor de long distance run. Youngster Nonah eindigde mooi 34 ste (gem. 10,3 km/u) op 50 deelnemers. Gezien de zware weersomstandigheden een mooie prestatie.

Op de middenafstand werd Sylvie alweer knap 3 de bij de vrouwen. Claudia werd 6 de bij de dames. Joakim (gem. 15,1 km/u) vervolledigde het podium op plaats 3. Matthieu eindigde 22 ste (gem. 13,1 km/u) en Ronny Smet 31 ste (gem. 12,3 km/u). Er waren 73 deelnemers.
Op de lange afstand stond een sterk deelnemersveld aan de start. Gino startte met een plan in relax modus. Een strak tempo aanhouden was het plan omdat het toch een lange loop was. Alles verliep vlot en langs de dijk op de tegenwind (+/- 3 km wind in the face) was het mano a mano en wonderwel verliep het vlot. Uiteinde finishte Gino mooi 6 de (gem. 15,6 km/u). Een goed gevoel dito prestatie en een bevestiging van de stijgende conditie.

Een apres run zat er vandaag niet in maar het groepsgebeuren binnen RTS was weer fijn. O wat is het toch fijn om bij dit clubje lid te zijn. Een verslag iets korter dan normaal maar soms schieten de woorden mij te kort en zijn ze niet verder nodig.”

20/01 Terneuzen

Door Claudia P.:

“Vandaag stond er weer een wedstrijd van het ssp op het programma. Dit keer op het parcours van de aflossingsmarathon. Sylvie mocht 1 rondje afleggen en werd daardoor 1e dame. Matthieu en ikzelf deden er 2. Matthieu werd 22e in een tijd 47min en ikzelf werd 43e of 4e dame in een tijd van 53’30”. Nonah was op post als supporter, waarvoor dank!”

13/01 Sint-Jansteen

Door Didier V.:

” Aangezien Gino Van Broeck me liet weten dat hij geen verslagje maakt van de jogging van gisteren, kruip ik even in de pen. Je hoeft geen 10 minuten te reserveren, ik hou het kort.

We stonden aan de start in Sint-Jansteen, een klein dorpje in de gemeente Hulst. Gino Van Broeck liep de 6 km en liep mooi naar de 2e plaats (op 32 deelnemers). Ik deed de 7,5 km mee (56 deelnemers) en werd alweer 4e, een plaats die ik al op voorhand had geboekt. Leuke middag!”

06/01 Heikant

Door Gino V.B.:

” Driekoningen, driekoningen, geef mij een nieuw (e) … ja wat mag een mens (loper) zich wensen voor het nieuwe jaar. Dat is een vraag die voor iedereen een ander antwoord in petto heeft. Terwijl het loopjaar bij RTS nog officieel geopend moet worden met de CAVA of “ca va” loop werd op zaterdag 6 januari 2018 het nieuwe wedstrijdjaar ingezet met de bekende Jeff Thuy Memorial in het Zeeuwse Heikant.

Grensoverschrijdend gedrag vandaag want Heikant flirt werkelijk met de grens België-Nederland. Er wonen dan ook heel wat Belgen die er hun buitenverblijf hebben. Een mooie landelijke keuze voor een klein dorpje dat ongeveer 1100 inwoners telt.

Deze wedstrijd was de 8 ste manche meetellende voor het SSP criterium. Met het oog op grotere doelen in het voorjaar meenemen die wedstrijd en de loopomstandigheden waren lekker te noemen. Een grijze hemel bij een graad of 7 en weinig tot geen wind lokte een massa lopers richting Zeeuws-Vlaanderen. Zoals gebruikelijk was er keuze uit 3 afstanden: 3 km, 5,4 of de lange tocht van 12,3 km. Een mooie loop door het bosrijke gebied richting Stekene langs onverharde modder –en bospaden (1/3 offroad). Kortom een niet te onderschatten omloop door de regenval van de voorbije weken/dagen.

De feestdagen in het achterhoofd met te veel eten, feesten, drinken, etc… kortom trop is teveel en teveel is trop tekenden toch 7 RTS members present. Een toffe bende toch die elkaar door dik en dun steunt.

Op de korte afstand werd Melissa Van Eetvelt 8 ste en daarmee eerste dame. Meteen de eerste zegeruiker voor RTS in 2018. Op de middenafstand stonden Sylvie, Claudia en Matthieu aan de start. Sylvie deed tot de laatste hectometers mee maar werd finiaal (toch sterk) 2 de na Cathy Poppe. Joakim finishte mooi 9 de, Matthieu 26 ste en Claudia (een beetje ziek) 53 ste. Iedereen was blij en dat telde. Want aldus sprach “meedoen is belangrijker dan winnen”.

Op de lange afstand stonden Gino en Didier aan de start. Didier maakte er een trainingswedstrijd van. Melchior, Balthazar of Caspar stonden niet aan de start maar een buitengewoon sterk deelnemersveld stond wel aan de start. Een top 10 notering lopen zou werkelijk alleen superman kunnen. Om dit te bewerkstelligen diende men meer dan 15,5 km/u te lopen. Gino kende de tegenstand goed en wist dat het moeilijk ging worden en dat speelde op mentaal vlak. Na een kanonstart schroefde hij noodgedwongen het tempo naar beneden. Hij kende geen superdag en de zwaarte van het parcours had weinig recuperatiemogelijkheden in petto. De donkere bossen bleken nog donkerder te worden maar gaandeweg de wedstrijd vond hij een tweede adem. Ruim 2/3 van de wedstrijd liep Gino in 13 de positie en finishte zo ook. Een gemiddelde van 15,1 km was voor hem weggelegd. Een beetje bijgeloof leert ons dat het vandaag de “dertiendag” was, namelijk de 13 de dag van de Kerstperiode. Waarschijnlijk een goed teken naar de toekomst toe. De thuisloper Didier finishte nog mooi 39 ste op 124 lopers.

In het polyvalente zaaltje ’t Heike was de eerste apres run een feit omdat iedereen veel bij te praten had. De loopsport bijt je toch als een microbe en het nieuwe jaar is alvast sportief ingezet. Hierbij mijn nieuwjaarsbrief aan RTS met de beste wensen voor 2018 !!! Done with pleasure from Temse !”

30/12 Axel en Nieuwkerken

Axel (en Nieuwkerken) door Joakim V.G.:

“Soms is het zoals het weer, onstuimig en verassend, dan zijn er ook die het gewoon maf noemen … Deelgenomen als opwarmertje aan de eindejaarscross in Axel. Vanwege de regenval was het parcours te omschrijven als vettig en nat. Ik deed de 3,7 km in 15 min, nog een laatste keer in het shirt van Lid in de kijker 2016. Vanwege een latere start was het reppen om tijdig op de afspraak te zijn in Nieuwkerken-Waas voor de 10km.”

Nieuwkerken door Gino V.B.:

“Het doek is gevallen over het sportieve jaar 2017. Deze middag als toeschouwer/supporter aanwezig te Nieuwkerken-Waas voor de Corrida van WALO. Op de 5 km werd Didier knap 4 de. De dames waren ook van de partij. Sylvie Claessens eindigde sterk 2 de samen met Erwin Vancauwenberghe die haar mentaal ondersteunde. Een “ijzersterke” prestatie. Melissa Van Eetvelde werd 4 de. Gino Van Eetvelt finishte samen met haar. Nadien nog even nakaarten in “de droomballon”. Letterlijk dromen van nog beter doen in 2018! Happy New Year!”

22/12 Lembeke

Door Joakim V.G.:

“Ook al loopt het jaar zoetjes naar zijn einde en is het met al die feestdagen de meest vette periode, toch zijn er weer heel veel sportieve en warme activiteiten. Wij kozen ervoor om de kleuren van RTS te verdedigen op 22/12 deel te nemen aan de Kerstloop in Lembeke. Het toertje is een paar plaatselijke ronde doorheen het idyllische dorpje, dit volledig verlicht gelukkig. Melissa Van Eetvelt koos samen met Joakim voor de middelste afstand. Melissa ging vlot naar de 1e plaats bij de vrouwen en mocht het podium op voor een mooie fruitmand. Joakim kwam als 5e binnen en nam genoegen met 6 appels 😉. Alvast tot zaterdag bij WALO, de laatste van het jaar 2017!”

17/12 Kasterlee en Stekene

Kasterlee door Stefaan V.B.:

“Zondag 17 dec stond voor de 16de keer de Hel Van Kasterlee op de agenda (voor mij de 7de). We startten om 8 uur met 15 km lopen in een tijd van 1u04’10”, gem. 14,21 km/u. Daarna konden we beginnen aan het loodzwaar parcours MTB van 120 km (of 5 ronden). Heel gevaarlijk was het, spiegel glad! De eerste ronde 1u09’17”, tweede ronde 1u12’58”, derde ronde 1u18’15”, de vierde ronde 1u20’24” en de laatste ronde in 1u21’25”. Dit was goed voor 6u22’19” afzien op de MTB, met een gem. van 18,83 km/u.
Dan mochten we vertrekken voor de laatste 30 km lopen samen met mijn vrouw Heidi Van de Velde. De eerste ronde toch nog 1u18’49” gelopen, de tweede ronde 1u31’46”, wat al wat moeilijker ging, toch nog goed voor 10,69 km/u op 30 km.
Met een eindtijd van 10u35’06” was het goed geweest voor de laatste keer in de HEL.”

Stekene door Didier V.:

“Stekene is  een vaste waarde in de loopagenda van RTS’ers. We tekenden met 16 lopers present, verdeeld over de 2 afstanden (5 en 10 km). Op de 5 km (250 deelnemers) werd ikzelf 13e, Melissa V.E. 44e, Claudia P. 105 en Jo V. 164e. Op de 10 km (204 deelnemers) werd Sylvie C. 62e, Gino V.B. 63e (speelde haas voor Sylvie), Steven L. 78e, Emiel P. 112e, Frank P. 132e, Ronny Sm. 134e, Nicole K. 145e, Rony D. 146e, Charlotte P. 160e, Koen P. 161e, Veronique R. 185e en Evelyne D. 204e.”

16/12 Clinge

Door Gino V.B.:

” Let it snow, let it snow, let it snow,… in het begin van de week moeten de organisatoren toch enige kopzorgen gehad hebben. Een ongezien pak sneeuw op maandag, ijs –en rijmplekken op dinsdag en woensdag nog steeds gevaarlijke toestanden met pluviometers vol met regen, regen en nog eens regen… Na de donkerste december maand (berekening tot halfweg de maand) in meer dan 50 jaar was er toch nog zonneschijn op het einde van de rit.

Op zaterdag 16 december 2017 kregen de lopers de 7 de wedstrijd voor het SSP-criterium voorgeschoteld op een bordje om u tegen te zeggen. De organisatie van de Kriekeloop in Clinge was in handen van de plaatselijke Voetbalvereniging Clinge. De bosrijke omgeving om en rond sportcomplex Malpertuus vormde het decor van een mooie maar modderige editie van deze loop.

De keuzemogelijkheden voor deze wedstrijd waren de afstanden 5 – 8,6 – 13,6 km. De parcoursbouwer had een route uitgestippeld met een dubbele passage langsheen camping Fort Bedmar. Verder vormde de windrijke Zeeuwse polder met een aantal Kriekeputten (kreken) het middengedeelte van de langste route. De groene en rustige omgeving rond de Witte Bergen, een viswater ontstaan door winnen van zand, vormde het laatste maar zwaarste segment op een glibberig en kletsnat parcours.

De Red Armada van RTS kon vandaag niet ontbreken met 7 lopers aan het vertrek Melissa Van Eetvelt en Nonah Verlee kozen voor de korte afstand. Matthieu, Ronny Smet, Joakim Van Gasse en Claudia Paelinck tekenden voor de midden afstand. Gino verdedigde zijn eerste plaats in het tussenklassement op de lange tocht. Goede wijn behoeft geen krans, en met de Kerstloop te Stekene in het achterhoofd kozen enkele lopers voor een doorgedreven training.

Zon en felle regenbuien wisselden vandaag af VOOR de start van de Kriekeloop. De Gods must be crazy dachten ze hierboven maar op het einde van de tunnel, toen het spreekwoordelijke startschot (lees verder) werd gegeven omstreeks 15 uur, trok de hemel open. Een chaotische start met een 3-2-1 en klaar was het dan en zo’n 150 lopers zetten het op een “Krieken”.

Melissa eindigde knap 7 de en Nonah liep de examenstress van zich af op een 30 ste plaats (beiden 5 km). Joakim nam een kanonstart en finishte op een 6 de plaats. Claudia en Ronny bouwden veiligheid en training in en finishten vlak na elkaar. Matthieu niet een DNF optekenen MAAR dit had een zeer gegronde reden. De passage in het “modderbad” zorgde voor schrik bij vele deelnemers en een slachtoffer. Roland Syvertsen (WALO) liep een blessure op en diende afgevoerd te worden naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Matthieu zag het gebeuren en de “barmhartige samaritaan” in hem bood ondersteuning. Een zeer respectvolle daad van Matthieu. Een jammerlijk voorval…

Op de langste afstand was Gino aan zijn laatste wedstrijd toe waarin hij nog eens diep wou gaan. Jente Samson (winnaar) en Sander Post (2 de) bleken getelefoneerd ongrijpbaar. Op de laatste podiumplaats was het ongemeen spannend. Gino streed samen met Sander Van Doorn (3 de) voor plaasten 4 en 5, althans dat dachten ze. Beiden verstonden elkaar heel goed en steunden elkaar. Aangezien de laatste 3 kilometer quasi volledig off-road was,werden zoals steeds pas de prijzen gedeeld aan de meet. Wim Vercruyssen (3 de) had zichzelf overschat en kreeg af te rekenen met een blessure (hij werd nog 5 de). Hierdoor werd een podiumplaats voor Gino mogelijk. Uiteindelijk was het verschil niet groot en werd Gino eervol 4 de. Zelf was hij daar zeer tevreden mee. “Ik vestigde vandaag alweer een persoonlijk record op de 10 km en kon een strak tempo goed aanhouden. Met nog een knalprestatie wou ik het loopjaar in schoonheid afsluiten. Dit is meer dan gelukt. Een lastig parcours en ik keerde nog nooit zo vuil terug naar huis (knipoogt)”

Een bewogen dag voor de RTS’ers. Een kriekbiertje als aandenken voor een mooie dag en iedereen keerde tevreden (of minder tevreden) terug richting casa. Natuurlijk een vuil stel loopschoenen idem kledij kregen we er uitzonderlijk ook bij. Vandaag staat de Kerstloop alweer op het programma. Alweer één van de gedenkwaardige verslagen waarop in 2018 zeker een vervolg komt… I’ll be back !!!”

09/12 Lokeren

Door Ilse S.:

“Gisteren was de 9de city trail te Lokeren. Aan de start heel veel deelnemers die konden starten in 5 verschillende waves. Alle RTS’ers konden in wave 1 starten met als goede doel Emiliani met dank aan Evy Van Den Kerkhove! Er was heel veel ambiance aan de start en na het startschot moesten alle deelnemers al direct door een hele smalle trechter. Daarna werden ze de stad ingestuurd door verschillende straten, winkels, bedrijven, …
Niet overal waren de wegwijzers correct of waren de seingevers goed op de hoogte van het parcours. Maar dat lieten de lopers niet aan hun hart komen en maakten er een leuke en gezellig loop van ! Ronny Smet, Veronique Raes, Els Bauwens, Els De Vylder en vriendin, Jo Verbraeken, Carine Van De Walle en zus, Ellen Durinck, Nathalie De Vylder en broer, Sabine De Block, Petra van Bunder en vriendin, Jo Timmers, Nicole Kindt, Evy Van Den Kerkhove en dochter Sam! Proficiat iedereen!”

02/12 Aflossingsmarathon Terneuzen

Door Gino V.B.:

YESTERDAY WAS HISTORY, TODAY IS A REPORTERED GIFT, TOMORROW IS MYSTERY. ENJOY READING…

Met rode verf aangekruist en gebrand in het oogmembraan van menig RTS-lid was de dag waarop de Aflossingsmarathon gelopen werd. Op zaterdag 2 december 2017 organiseerde joggingclub DOW al voor de 27 ste maal de welgekende “DOW Aflossingsmarathon” in Terneuzen. Door de jaren heen gegroeid tot een groots evenement met meer dan 100 teams en vandaag 627 lopers aan het vertrek. De permanence was gevestigd in het PV gebouw van DOW. Dit polyvalente personeelsgebouw wordt gebruikt voor DOW medewerkers. DOW Benelux is een heel groot bedrijf dat instaat voor de productie van basischemicaliën en kunststoffen. Ze produceren meer dan 800 verschillende innovatieve chemicaliën en kunststoffen. Je kunt het dus zo gek niet bedenken of het zal wel ergens door deze chemiereus gemaakt zijn. Nee je moet er zeker niet DOWn van worden op deze dag was RTS zeer goed aanwezig en kon niks te pret bederven.

De missie van vandaag was met maximaal 8 lopers de Olympische marathon afleggen in een zo snel mogelijke tijd. Deze afstand was goed voor hopelijk geen “Griekse tragedie” van 42 kilometer en 195 meter onderverdeeld over 8 rondjes om en rond de sportterreinen de Vliegende en Oude Vaart te Terneuzen. Het sportieve hart van deze 3 de havenstad van Nederland kende een fraaie accommodatie met sporthallen, hockeyvelden, tennisvelden, een fitnessgebouw, een voetbalveld,… kortom voor ieder wat wils. De omloop van 5,25 km liep voornamelijk over fietspaden en enkele signaalgevers toonden de weg. Een licht golvend rondje want blijkbaar hadden ze in “mijn vlakke land” toch nog wat niveauverschil gevonden.

Om 12u00 werd het spreekwoordelijke startschot gegeven voor deze wedstrijd. De tijdslimiet werd op voorhand vastgesteld op 4u30 om praktische redenen. De weersvoorspellingen werden echter geen schot in de roos. Van s morgens af bleek er een nieuwe bestseller in de maak getiteld “50 shades of fog” en negatieve temperaturen op de thermometer gedurende pakweg de ganse wedstrijd werden heroïsche omstandigheden die ze hier in die 27 jaar nog niet hadden meegemaakt. Voor alles een eerste keer hadden de goden gedacht en tegen de koude zijn enkel sterke “ijsberen” en “ijsberinnen“ bestand. Jezelf goed verwarmen en warm houden was de Spartaanse/Griekse levenswijze voor vandaag. Over een bed hete kolen lopen, een Nieuw-Zeelandse haka (rugby) imiteren, een chestpump of een adrenaline-opstoot van motivatie en animatie waren maar enkele tips om de “bevroren helden” de arena in te sturen.

Na wat lobbywerk en zenuwslopende inspanningen van het RTS-bestuur waren ze er in geslaagd 5 RTS-teams aan de start te krijgen. Een sterke prestatie op voorhand me dunkt waarvoor ze een dikke pluim verdienden.

Een overzicht van de wedstrijd…
De “ladies” werden onderverdeeld in 2 teams waar sommige loopsters 2 keer dienden te lopen. Het team bestond uit: Evy Poppe, Vicky van Stappen, Sylvie Claessens, Els Bauwens, Claudia Paelinck, Nicole Kindt, Liesbet Dullaert, Nathalie De Vylder, Lauranne Van Bogaert, Nonah Verlee, Ellen Durinck, en Selena Temmerman. De pink estafette stokjes werden voortreffelijk doorgegeven en Team 1 finishte knap 3 de in 3 uur 19 min 40 sec. Goed voor een gemiddeld tempo van 12,7 km/u. Team 2 werd 7 de in 3 uur 41 min 38 sec met een moyenne van 11,4 km/u. Voortreffelijk gedaan en perfect teamwork van “the lady force” van RTS. De koude had duidelijk geen negatieve invloed op de groepssfeer binnen de groep. Girl power !!!

Nieuw in de categorie indeling was de familieloop. De familie Van Eetvelt – Van Gasse met Joakim Van Gasse, Michiel Van Gasse, Gino Van Eetvelt en Melissa Van Eetvelt werden mooi 2 de achter een ongenaakbare familie Van De Broecke. Ze haspelden de 8 rondjes af in 2 uur 48 min 54 sec of een 15 km per uur. Sterk gelopen en dit met slechts 4 lopers.

De heren van groepen 2 A en 2 B vormden ook een team. Het team bestond uit: Ronny Steveninck, Ronny Smet, Kris Verhelst, Jurgen Mertens, Matthieu Verlee. Zij werden 28 ste in 3 uur 15 min 04 sec. Goed voor 13 km gemiddeld. De president van RTS Frank Provost had s morgens ziek afgemeld wat voor kopzorgen en puzzelwerk binnen dit team zorgde. Gelukkig had Frank zijn goede hart getoond en kwam hij vanop de zijlijn zijn teammaten aanmoedigen. Een groot gebaar met wrange gevoelens gezien zijn jammerlijk maar begrijpelijk “forfait” voor de wedstrijd.

Last but not least was het op papier sterkste team RTS “de speedies” gebrand op een sterke prestatie. Door een laattijdige afmelding konden slechts 5 superhelden de RTS kleuren verdedigen. 5 zeer gemotiveerde lopers met ronkende namen: Stefaan “Wolverine” Van Bogaert, Didier “The Flying Dutchman” Verlee, Bart “The Iceman” Maes, Francesco (Frans) “The man of glas” Degroote en Gino “The Terminator” Van Broeck hadden podiumambities maar amusement stond hoger in het vaandel vandaag. Vergeef mij het enthousiasme maar een bijnaam geeft toch extra kruiding aan het gerechtje niet?!

Om 12.00 uur stond Gino als “frontrunner” vooraan in de startblokken. De start is in dat opzicht minder belangrijk maar toch is het de basis tot eventueel succes. Stefaan nam het stokje over en daarna volgde Didier. Bart kwam als vierde aan de beurt. Halfweg was de positie waarin we vertoefden niet echt duidelijk te noemen. Toen Francesco als 5 de liep en Didier als 6 de ging starten werd het stilaan duidelijk dat de 3 de plaats misschien wel haalbaar bleek te zijn. Elk team kreeg op voorhand 8 startnummers met dus per ronde een aparte nummer. Blijkbaar hadden sommige teams dit niet tot op de letter gevolgd en dit zorgde voor verwarring. Uitleg bij de jurywagen bracht geen soelaas. Een ietwat norse man wimpelde het verzoek af. Hij moet zich “superman in zijn caravan” gevoeld hebben en een microscopisch klein lettertype met de tussenstanden zorgde voor een dubieus gevoel onder de lopers. Toen Bart als voorlaatste vertrok pompte Gino zich volledig op voor de finishronde op zich te nemen. Volle gas dan maar alles geven en het bleek dat een waar “Hitchcock” scenario zich gedurende gans de wedstrijd had afgespeeld. De RTS “speedies” eindigden uiteindelijk zeer sterk 4 de op een kleine 50 meter van een podiumplaats. Bij het bestuderen van de uitslag bleek dat het verschil slechts 17 seconden was over een marathonafstand. Achteraf werd de ontgoocheling gauw weggespoeld. Iedereen deed zijn stinkende best en als vrienden hadden we dit niet slecht gedaan. Met een tijd en verbetering van de vorige toptijd van 2 uur 34 min 33 sec was dit goed voor een fenomenaal gemiddelde van 16,4 km per uur.

Na een gezellig samenzijn waarop de race werd herlopen was het tijd om huiswaarts te keren. Met een goedgevulde goodiebag verdwenen de lopers van het strijdtoneel als gorilla’s in de mist. Als een ware vriendengroep werd deze dag enorm beleefd. De spreekwoordelijke stokwissel onderstreepte de vriendschap met een figuurlijke handdruk naar de volgende loper. Een moment om te koesteren. Een dikke proficiat ook aan de supporters en iedereen van RTS die dit mogelijk maakte. Een bloemlezing van een persoon die RTS een warm hart toedraagt. Een epische dag waar iedereen sterker van wordt… This is the end my friends… To be continued another day…
PS als ik iemand vergeten ben tell me about it!”

Door Michiel V.G.:

“Wat begon als een grapje, om als familie eens deel te nemen aan de aflossingsmarathon, werd dit jaar werkelijkheid. Wat is familie, wie beschouw jij als familie? We delen alvast de passie van het lopen, dat kun je alvast niet onderkennen. Het typeerde ons team om samen richting Terneuzen te rijden. Een half uur voor op schema zaten we alle 4 al in de zetel, nog een laatste maal nagaan of we niets vergeten waren. We waren er klaar voor, familie Van Eetvelt – Van Gasse.

Ikzelf, Michiel, ging als startloper van start. Aan motivatie geen gebrek en na een efficient rondje liepen we in een 3e positie de wisselzone in. Joakim ging voor zijn eerste 5,2 km het veld in, voornamelijk voor het behouden van de voorsprong.

Na een stevige 2e ronde van zowel Joakim als mezelf, kwam Gino aan de beurt. Hij overtrof onze verwachtingen en zette een zeer snelle ronde neer om de stok snel door te geven aan zijn dochter, Melissa. Ze moest niet onderdoen voor haar papa en kwam sneller dan verwacht de wisselzone binnen. Goed voor de 2e ronde van Gino, die maar al te graag zijn laatste ronde inzette. De tussenstand zag er goed uit, maar slechts op de finish worden de prijzen gedeeld.

Joakim mocht opnieuw aan de bak, om minstens even snel als zijn 1e en 2e ronde binnen te komen. Het verval was zeer miniem en zo bereikten wij de finish in een tijd van 2u 48m en 50s (gem. 15 km/u). Het overtrof onze verwachtingen, want zelfs met onze pronostieken haalden wij deze tijd niet. We mochten als 2e familie-team alvast zeer trots zijn, een 2e RTS-team in de top 10 was een primeur!”

Meer foto’s zijn terug te vinden via deze link.

25/11 Beveren

Door Gino V.B.:

“There’s November like Movember, nee niet om een snor te laten staan, maar de laatste wedstrijd to “move” van deze maand. Op zaterdag 25 november 2017 stond alweer de 6 de afspraak voor het SSP-criterium. Ditmaal was de place to be de sportieve gemeente Beveren. Het episch centrum van de wedstrijd was de Atletiekpiste in de Klapperstraat waar thuisclub Atletiekvereniging Volharding Beveren voor een mooie organisatie zorgde met een natuurlijke en gevarieerde omloop.
Met enkele jeugdwedstrijden wordt de sportnamiddag op gang gelopen en een pak jong geweld waagde zich aan het loopgebeuren. Om 14u30 was er keuze uit een familieloop (goed gevonden naam) van 4 of 8 km. Voor de prestatielopers aka “long distance runners” was er de Runners Lab 12 km loop om ieder wat wils te geven. De omloop van 4 kilometer was fraai uitgetekend en maakte optimaal gebruik van de natuurlijke hindernissen om en rond de sportinfrastructuur. De atletiekpiste vormde de start –en finishzone. Via een ommetje langs de voetpaden volgde een passage langs het hockeyterrein, het baseballterrein, het nieuwe zwembad, de voetbalvelden en de topsporthal (in opbouw).

Opvallend wist je datje is dat de bouw van deze topsporthal ongeveer een jaar stillag omtrent de regelgeving. Als de hal er eenmaal zal staan zal hij volleybalclub Asterix Kieldrecht (waar er vorige week gelopen werd) onderdak geven en tal van andere sportclubs. De Finse piste (met boomschors) rond het atletiekterrein vormde de rest van de omloop. Door de regenval lag de omloop er relatief zwaar bij daar je toch kon rekenen dat 80% onverhard was, een beetje atypisch maar vaak een goede graadmeter naar de huidige vormkurve van de lopers.

RTS was uiteraard van de partij en de volgende selectie nam deel:
4 km: Michiel Van Gasse en Nonah Verlee
8 km: Claudia Paelinck, Matthieu Verlee, Ronny Smet en Joakim Van Gasse
12 km: Gino Van Broeckk en Danny Van Damme

Ondanks een kort intermezzo van 5 minuten lichte regen scheen de zon maar de wind en de mindere temperaturen (6 graden) deden het toch koud aanvoelen. Minder bekend volk aan de start vandaag aan deze Winterloop (naam van het event). Het leek een soort clubkampioenschap voor Atletiekclub Volharding met tal van lopers bij de verschillende afstanden. Het moet mij van het hart maar de wedstrijd outfit van deze knapen was ouderwets te noemen. Fluogele outfit met paarse, blauwe en roze tinten vormden de singletjes. Niks persoonlijk maar een beetje stijl mag wel. Eviva RTS!

Goed over naar de wedstrijd waar Michiel terug 2 de eindigde op de 4 km. Nonah deed het terug aardig met een gemiddelde van meer dan 10 km/u. Op de 8 km werd Joakim 9 de met 15/u gemiddeld. Matthieu en Ronny finishten respectievelijk 29 ste en 31 ste op 89 lopers. Week na week doen ze dat toch zeer goed. Claudia vertegenwoordigde vandaag de vrouwen met een 49 ste plaats.

Op de lange afstand werd het startschot gegeven en de lopers vlogen erin. Het tempo lag direct vrij hoog en de thuislopers (Volharding) bepaalden het tempo en uiteindelijk ook de winnaars. Door de sterke tegenstand was het moeilijk inschatten waar Gino ging eindigen vandaag. Hij voelde zich duidelijk goed in zijn sas. De omloop was zwaar en de boomschors zorgde voor voldoende vering tijdens het lopen. De nijdige hellingen (tempobrekers) maakten het pittig. De fluobrigade had met 7 atleten in de top 10 het laken volledig naar zich toe getrokken. Gino liep sneller dan vorige week en kon zich goed meten met de sterke lopers. Een 11 de plaats was voor hem weggelegd. Opvallend was dat de de top 5 lopers ruim 17 km/uur gemiddeld liepen. De snelheid van de RTS “amateur” Gino was goed voor 15,8 km/u gemiddeld. Toch zeer knap volgens de kenners van het milieu.

Na een opfrisbeurt was het gezellig nakaarten in de kantine. Omstreeks 16u30 was het nog tijd voor de, bijna wekelijkse, tombola. In een partytent werd het warmtekanon ingezet om het geheel wat warmte in te blazen. Nadien was het tijd geworden om huiswaarts te keren. Het verslag van een middagje sport… Volgende week de langverwachte aflossingsmarathon. Veel leesplezier en alle commentaar/punten zijn welkom.”

18/11 Kieldrecht

Door Gino V.B.:

“Op zaterdag 18 november 2017 was het tijd voor de jaarlijkse “Juul Van De Walle Memorial” in het grensdorp Kieldrecht. Deze loopwedstrijd was de 5 de manche meetellende voor het SSP criterium. Een soort herdenkingswedstrijd leert ons via menig opzoekwerk het volgende. Juul Van De Walle was tussen 1985 en 1987 voorzitter van het Toneelgezelschap “Kunst Veredelt” te Kieldrecht. Deze amateur toneelgroep was regionaal zeer gekend en groeide zienderogen. Enkele bekende acteurs kwamen zelfs graag afgezakt en regisseerden of acteerden in enkele opvoeringen. Een beetje background information om te schetsen waarom deze loop een naam gekregen heeft.

In de voetbalkantine van KSK Kieldrecht vonden de inschrijvingen plaatsen en na of voor de wedstrijd zal hier “een dagschotel” over de toog vloeien. Danni Heylen (alias Pascalleke) is de bekendste “barmoeder” en is afkomstig uit het deze deelgemeente van Beveren. Hiermee samenhangend is de slogan “Meedoen is belangrijker dan winnen” (van SSP Zeeuws-Vlaanderen) van kapitaal belang. De organisaties zetten zich vrijwillig en belangeloos in om de lopers een leuke “sportieve” namiddag te bezorgen en deze unieke sfeer dwingt veel respect op binnen de looprangen.

Een ruime RTS delegatie legt natuurlijk haar spreekwoordelijke steentje bij en bracht maar liefst 9 runners in stelling. Op de 3 afstanden was dit de selectie voor vandaag:
5 km: Sylvie Claessens, Nonah Verlee, Michiel Van Gasse en Bart Maes
7,2 km: Joakim Van Gasse en Matthieu Verlee
13,3 km: Ronny Smet, Danny Van Damme en Gino Van Broeck
Gemotiveerde leden want binnen 2 weken staat dan ook een “main event” op de kalender met de DOW Aflossingsmarathon te Terneuzen waar de Red Army zich wil tonen.

Over naar de wedstrijd want we dwalen af. Gunstige loopomstandigheden bij een mooie 9 graden en bewolkt, maar overwegend droog weer. Desalniettemin lag een zwakke regenzone op de loer en dit zorgde ervoor dat de wind een tandje bij stak en een cruciale rol ging spelen tijdens de polderwedstrijd. Meteorologisch gezien bleef het droog maar het was verraderlijk weer. De lopers konden dus zoals gewoonlijk kiezen uit 3 afstanden over een rustig parcours. De parcoursbouwer had een omloop uitgetekend richting Saeftingen-Doel, maar meer dan in de verte de alombekende koeltorens kregen de lange afstandslopers niet te zien. De eerste kilometers waren windaf. De extra lus op de lange afstand was een zeer zware met veel tegenwind en quasi geen beschutting. De Pillendijk (met een geschiedkunstig bestaan) vormde de scherprechter in de finale richting finishzone. Een verkeersluwe en veilige route maar het dient gezegd: nergens was van enige bevoorrading/proviand iets te merken wat een klein minpuntje was…

Op de korte afstand liep Michiel naar een knappe 2 de plaats (17’45”). Bart deed moraal op en liep naar plaats 5 (19’32”). Nonah werd 42 ste in een mooie tijd van 28’42”. “Te Kieldrecht, te Kieldrecht, daar zijn de meisjes koene” luidde het spotlied, maar niets was minder waar. Sylvie werd 12 de (21’07”) en daarmee eerste dame. Na een bezoekje aan de Spaanse zon liep ze weer ijzersterk.

Op de middenafstand werd Joakim 12 de (29’12”) en Matthieu 28 ste (32’57”). Op de 13,3 km zoals eerder gezegd liepen Danny en Ronny hun wedstrijd op hun eigen tempo. Initieel koos Ronny voor de middenafstand maar blijkbaar was er bij het afhalen van het rugnummer iets fout gelopen. Maar hij besloot er een training van te maken. De winnaar was Pieter-Jan De Bosscher uit Zele. Hij won met ruime voorsprong net als in Axel twee weken geleden. Voor de podium- en ereplaatsen was het een strijd man gegen man maar het was spannend tot het gaatje. Gino kon zonder stress en met vertrouwen lopen en dat werpte zijn vruchten af. Voor de 3 de plaats liep hij lange tijd samen met Joris Zaman en ze hielpen elkaar en hadden steeds uitzicht op de 2 de plaats. Het verschil tussen plaatsen 2,3 en 4 was slechts een halve minuut. Gino werd uiteindelijk knap 4 de. Voor de gelegenheid was er ook een bekwame speaker en een woordje uitleg werd in dank afgenomen.

RTS en de lopers konden dus weer terugblikken op een meer dan geslaagde namiddag “topsport”. Omdat de stoomboot uit Spanje weer aan wal komt was de goedheilige man de lopers in Kieldrecht niet vergeten. Onder het motto dat er dit jaar geen stoute lopers bij waren kreeg iedere deelnemer lekkers en dit onder de vorm van een hele pak suikerwafels. Ideale sportvoeding !!! Op naar volgende week te Beveren voor de Winterloop.”

12/11 Kasterlee

Door Bart M.:

“Vandaag stond de (halve) marathon van Kasterlee op het programma. Heidi Van de Velde en ikzelf waren present voor de halve en Didier Verlee voor de volledige. De regen vooraf had het parcours omgetoverd tot een modderbad en dat in combinatie met enkele pittige hellingen, maakten het heel zwaar. Het gevoel was ondanks een allesbehalve ideale voorbereiding redelijk goed en ik finishte in 1:35u. Heidi van de velde kwam heel sterk binnen op 1:50u. Een heel dikke chapeau en veel respect voor Didier die op dit parcours de volledige marathon liep!”

11/11 Heikant

Door Didier V.:

“2 RTS’ers pakten vandaag de bloemen in Heikant! Proficiat Michiel Van Gasse (op de 3 km) en Gino Van Broeck (op de 5 km)! Ook Joakim Van Gasse, Jo Verbraeken (beiden voor de 5 km) en Ronny Smet (voor de 12,2 km) waren aanwezig, ook zij liepen een erg verdienstelijke wedstrijd! Goed bezig!”

04/11 Axel

Door Gino V.B.:

“Dames en heren, appelen en peren een aankondiging als een ander maar niks is minder waar. Op zaterdag 4 november 2017 stond namelijk de “Appelloop” in het Nederlandse Axel (NL) in de agenda. Ondanks de midweekwedstrijd (1 november) kwamen toch nog een mooi aantal RTS’ers zich inschrijving in de kantine van voetbalclub Axel. Een mooie accommodatie met een vernieuwde kantine, ruime parkeergelegenheid, goede bereikbaarheid en een mogelijk tot douchen achteraf. Op voorhand zou dit wel eens deugd kunnen doen daar de weergoden, na een zeer zonnige ochtendperiode, de donkere wolken deden samenkomen met miezerige regen tot gevolg. De avond leek al snel te vallen maar toch was het startuur zoals gebruikelijk 15 uur.
Iedere loper maakt natuurlijk een individuele keuze naar afstand en eigen kunnen. De recuperatie, motivatie, vorm van de dag, en andere kwaaltjes motiveerden de keuze om voor de middenafstand (7,9 km)(Matthieu Verlee, Claudia Paelinck, Joakim Van Gasse en Ronny Smette gaan. Uitzondering hierop vormden Gino Van Broeck en Danny Van Damme met de lange afstand (14,6 km) en Nonah Verlee met de korte afstand (5,9 km). De temperatuur van 13°C en het gemiezer (lees verfrissing) zorgden voor ideale loopomstandigheden. “Lekker” zoals ze in Nederland zouden zeggen, of is dit nu België daar de mix qua lopers weer aanwezig was.
Nonah liep haar wekelijkse wedstrijdje op de korte afstand en deed dit voortreffelijk. Ondanks haar zeer jeugdige leeftijd wist ze een pak vrouwen achter zich te laten. De omloop langs de “streekberoemde” watertoren en het gekende motorcrossparcours in de groene long van Axel, waar ook de golfclub gelegen is, was mooi te noemen en diende 1 of keer overwonnen te worden. De organiserende club Road Running Axel had de pijlen perfect geplaatst en de organisatie was zoals steeds in orde. Op de middenafstand liep Joakim naar een verdienstelijke 7 de plaats. De andere RTS’ers volgden in het pak. Een flauwe plezante, of was het nu heirkracht, had ervoor gezorgd dat de computer even een panne had gekend en het was voor de organisatie puzzelen om de juiste uitslag bijeen te krijgen. Met verenigde krachten lukte het toch waarvoor dank.
Op de lange afstand stond een sterk deelnemersveld aan de start (79 deelnemers). Het niveau was hoog en dat bleek want na enkele kilometers lag het startveld compleet uit elkaar. Door de mix van lopers was het moeilijk posities inschatten. Gino had na woensdag beslist om afwachtend (lees niet minder snel) te starten om zo te kijken hoe de benen reageerden op de inspanningen. Na de eerste ronde (waarin hij in een groepje liep met enkele gekende lopers) zat hij in de tweede ronde zoals wel vaker “geisoleerd”. De woorden consolideren en volhouden weerklonken en zo geschiedde. Een 7 de plaats bleek vandaag het hoogst haalbare. Als je weet dat de top 6 een gemiddelde snelheid van 15,5 km/u of meer lieten optekenen moet er geen tekeningetje gemaakt worden. Uiterst tevreden kon hij dus terugblikken op een goede wedstrijd aan 15,2 km/u gemiddeld wat onverhoopt goed was. Danny finishte net in de top 30. Ook hij hield er een mooie pace op na.
De RTS’ers toonden zich vandaag weer van hun sportiefste kant. Na de gebruikelijke après-running keerden we met een kilo appelen terug huiswaarts, want daarvoor deden we het toch… niet? Want zoals het spreekwoord zegt “An apple a day, keeps the doctor away”. Thanks for reading. Till next week.”

01/11 Berlare

Door Didier V.:

“Op 1 november stond de “Mooiste Halve” op het programma van heel wat RTS’ers. Omdat ikzelf pacer was voor de 1u40′ op de halve maakte ik uiteraard wat extra reclame binnen RTS om mee te doen aan deze mooie wedstrijd. Er stonden naast de halve nog 2 andere wedstrijden op het menu: een 6 en 12 km. Aan de 6 km deden 4 RTS’ers mee op een totaal van 451 deelnemers: Michiel V.G. werd erg knap 10e, Els B. 111e, Lauranne V.B. 178e en Evelyne D. 231e. Aan de 12 km deden 2 RTS-leden mee op een totaal van 386 deelnemers: Sylvie C. werd mooi 29e en hiermee 3e dame, alweer een podiumplaats voor haar! Een beetje later werd Heidi V.d.V. ook knap 71e en Evy P. 147e. Onze vrouwen doen het goed! Op de halve hadden we de meeste RTS’ers, namelijk 11 op een totaal van 747 deelnemers. Gino V.B. bewees nogmaals dat hij goed op dreef is en werd 32e (tijd: 1u25’52”), Stefaan V.B. 128e (en vol in voorbereiding op zijn “Hel van Kasterlee”), Joakim V.G. 167e, Yves P. 186e, ikzelf 201e (1u41′ -> op eigen klok 1u40’50”, een domper dat het 200m verder was dan 21,1 km), Gino V.E. 222e, Erwin V. 256e, Ronny Smet 266e, Jurgen M. 370e, Koen P. 467e en Nicole K. 571e (enige vrouw van RTS op de halve). Een leuke namiddag werd het, ook tof dat er enkele RTS-leden met gezin kwamen supporteren! Bedankt!”

29/10 Brussel

Door Melissa V.E.:

“Na de KAVVV cross Schoten gisteren, vandaag een volledig ander parcours op de Trail de Bruxelles doorheen het Foret De Soignes ofwel Zonienwoud. We kozen voor de 13 km als training en behaalden de finish in 59 min, blij verrast dat ik als 6e dame kon eindigen. Het was een mooie trail met een afwisselend parcours op een fantastische locatie. Zeker voor herhaling vatbaar!”

28/10 Sluiskil

Door Gino V.B.:

“Het laatste oktoberweekend bracht de lopers op zaterdag 28 oktober 2017 samen voor de 16 de Memorial Piet Spruit te Sluiskil. Sluiskil, een klein dorpjes in de hoofdgemeente ofte beter gekende “capital of Zeeuws-Vlaanderen” Terneuzen, is minder bekend maar ligt op een boogscheut van de grens en Sas van Gent/Westdorpe/Zelzate. Aan de westkant van het kanaal Gent-Terneuzen, waardoor een deel van Sluiskil letterlijk in het kanaal is gevallen, was op de organisatie niks aan te merken.
Een mooi rondje van pak hem beet 5 kilometer met als afsluiter een rondje losgehen langsheen sportpark “D’n Dolse Diek”. De thuisbasis van Amateur voetbalclub VV Sluiskil waar het kloppende hart van deze wedstrijd zich bevond. Tot zover een beetje achtergrond om het geheel aan te kleden.

De 3 de SSP-criterium wedstrijd van het seizoen bracht heel wat Belgen op de been (zoals gewoonlijk) en natuurlijk ook een ruim aantal RTS’ers. Maar liefst 7 RTS’ers verdedigden met fierheid de clubkleuren vandaag. Je zou zeggen dat er hoogspanning in de lucht hing daar de prestaties vandaag toch wel super te noemen waren. Een strakke wind en af en toe een beetje muggepis, lees gemiezer, bij een magere 12° vormden het grijze decor voor deze loopwedstrijd.
Ladies first as they say. Op de 5 km (1 rondje) was Sylvie Claessens wel in zeer goede doen. Ze veroverde op grinta en doorzettingsvermogen de overwinning met een knaltijd. De snelle blonde hinde van Sinaai nam de bloementuil mee naar het Waasland. Ook Nonah Verlee liep haar wedstrijdje naar e

igen kunnen.
Mannen, makkers, maatjes juist de mannen niet vergeten. Op de 15 km (3 rondjes) stonden Didier Verleer, Gino Van Broeck, Ronny Smet en Danny Van Damme aan de start. Ronny en Danny liepen gezamelijk op tempo en als training deze wedstrijd. Didier en Gino streden vooraan mee en de overwinning blee

k ook vandaag veel te hoog gegrepen. Daarachter bleek het er wel spannend aan toe te gaan. Uiteindelijke speelden Didier en Gino stuivertje wissel en de laatste podiumplaats was voor RTS weggelegd. Didier werd knap 3 de kort daarachter gevolgd door Gino die 4 de werd. 38 lopers tekenden present vandaag. Ook Matthieu Verlee en Claudia Paelinck liepen hun we

dstrijd over de 10 km. Alweer een prestatie om met trots op terug te blikken.
Na de wedstrijd verbroederden de RTS’ers in de gezellige kantine. Een mooi en uniek aandenken aan deze loop zullen we kunnen smaken. Een zakje spruiten (voor wie het lust) zal deze week geserveerd worden in menig Belgisch gezin. Ook een tombola waar iedereen prijs had werkte deze prachtorganisatie in de hand. Kortom een gesmaakte namiddag daar bij onze Noorderburen.
Until for there… Woensdag de real deal met de 6 km of 12 km op en rond het Donkmeer te Berlare. Voor de addicts is er de halve marathon. Dat wordt een keileuke dag !!!”

21/10 Keerbergen, Beveren en Nieuw-Namen

Keerbergen door Bart M.:

“Ik ben deze middag naar Keerbergen getrokken om er mee te doen aan de heimolenjogging. Het was een mooi maar pittig parcours met elke ronde enkele stroken finse piste en een passage door het bos. Ik finishte als 13de in 1:08u en kon dus tevreden terugkeren naar het waasland.”

Beveren door Claudia P.:

“Ik en Nancy zijn gisteren een uurtje gaan lopen tijdens de kaarsenceremonie op de levensloop in Beveren. Alle lichten gingen uit en het woord hoop lichtte op. Het blijft een unieke en droevige ervaring tegelijkertijd. Ook ex rts lid Christel stond er weer met haar team waar we konden genieten van een lekker stukje taart.”

Nieuw-Namen door Gino V.B.:

“Ondertussen kruipen we stilaan naar de maand november en gisteren op zaterdag 21 oktober 2017 stond de Hulsterloo loop te Nieuw-Namen op de runners agenda. Aan de grensstreek nabij Kieldrecht ligt dit kleine dorpje waar de plaatselijke instanties jaarlijks een loopwedstrijd organiseren. Een voetbalkantine als inschrijflocatie en een aantal bereidwillige medewerkers en wat seingevers en alles komt in orde. Volgens een oeroud en ijzersterk principe van noteren en chronometreren worden de uitslagen minutieus achteraf in de database verwerkt. Een pluim voor Stichting Sport Promotie Zeeuws-Vlaanderen.
Op deze tweede criterium loop voor het SSP-klassement tekenden Sylvie Claessens, Matthieu Verlee, Nonah Verlee, Didier Verlee en Gino Van Broeck namens Running Team Sinaai present. Er kon gekozen worden uit 2, 4, 7,4 en 12,5 km als afstanden. Voor, tijdens en na de wedstrijd bleef het gelukkig droog bij een 17 tal graden wat ideaal loopweer op papier leek te zijn met een afwisseling van zon en wolken. Op de omloop, die praktisch volledig door een polderlandschap cirkelde, bleek de grootste tegenstander de bijna “stormachtige” wind te zijn. Blijkbaar hield de 5 Beaufort (40-50 km/u) weinige lopers thuis en stonden een pak enthousiastelingen klaar aan de kunstmatig aangelegde start/finish strook. Peloton vorming zou niet mogelijk zijn en het zou een strijd man gegen man worden.
Op de 12,5 km namen Didier en Gino deel namens RTS. Beiden kenden een goede start en meteen werd het kaf van het spreekwoordelijke koren gescheiden. Het was voor de meesten een solo slim vandaag wat het er des te eerlijker op maakte. De op papier sterkste loper won de wedstrijd met een geruststellende voorsprong. Gino kende een begenadigde dag en zag de podiumkandidaten bijna de hele wedstrijd voor zich uitlopen. Hij strandde in de vlakke polder op een knappe 4 de plaats. Didier, die er vanuit Heikant al een mooie opwarming had opzitten, werd iets later 6 de. Het bleek een extra lastige editie spicy gekruid door de waaiende wind. Toch knap van onze mannen.
Op de 7,5 km werd Sylvie 2 de dame. Matthieu maakt een er mooie training van (uitslag niet gekend). Toch weer knap van deze RTS’ers die de Nieuw-Namense lucht toch een beetje rood deden kleuren. Nonah, de dochter van Matthieu, nam de 4 km voor haar rekening. Ook zij heeft de smaak duidelijk te pakken.
Kortom: alweer een leuke namiddag daar in Zeeuws-Vlaanderen. Een aantal knappe ereplaatsen brachten RTS op de kaart. De kweekvijver om en rond Sinaai blijkt over talent te beschikken. De après run bestond nog uit een gratis tombola. Echter kenden we hier minder succes en werden we met een zak frisse lucht naar huis gestuurd. Part of life…”

15/10 Molenhoek

Door Joakim V.G.:

“Zondag stond de Molehoekse Makkie in de agenda. Schitterend weer, maar toch wel een heel zwaar parcours, er stond namelijk heel wat klim en daalwerk op het programma. Melissa koos voor 5 km doorheen deze bewonderenswaardige natuur, Joakim deed de 10 km. Een aanrader om op je loopkalender toe te voegen, ook al was het geen makkie!”

08/10 Beveren en Sint-Niklaas

Beveren door Joakim V.G.:

“Vandaag een cross meegepikt in Beveren. Aan de 3,6 km stonden 2 RTSers aan de start. Joakim liep een mooie traning op het pittige parcours van draaien en keren. Melissa Van Eetvelt wist na de laatste heuveltjes beslag te leggen op de 3e plaats. Waarempel was ook Danny Van Damme in zwart RTS-truitje te zien voor de 6 km. De podia viel letterlijk in de regen. Leuke organisatie van bevriende lopers!”

Sint-Niklaas door Evy V.D.K.:

“Run for our lives, kidsrun.
Koud, nat, zand, modder,… maar vooral veel plezier!”

07/10 Clinge

Door Gino V.B.:

“De maand oktober was aan zijn eerste weekend toe. Op de eerste zaterdag stond de “CLINGSE BOSLOOP” op het programma. Een mooie bosloop door de Clingse/Klingse bossen met de Hulsterse Atletiekvereniging als organisator. Het bosrijke parcours was voor bijna de volle 100 % onverhard te noemen. Bosgrond, modder, bladeren, takken, mul zand en een venijnige strakke westenwind zorgden voor een prachtige omloop die letterlijk flirtte met de landsgrenzen, en misschien ook met die van de deelnemende lopers. Er was keuze uit 3 km (1 ronde) en 7,5 km (2 ronden en 1 halve). Het kortere werk maar daarom niet minder zwaar te noemen.
Natuurlijk was RTS van de partij met Joakim Van Gasse, Ronny Smet en ikzelf nl. Gino Van Broeck. Joakim koos voor een sprinttraining (dixit himself) en werd mooi 4 de. Ronny en Gino kozen voor de langere afstand. Aangezien het een wedstrijd in de voormiddag betrof waren de lopers natuurlijk al vroeg uit de veren voor de nodige koolhydraten, vezels en energiebronnen aan te spreken.
Op de 7,5 km stonden een aantal kanonnen aan de start. Een tactische start vandaag en al snel zonderden 5 lopers zich lichtjes af. Gino zag het gebeuren en besloot niet op de uitnodiging in te gaan omdat het nu eenmaal de sterksten waren. Lopen is jezelf kennen en uiteraard jezelf kunnen inschatten. Een redelijk lastige wedstrijd daar in de Clingse bossen en de plaatsen lagen vrij snel vast. Gino kwam uiteindelijk als 6 de over de finish. De noemer “best of the rest” kon vandaag wel gebruikt worden en soms moet je daar vrede mee nemen. Met een dikke 15 per uur gemiddeld en 29’37” als tijd kon Gino tevreden terugblikken op deze wedstrijd. Een aantal wekelijkse pijntjes waren overwonnen en de zoveelste ereplaats werd behaald. Lopen in Zeeuws-Vlaanderen geeft toch altijd weer een kick en boost voor het vertrouwen.
Ronny Smet, vorige week nog onfortuinlijk op de duurloop, kon de wedstrijdmicrobe niet laten en finishte in 36’15” en was heel tevreden. De voetblessure was verleden tijd en het gevoel werkte motiverend. Met een medaille als aandenken en een zak “pepernoten” (de Sint is blijkbaar steeds vroeger in het land) keerden we terug richting La Belgique. The boys did it again!!! #RTS De reporter GVB vanuit Kapellebrug.”

01/10 De Klinge

Door Evelyne D.:

“Vandaag trokken we met het hele gezin naar De Klinge om deel te nemen aan de Klingse boscross. Aan de start spotten we nog 2 RTS’ers: Sabrina Van den Bergen en Sylvie Claessens.
Onze jongste zoon Emiel mocht starten en liep bij de 10-jarigen gemakkelijk naar de eerste plaats. Ook onze dochter Charlotte kwam bij de jeugdloop (-18 jarigen) als derde aan en mocht als eerste dame het podium op.
Sabrina en ikzelf liepen de 5 km jogging in +/- halfuur (exacte tijd nog niet gekend). Sylvie en Koen gingen voor de “prestatie”loop van 10 km. Sylvie deed daar 43’20” over en was daarmee derde vrouw. Koen deed er iets langer over: 47’50”, een erg betere prestatie dan 35 jaar geleden toen hij er als lagere schoolstudent ooit meedeed aan deze boscross.”

30/09 Aflossing Walo

Door Gino V.B.:

“Zaterdag 30 september 2017 stond de WALO aflossing op het programma en natuurlijk was RTS van de partij!!! Na regen komt zonneschijn hadden ze op recreatieoord De Ster te Sint-Niklaas gedacht maar de start omstreeks 15.00 uur viel nog deels in het water. 5 atleten in principe gaven het beste van zichzelf op 2500 meter rond de put… Gino Van Broeck Bart Maes Gino Van Eetvelt en Michiel Van Gasse waren de 4 musketiers die het moesten doen. De concurrentie was niet min te noemen… Gino VB startte en finishte dus moest twee keer aan de bak… Michiel Gino VE en Bart zorgden ervoor dat de aflossing vlot verliep… Zeer tevreden en voldaan eindigden we op een 11 de plaats… op een zucht “letterlijk” van een top 10 notering. De tijden:
Gino VB 8’51”
Michiel 9’04”
Gino VE 10’43”
Bart 9’17”
Gino VB 2 8’54”
Totaal 46’49”
Joakim Van Gasse, Melissa Van Eetvelt en Danny Van Damle ook nog gezien maar zij liepen in de clubkleuren van WALO.
Thanks guys! Toffe experience!”

24/09 Daknam

Door Erwin Vancauwenberghe:

“Deze ochtend deelgenomen samen met Sylvie Claessens aan de recreatieve Daknamse bosrun. Dit is een jogging(4 of 8 km) zonder tijdsopname en podium in een prachtig bosrijke omgeving.Maar wat een opkomst van joggers,tussen 150 a 200 werd verteld. We kozen voor de 4 km als training en besloten er een lap op te geven. Na een snelle start waren we vlotjes weg en kwamen samen als eerste aan. Aan de truitjes te zien waren we mijn inziens de enige RTSsers. Als ik iemand vergeten melden ben mijn excuses al.”

23/09 Tongerlo en Klein-Sinaai

Tongerlo door Claudia P.:

“Ik, Francesco en Wim liepen één van de 7 aflossingsmarathons voor run to walk again in Tongerlo. We moesten starten om 11u en hadden 4u tijd om binnen te komen. Na 3u08 bereikten we de finish. We werden hiermee 8e van de 35.”

Klein-Sinaai door Matthieu V.:

“Vandaag deelgenomen aan de Tom Van Hooste loop in Klein-Sinaai. Het was bloedheet (mss lichtjes overdreven). Op de 5km en enkele honderden meters stonden buiten mijzelf ook nog ons RTS lid van het jaar 2016 Erwin De Waele en Jo Verbraeken aan de start. Op de 11km waren er ook 4 RTS leden opgedaagd, Gino Van Eetvelt, Erwin Vervaet, Bart Maes en Danny Van Damme (niet in RTS outfit, foei ;-)). Iedereen heeft dat geweldig goed gedaan. Speciale vermelding voor Erwin De Waele die terug was na lange blessure en meteen knap heeft gelopen en bovendien ook nog de hoofdprijs pakte bij de tombola en Jo Verbraeken die meteen ook een nieuw persoonlijk record liep op de 5km, knap Jo. Ook bedankt aan de aanwezige supporters (geen, buiten de vrouw van Jo die haar werk had om voor zoveel mannen tegelijk te supporteren). Jammer trouwens van de magere opkomst op deze wedstrijd, het zit daar goed in elkaar. Slechts 28 deelnemers op de 5km en ongeveer het dubbele op de 11.”

21/09 Cervia

Door Nicole K.:

“Een night run in Cervia gelopen, de start was om 20:00, afstand 10K. Denk dat er 1000 deelnemers waren. Prachtige loop, deels over het strand en binnenstad van Cervia. Was 2 dagen voor de Ironman van Italië, veel familieleden van triatleten en plaatselijke bevolking stonden aan de start. Tijd 51’26”.”

17/09 Steendorp

Door Sylvie C.:

“Vandaag deelgenomen aan een mooie landelijke trail te steendorp, Briqville run. Zware maar heel toffe omloop. Ik heb de 10 km gelopen in 45 min. Hierdoor behaalde ik de 3 de plaats en mocht ik mee het podium op. Gedurende de wedstrijd kon ik rekenen op de aanmoedigingen van Yves Pierssens en mijn mama.”

Door Gino V.B.:

“Verslag van een “klein loopje” te Steendorp. Vandaag 17 september 2017 was voor mijzelf een dag in het rood aangevinkt op de kalender. Mijn eerste halve marathon en dan nog de Briqville Classic Run, een semi-trail, met redelijk wat hoogtemeters in het parcours. Een schitterend, om duimen en vingers van af te likken, rondje van 7 km bracht ons via de Roomkouter naar de gelaagputten te Steendorp, het jaagpad langs de Schelde, het Fort van Steendorp en terug naar de start –en aankomstzone. Dit rondje werd 3 keer afgelegd en met een extra lusje klopte de afstand tot 21,2 km. Door de regenachtige dagen waren er toch drassige plekken op het parcours wat een extra pigment aan deze semi-trail gaf. Het parcours had ik gevisualiseerd door trainingen de weken voordien dus een voorbereid man stond aan de start omstreeks 11u00. Voor dag en dauw werd een stevig ontbijt opgenomen en de benen en het mannetje moesten de rest doen.
Een 60 tal deelnemers stond bij prachtig weer opgesteld aan de startboog. De schepen vuurde de deelnemers af en het avontuur kon beginnen. Indelen en doseren, samen met een goede ademhaling en bevoorrading waren de basis ingrediënten die de afloop van deze wedstrijd zouden bepalen. Ik startte goed en was direct mee in de kop van de wedstrijd. Zoals wel vaker werd in de eerste kilometers het kaf van het koren gescheiden en ik merkte direct dat ik in goede doen was en in de top 10 liep. De tactiek van het lopen die ik voor ogen had kon ik perfect uitvoeren maar ik zat wel snel in “isolement” met een loper een paar 100 meter voor mij. In mijn cocon liep ik verder en de goede klassering was bereikt mits de man met de hamer niet in the game kwam. Alweer een hindernis overwonnen en na 1u34’43’’ klokte ik als 8 ste af. Omdat de afstand iets langer was bereikte ik meeeeer dan mijn doelstelling. Zeker als je weet dat er ongeveer 200 hoogtemeters in het spel waren en de tegenstand toch wel sterk was. Met een medaille, een biertje (waar ik voor paste) en enkele hebbedingetjes werd er vandaag alweer geschiedenis geschreven in mijn nog prille loopcarrière.
Toch ben ik de mensen rond mij enorm dankbaar die me zijn blijven steunen. Soms train ik als een machine maar wie me goed kent weet dat ik doelen en trainingen nodig heb om beter te worden. Geen andere RTS’ers gezien vandaag maar die konden natuurlijk nog kiezen voor een 5 of 10 km run. Happy Sundays dixit mezelf.”

16/09 Lochristi

Door Bart M.:

“Ik heb deze namiddag deelgenomen aan de kasseitjes jogging in Lochristi. Het was een kleine maar gezellige loop dat best nog lastig was door een aantal onverharde stroken en door het vele draaien en keren. Ik finishte uiteindelijk als 3de op de 5K. Jammer genoeg viel de podiumceremonie letterlijk in het water en moest de kermistent nog soelaas bieden.”

09/09 Ossenisse + Klein-Sinaai

Ossenisse door Gino V.B.:

“Op zaterdag 9 september 2017 stond de eerste wedstrijd voor het Stichting Sport Promotie Zeeuw-Vlaanderen op het programma met de Ossenkoploos in Ossenisse. Ossenisse, een piepklien dorpje met minder dan 300 inwoners, ligt pal aan de Schelde en maakt deel uit van de gemeente Hulst. Zoals in alle SSP wedstrijden van het criterium konden de lopers kiezen uit een korte, midden of lange afstand (6-8-12 km afgerond). In Zeeuws-Vlaanderen is het steeds gezellig en natuurlijk konden Claudia Paelinck, Nonah Verlee, Matthieu Verlee en Gino Van Broeck niet ontbreken namens Running Team Sinaai.
Alsof het een godsgeschenk was (of hadden de organisatoren een paar kaarsen laten branden) trok de hemel open na de stortbuien in de voormiddag en klaarde het volledig op met zonneschijn bij tussenpozen. Omstreeks 15.00 uur werd het startschot gegeven door “den Bellenman” van Hulst (zonder bel) en konden de lopers/joggers losgehen. Nonah koos de korte afstand, Matyhieu en Claudia de midden afstand en Gino de lange afstand.
Zeeuws-Vlaanderen betekent wind en vlakke polders waar het vaak op karakter lopen is. Ikzelf (Gino) koos dus voor een egaal tempo op de lange afstand. Al snel merkte ik dat ik een stel goede benen uit de kast had meegebracht en dat loonde ook. Op het 4 kilometer lange stuk rechttoe rechtaan langs het water stond er enorm veel wind en bleek het lopen in isolement geen cadeautje. Ik merkte dat de lopers voor mij niet wegliepen, integendeel ik naderde met kleine stukjes. Bij het keerpunt kreeg ik een loper die zich overzet had te pakken en in de laatste kilometer beende ik nog een loper bij. Een schitterende 6 de plaats was voor mij weggelegd. Met een tijd onder de 47’ was ik zeer tevreden.
Op de middenafstand besloot Mathieu “the bodyguard” bij Claudia te blijven om de overwinning bij de dames proberen te behalen. Echter lukt het net niet. Claudia had 200 meter achterstand op de winnares maar werd toch knap 2 de. Nonah, de dochter van Mathieu liep haar eerste wedstrijd over 5,7 km. Ze behaalde een mooi resultaat en was helemaal gebeten door de wedstrijdmicrobe.
De prijsuitreiking liet op zich duren. Iedereen voelde zich “kiplekker” en ging niet met lege handen naar huis, een tombolaprijs of een blond biertje, zelfs een zak aardappelen kon gewonnen worden. Een bitterbal of frikandel werd vriendelijk aangeboden maar werd wijselijk overgeslagen. Een middagje op Zeeuwse bodem was weer geslaagd te noemen. RTS liet zich opmerken. Hopelijk volgende wedstrijd meer RTS’ers op het appel!”

Klein-Sinaai door Joakim V.G.:

“Vanavond een sterke RTS bezetting op de Ambi Run in Klein-Sinaai. Op de 5 km werd Joakim 2e, Melissa Van Eetvelt 3e (1e dame), Sylvie Claessens 4e (2e dame) en Ronny Smet 6e. Op de 10 km werd de overwinning meegenomen door Didier Verlee, Gino Van Eetvelt sloot de top 5 op af. Stuk voor stuk toppers en fiere RTSers! Bedankt supporters Betty & Etienne en Claudia voor de aanmoedigingen!”

03/09 Ballonloop Sint-Niklaas

Door Ilse S.:

“Gisteren was het de 5de editie van de ballonloop in Sint-Niklaas. Op de 2 afstanden samen 31 RTS’s, wat een mooie opkomst !
Op de 5km Didier Verlee 17.23 (5de), Joakim Van Gasse 18.52, Melissa Van Eetvelt 19.56(3de dame), Evy Poppe 25.38, Claudia Paelinck 25.38, Isabelle Goossens 28.09, Dokie Maes28.10,Evelyne Devos 29.26, Annemik Maes 30.30, Nancy Buys 30.34, Liesbet Dullaert 31.00, Edith Van den Berghe 33.53, Sara van den Bossche 33.57, Carla Rogiers 33.58!
Op de 10 km Didier Velee 37.43 , Gino Van Broeck 38.09, Bart Maes 40.38,Peter Van Hoey 41.39, Sylvie Claessens 45.20, Kris Verhelst 47.34, Ronny Smet 47.26, Koen Penneman 48.08, Geert Vantienen 50.52, Nicole Kindt 50.58, Steven Laureys 51.09, Senne Schelfhoutt 51.12,Nathalie De vylder 54.15, Eric Smet 54.40, Bart van Giel 55.43, Maxime Varewyck 56.32, Els Bauwens 58.26, Els De Vylder 1.02.18!
RTS was mooi in beeld! Allen een dikke proficiat met jullie prestatie!”

Een deel van de aanwezige RTS’ers

27/08 Kruibeke

Door Gino V.B.:

“Kruibeekse Polderloop. Warme weersomstandigheden op een prachtig parcours in het natuurgebied doorheen de polder. Na goede warm-up sterk kunnen lopen en een 4e plaats behaald op de 12 km! Zeer tevreden met een tijd van 48’38” op 11,6 km! Gaat steeds beter.”

Door Ronny Smet:

“Gisteren was er de polderloop in Kruibeke. Rts was goed vertegenwoordig. Gino V.E., Gino V.B. en ik liepen de 12 km. Wat de 6 km betreft, liepen Melissa V.E. (gewonnen door haar), Koen P., vrouw Evelyne D. en dochter Charlotte mee. Zoon Emiel had de 1 km gelopen en gewonnen! Er was maar 1 spelbreker en dat was de warmte! Het was afzien.”

26/08 Geraardsbergen

Door Didier V.:

“Vandaag namen Kris Verhelst, David Verhelst, Matthieu Verlee en ikzelf deel aan de MannekenPis Trail te Geraardsbergen. De start was aan het Provinciaal Domein De Gavers. Kris en Matthieu liepen de “8 km” (in werkelijkheid bijna 9 km en eigenlijk een “jogging” 😉 ), David en ikzelf de “15 km” (in werkelijkheid 16,5 km, een trail). Er waren ook nog andere afstanden: 25, 35 en 50 km, maar daar waren we net niet genoeg voor getraind. Een volgende keer misschien?
Bij de 9 km (118 deelnemers) was het parcours licht golvend, maar bleven de kuitenbijters uit. Bij de 15 km stond er ons wel wat moois te wachten: een passage langs de Boelaremeersen (knap natuurgebied), de stijle Muur, de Bosberg en de Hazendans. David en ikzelf vertrokken om 10 uur, Kris en Matthieu om 10.30 uur. David had zich voorgenomen om na ongeveer 1u30min binnen te zijn, mijn doel was een top 10 plaats. De start was erg snel waardoor ik besloot om de kopgroep niet te volgen (ik kon ook simpelweg niet mee), wat wel maakte dat ik alleen tussen 2 groepjes zat, vervelend. In de Boelaremeersen werd het al meer een man tegen man situatie, waarbij de kopgroep dus wat uiteenspatte. Langs de flanken van de Muur heel even gestapt om de benen niet te doen ontploffen. Ondertussen voelde ik wel de hete adem van een loper achter me, maar ook voor me vielen er slachtoffers. De plaats die ik de eerste kilometers had kon ik behouden: een 6e. In de laatste kilometers nog 1 iemand opgeraapt, maar deed mezelf door even verkeerd te lopen nog bijna de das om. Resultaat: 5e plaats na 1u12min, tevreden!
David finishte in zijn gehoopte 1u30min en kwam binnen als 40e.
Kris finishte op de jogging knap als 7e na 45min en Matthieu als 11e na 48min (46 deelnemers). Was trouwens een gezellig uitje, bedankt David Verhelst, de chauffeur van dienst!”

25/08 Zele

Door Jo V.:

“Vlaschaardfeesten te Zele: persoonlijk resultaat scherper gesteld. 31ste van de 80 en dat aan 10.3km/u.”

20/08 Sint-Niklaas Steratlon

Door Joakim V.G.:

“Steratlon vandaag, ideaal weer en ook een aantal RTSers op en rond De Ster. Iedereen kwam aan de start van de Medium Triatlon, 500m zwemmen, 24 km fietsen en 5 km lopen. We zagen in willekeurige volgorde Nathalie De Vylder, Koen Penneman, Evelyne Devos, Charlotte Penneman, Pascal Cotton, Michiel Van Gasse, Melissa Van Eetvelt en Joakim Van Gasse. Iedereen behaalde mooi de finish binnen zijn of haar kunnen. Langs de kant werden we aangemoedigd door Didier Verlee, Werner Heymans, Gino Van Eetvelt, familie/vrienden en een aantal oud RTSers. Bedankt iedereen voor deze unieke ervaring!”

19/08 Overmere

Door Jo V.:

“Enige RTS-er op de Smouterie jogging te Overmere, naar mijn normen goed gelopen, 9.7 gemiddeld, veel ambetante kassei!”

19/08 Sombeke

Door Joakim V.G.:

“Schandpaalloop, geweldige naam en een gekende jogging bij RTS. We gingen in Sombeke 7 RTSers van start en 2 kids op een vernieuwd parcours over 2,5 km voor de 5 of 10km. We zagen aan de 5 km Didier Verlee 4e worden, Joakim Van Gasse en Emiel Penneman top 10, Melissa Van Eetvelt werd de eerste dame en Charlotte sloot het podium met een 3e plaats. Op de 5 km zagen we ook nog Koen Penneman, Evelyne Devos en Sally De Bruyne. Daphne Truyens werd mooi 3e dame op de 10km. Mooie aanwezigheid, ook van onzr supporters Betty Van Mele en Gino Van Eetvelt!”

Door Koen P.:

“Prima prestaties van onze dames:
Melissa Van Eetvelt: winnares 5km
Charlotte Penneman: 3de plaats en jongste vrouwelijke podiumplaats 5km
Daphne Truyens: 3de plaats 10km
Ereplaats heren: Didier Verlee: 4de plaats 5km
Overige RTS-deelnemers: Evelyne Devos, Joakim Van Gasse, Emiel en Koen Penneman, Sally De Bruyne.
Supporters: Betty Van Mele en echtgenoot en Gino Van Eetvelt!”

18/08 Moerbeke

Door Joakim V.G.:

“Vrijdagavond was er de Moerhofloop in Moerbeke. 4 RTSers aan de start voor de 5 of 12km doorheen de polders. Melissa Van Eetvelt ging op de 5km voor een goede training, toch slaagde ze er toch in om 2e vrouw te worden. Joakim Van Gasse liep top 10 bij de heren. Danny Van Damme en Ronny Smet gingen voor de langere afstand en ronden dit in iets meer dan een uurtje. De Wolven, die lopen nog door de polders!”

15/08 Zomergem

Door Gino V.B.:

“Op dinsdag 15 augustus 2017 stond “Zomergem run” op het programma ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Er kon gekozen worden voor 5, 10, 20 of 30 km. De autorit richting “Zomergem” verliep op zijn minst gezegd “Zomers”. Een actieve storing zorgde voor liters hemelwater en de fantastische (vooral filmmuziek) beats van Hans Zimmer pasten perfect in het plaatje om mij te motiveren richting Meetjesland.
Via de alom gekende kanalen zou het om 10u30 bij de start droog worden en gelukkig werd het ook droog. Hoopvol en benieuwd naar mijn eerste wedstrijd op de 20 kilometer. Na een korte opwarming stonden de lopers klaar aan de sporthal. De grote omloop van 10 km stond voor mijzelf 2 keer op het programma. Door het centrum van Zomergem ging het via landwegen richting Schipdonkkanaal, waar enkele ellenlange stroken langs het water het struikelblok vormden voor deze wedstrijd. Weinig bochtenwerk, gewoon rechtdoor ofte straight forward.
Ik startte iets rustiger dan anders. De rugnummers waren lukraak uitgedeeld dus ik wist totaal niet welke positie er voor mij was weggelegd. De eerste kilometers liepen vrij vlot maar ik merkte toch al gauw dat ik niet de beste benen uit de kast meegebracht had. De vochtige omstandigheden en het wind loze parcours maakten het er niet makkelijker op. Een vaak eenzame tocht tegen de natuurwetten en de wetten van mijn lichaam. De eerste ronde verliep vlot en de doorkomsttijd was op schema.
Ik raapte enkele 30 kilometerlopers op maar ze bleven gewoon in mijn spoor lopen. Overnemen zat er voor hen niet in blijkbaar en ik maalde de kilometers zonder verpinken af. Naar het einde toe moest ik toch een beetje temporiseren daar het beste ervan af was. Moegestreden maar een beetje met een dubbel gevoel haalde in de finish in 1 uur 28 minuten. De AA drink en de Moeder Maria spekjes bij de aankomst kregen we in ruil voor de rugnummer.
Vandaag had ik op een beter gevoel gehoopt maar blijkbaar zorgde de ademhaling en de lichte stress toch voor minder presteren. Er was ook weinig zuurstof in de lucht daar en bij elke inspanning stond het zweet je op het voorhoofd. Gelukkig werd ik wel nog 7 de op de 20 kilometer! Alweer een top 10 notering en dit op 73 lopers. Een goede les voor de volgende keer maar een perfect match tussen het fysieke en mentale vinden kan beter. Op de lange(re) afstand is indelen en gematigd tempo lopen heel belangrijk. Maar zoals altijd “Why do we fall? Because it helps us to come back stronger than before”. Aldus sprach een gemotiveerde RTS’er.”

11/08 Kemzeke

Door Didier V.:

“Heel wat RTS-leden waren afgezakt naar Kemzeke voor de jaarlijks weerkerende Kemelrun. Er stond een 5 en 10 km op het programma. De uitslagen op de 5 km (93 deelnemers): ikzelf werd 5e, Gino V.B. 11e, Melissa V.E. 18e (3e vrouw), Joakim V.G. 19e, Sylvie C. 22e, Koen P. 31e, Nathalie D.V. 51e, Lauranne V.B. 55e en Evelyne D. 71e. De uitslagen op de 10 km (114 deelnemers): Stefaan V.B. 22e, Danny V.D. 42e, Joakim V.G. 50e en Ronny Smet 63e.”

Voor de start

05/08 Lokeren

Door Ilse S.:

“Zaterdag 5 augustus was RTS goed zichtbaar op de optiek Sonck Streetrace te Lokeren. Er waren 2 afstanden. Op de 5 km deden Sylvie Claessens 20.49, Geert Vantienen 23.50, Lauranne Van Bogaert 28.04, Els Bauwens 28.52 en Jo Verbraeken 29.47 mee . Op de 10 km Stefaan Van Bogaert 42.12, Gino Van Eetvelt 46.49, Erwin Vervaet 46.51, Frank Provost 47.35, Ronny Smet 48.00, Heidi Van de Velde 48.33 en Eric Smet 55.17 mee! Dikke proficiat aan allen!”

01/08 Groede

Door Joakim V.G.:

“Zomerloopjes, ze blijven in trek! Ook in Groede waren er weer een hele hoop dinsdagavond. Parcours was alles bepalend, zoals de omroeper zei, tis links links links links en aankomen of ronde 2/3. Geweldig toch dat ze dit vooraf het parcours meegeven en zo geschiede ook. Goede negatieve training maakte Joakim ervan, met een gemiddelde van 15 km/u. In loopkledij naar huis rijden, of dat was toch de bedoeling om naar huis te gaan. Vanwege een zwaar ongeluk naast de weg in Hoek (Terneuzen) de eerste hulp geboden. Zoveel leed zien doet iets met je, gelukkig kon iedereen het nog navertellen, auto was wel klaar voor de schroothoop.”

29/07 Zele

Door Ronny S.:

“In Zele (Heikant) klonk om 15 uur het startschot van de cava loop. De 216 deelnemers konden uit verschillende afstanden. 1 ronde was 2,8 km, zo heb ik er 3 gelopen. Geen andere rts’er te bespeuren.”

28/07 Overslag

Door Didier V.:

“De pannenkoekenloop te Overslag (afgelopen vrijdagavond) is net als onze RTS Bokkenloop een vaste waarde geworden op de joggingkalender van onze streek. Meedoen doe je uiteraard voor de lekkere pannenkoek na de finish, maar ook voor het mooie parcours en de knappe organisatie van Tillit (SMSbox RunningTeam). Op de korte afstand (4,5 km) deed Melissa Van Eetvelt opnieuw een gooi naar het podium en dat lukte! Ze werd knap 10e in het totaalklassement (81 deelnemers) en 2e vrouw. Op de middenafstand (9 km) stonden zowel Gino Van Eetvelt, Danny Van Damme, Joakim Van Gasse, Sylvie Claessens als ikzelf aan de start. Ik werd 3e, Joakim 14e, Sylvie 26e (2e vrouw en dus ook op het podium!), Gino 28e en Danny 29e. Het was een regenachtige avond en het wachten op de podia duurde lang, maar toch hebben we ons opnieuw geamuseerd!”

25/07 Retranchement

Door Joakim V.G.:

“Dinsdagavond was het weer een zomerloopje, daar waar het vorig jaar nog met 30 graden heel zwoel en drukkend was, kon het contrast niet groter. Retranchement (Cadsandria), het overblijfsel van een versterking tussen 2 forten, was het ideale parcours voor een mooie wedstrijd. Joakim VG nam deel aan de korte afstand, dit jaar was het miezeren bij 19 graden met af en toe een zon die kwam piepen. Aan supporters geen gebrek, ook vanuit het verre Sinaai was Werner en Mevr. Heymans afgezakt om RTS over de meet te roepen, zeker enorm geapprecieerd! De wedstrijd zelf ging mooi van de ene helling/dijk naar de andere, pittig elke maal opnieuw naar boven te hollen. Met wind op kop was het toch nog stevig op de tanden bijten en wellicht daarom ook dat daar niemand overnam. Joakim kwam uiteindelijk als 7e binnen met een mooi gemiddelde van 15 km/u. Gezien het parcours en sterke bezetting, zeker blij met de uitslag!”

21/07 Grembergen

Door Gino V.B.:

“Fête nationale of Nationale feestdag in België staat gelijk met 21 juli 2017 en dus de jaarlijkse loopwedstrijden te Grembergen maakten vandaag hun opwachting. Stralend weer vandaag met 25 graden en een loden zon en een beetje wind. Een mooi uitgetekend parcours van 8,3 km langsheen grindwegen en dijken in de natuur. Gelukkig was er veel schaduw wat de vaak lange rechte stukken iets beter doenbaar maakten.
Deze wedstrijd ingericht door AC Denderland kon natuurlijk rekenen op de verschillende afstanden op een aantal toplopers die voorlopig niet bij te benen zijn. Goed first things first en bij de inschrijving gekozen (gezien mijn uithoudingsvermogen en dieseltank) voor de langste afstand van 2 ronden of 16,6 kilometer. Na een warm up en de gebruikelijke muziekbeats in de oren klaar voor de start om 15u30. Twee afstanden (8,3 en 16,6) aan het vertrek dus vooraan postgevat om zeker een goede start te nemen voor de moraal.
Een speaker kondigde met een flauwe muziekinstallatie de start aan en op gevoel de start genomen (lees volg de meute). Een kanonstart van mezelf en de benen vielen goed mee. Aan een hoog tempo verder gelopen om voeling met de top 10 te behouden. Na 5 km rekte alles wat en automatisch was het weer een afvalrace en vergaloppeerden veel lopers zich die ik stuk voor stuk inhaalde. Na de eerste ronde was de doorkomsttijd mooi te noemen. In de tweede ronde ging ik verder op mijn elan en kon een constant tempo aanhouden. Aan een wedstrijdpace van 14 a 14,5 km/u kon ik zelf nog een 5 tal lopers inhalen in de slotronde. Nogmaals werd bewezen dat het langere werk beter binnen mijn mogelijkheden valt en dit stemt me tevreden.
Om geen plaatsen meer te verliezen versnelde ik naar het einde een beetje en bij de finish klokte de tijd 1 uur 9 minuten en 50 seconden aan. Een knappe 14 de plaats. Hartslag en gevoel was super en niet met lege handen naar huis… Nuja dat was weer een fles drank van een plaatselijke bierbrouwer en sponsor. Wat wel opviel aan de uitslag is dat ik gezien mijn leeftijd en een Afrikaanse medeloper buiten beschouwing gelaten de jonge was met mijn 35 lentes. Dat biedt toch perspectief.
Besloot na de wedstrijd nog even langs het voetbalterrein los te lopen en die fles drank had ik even opzij gezet. Na enkele rondjes kwam ik terug en merkte ik jammer genoeg dat de fles verdwenen was. Zou ze zelf niet opgedronken hebben maar toch hoe de mensen achter de rug dingen van je afsnoepen.
Ronny Smet liep de 8,3 km namens RTS. Hij weerde zich kranig en werd 43 ste op meer dan 100 lopers. Een mooie dag wat toch wel aangeeft dat de trainingen met RTS hun nut bewijzen. Na mijn wielercarrière is er toch nog looptoekomst voor mij weggelegd.
Om af te sluiten met een leuze van Tomorrowland (beats voor en na de wedstrijd om me op te peppen): “Yesterday is history, Today is a gift and Tomorrow is mystery”. Voila point final.”

Door Ronny Smet:

“De 37ste dender – en schelde jogging is daarnet gelopen in Grembergen door 2 rts’ers. Gino Van Broeck de 16,6 km,en ikzelf de 8,3km in 40 min. Pittige hellingen en een felle zon maakten het niet makkelijk. We gingen weer niet met lege handen naar huis: grote fles bier/peperkoek en een banaan. Op naar de volgende wedstrijd!”

18/07 Cadzand Bad

Door Joakim V.G.:

“Dinsdagavond was een prachtige avond voor een loopje aan de kust. Cadzand Bad was het startpunt van de 2e zomerloop, ideaal om er weer een goede training van te maken. We vertrokken op de dijk, recht de duinen in, om van een opwarming te spreken. Op een autovrijparcours ging het verder om onderdijk terug te keren en via het een lus terug naar de startplaats te lopen. De jonkies waren net iets sneller in de sprint, uiteindelijk werd Joakim 6e. Tevreden van het loopje ging het richting de BBQ, wat beter om een zalige avond af te sluiten? Nu een paar dagen looprust! ”

15/07 Houffalize

Door Liesbeth J.V.P.:

“Night trail Houffalize 8 K, 150 Hm, leuke ervaring!”

14/07 Assenede

Door Melissa V.E.:

“Vrijdagavond trokken we onze loopschoenen nogmaals aan en reden we richting Assenede. Met de Nieuwburg kermis, meer als een tent op een akker was het niet. Misschien daarom dat ze het kiekenloop noemen. Er was keuze tussen 4 verschillende afstanden. Joakim en Melissa namen deel aan de 3,8 km, 1 rondje langs de landelijke betonbanen van Nieuwburg. En de start kwam als een complete verrassing. Joakim was bij de pinken en nam een vlotte start. Met een aantal metgezellen vormden we een mooie loopgroep. Het tempo lag tussen de 14 en 15 per uur. Nog een laatste versnelling, waarna ik als 1e dame eindigde. We gingen naar huis met een mooi aandenken, 2 koude kiekens!”

11/07 IJzendijke

Door Gino V.B.:

“Na enkele trainingsweken met RTS en solo toch met een onzeker gevoel richting Zeeuws-Vlaanderen getrokken daar ik niet wist hoe het lichaam ging reageren na de “een tandje bij” (of stapje bij) looptrainingen. In de heenrit vanaf Terneuzen noodweer en echt een stortvloed aan hemelwater en dit zag er zeer somber uit en de onzekerheid nam toe… Gelukkig was er licht aan de tunnel en begon de zon de schijnen bij het aankomen in “Petit Paris” of beter gekend als Ijzendijke. Een klein stadje in de gemeente Sluis waar ze ongetwijfeld goed konden koken me dunkt.
Goed dit ter inleiding maar natuurlijk was de opdracht simpel te noemen. Er was keuze uit 3,2 – 6,4 of 9,6 km bij de eerste zomerloop van een criterium te Zeeuws-Vlaanderen. Ik koos bewust voor de langste afstand daar dit mij, als diesel, beter uitkomt en de verplaatsing vanuit Temse moest niet voor niets zijn geweest. Na een warm-up werd het startschot om 19u30 gegeven van de wedstrijd. Een gezamenlijke start dus de positie inschatten was gokken en dus afwachten was de boodschap.
Ik besloot vooraan te starten en direct een stevig tempo te ontwikkelen aan een hoge hartslag om mee te zijn met de korte afstandslopers. Dit tempo kon ik lekker aanhouden en zat mee in de kop die niet bij te benen waren, maar daar was ik me van bewust. Na de eerste ronde (3,2 km)vielen een heel deel lopers al af dus dit gaf moraal. Ik besloot op mijn elan verder te gaan en na ronde twee kwam ik door als 3 de bij de 6,4 km. Goed aan het lopen dus en had misschien toch beter voor de middenafstand gekozen. Praat tegen de vaak natuurlijk maar toch dit biedt perspectief.
De posities op de lange afstand lagen in de slotronde zo goed als vast mits een inzinking van lopers voor mij. Ik haalde uiteindelijk de 10 de plaats binnen met een tijd van 38’10” wat een “dikke” tijd was voor mijn doen. Supertevreden en trainen met RTS loont! #topteam
Op de korte afstand was er nog een RTS-er aanwezig, namelijk Joakim Van Gasse. Hij liep de korte afstand en behaalde een mooie 9 de plaats.
Wat een midweekuitstapje al niet kan doen met een loper! De moraal en conditie zit snor (ook al heb ik er geen).”

09/07 Sint-Niklaas

Door Joakim V.G.:

“Vandaag voor het eerst een pistemeeting meegedaan op Ac Waasland Atletiekclub. Sprinten is niet zo mijn ding, snel starten daarentegen… Vandaag op de 2 km toch 3e mogen worden, snelheid zit in stijgende lijn, met een mooi 16,4 km/u gemiddeld. Gezien de warmte en zon niet te zot vertrokken, mooi tempo gevonden en goed ingedeeld. Melissa deed de 2 km bij de dames en mocht als eerste over de finish komen met een gemiddelde snelheid van 15,3 km/u. Ook zij had haar wedstrijd goed ingedeeld om het groepje van 4 stelselmatig uit te dunnen. Trots op mijn Mel!”

04/07 Watervliet

Door Joakim V.G.:

“Vanavond was er de 23e Superprestige 2e manche in Watervliet, een organisatie van bevriende Krekenlopers. 3 afstanden en zeer veel deelnemers om een tochtje te lopen in de glooiende polders, over de dijken en tussen de velden. RTS was vertegenwoordigd in het fluo geel voor de verandering, Joakim liep de 9 km en met 39 min alvast geen slechte training voor een dinsdagavond. Naar huis gingen we allen met een grote fles trapist en een brood 😂. Op naar de volgende wedstrijd!”

02/07 Zele

Door Joakim V.G.:

“Vandaag de Bryan Roosenboom loop in Zele. Zon, wind en regen waren van de party om een mooie wedstrijd van te maken doorheen de winkelstraat. De rondjes waren iets korter waardoor de eindafstand niet klopte. We zagen 3 RTSers onze kleuren verdedigen! Op de 5 km zagen we Joakim Van Gasse en Melissa Van Eetvelt een mooi loopkoppel vormen, Melissa mocht als 3e dame de finish bereiken. Ronny Smet had tot Beervelde nodig om in Zele te raken, afslag Lokeren is namelijk dicht voor werken. Daarom voor hem geen 5, maar 10 km vandaag. Met een mooie tijd en prijs was iedereen weer heel tevreden. We danken zeker de supporters Gino Van Eetvelt en Francesco Degroote met partners voor de aanmoedigen!”

30/06 Vinderhoute

Door Francesco D.:

“Trappistenloop in Vinderhoute gelopen, voor de wedstrijdnaam alleen al kon ik niet ontbreken. Enige rts-er, gewonnen op de langste afstand (12,8 km in 44min58) en vooral de eerste keer sinds zeer lang met een goed gevoel.”

Geef een reactie